inga fler bodicalls

Det har varit kris. Jag har varit utan dator i jätte massa dagar nu.. Ingen blogg, ingen msn, ingen fb. Hemska öde!! Jag hade tom med mig datorn hem till lägenheten som jag lånade, men den har inbyggt trådlöst nätverk. I lägenheten finns det bara ett nätverk som man använder någon form av sladd till och jag är lika teknisk som en påse ostbågar när det kommer till datorer så det blev det ingen uppkoppling för min del. Dumma dumma!!
Men nu är jag hemma hos föräldrarna igen och knappar på deras, den är inte som min kärlek men den fungerar i alla fall och det är ju mer än vad man kan säga om min..

Utgången på juldagen var det bara att glömma. Jag fick sitta hemma med monstret i stället eftersom dom smällde smällare och han tydligen är offantligt skotträdd. Så nästa vecka skall jag köpa en knallpulverpistol så skall vi hem och öva. Sådana här dumheter kan vi i vart fall inte hålla på med.  Men det kanske var lika bra att det inte blev. Var ute så det räckte i går. Skulle bara på bio och se Casandras dream och sedan ut och ta ett par öl efteråt men så blev det ju inte helt. Filmen var en katastrof. Först hände det ingenting i tio minuter, sedan hände det ngt litet. Efter det så hände det ingenting på en timma, sedan hände en liten sak och tllslut så dog alla. Jag höll på att somna mellan första och andra gången som det inte hände något. Efter detta så var vi tre törstiga flickor som smet in på Tranquilo. Där inne hittade vi S "handyman" (han kan allt, snickra, bartender, kock och tydligen en massa fler snuskiga saker).
En av tjejerna smet vid tolv då hennes bodicall stod utanför och väntade. Så det blev jag och S plus en kompis till henne som dök upp som smet ut på en helkväll. Det blev en lång kväll men klockan halv fyra satt man i alla fall i en bulle på väg hem (själv). Men då ringde Mr body. Inte helt otippat, men han tittade bort en sväng. Väldigt fint att få klämma på den fantastiska kroppen ett tag. Men vi enades om att det var sista gången och vi bara skulle vara vänner från och med nu. Utan special benefits..
Fick sova tre timmar innan pappa ringde och berättade att han skulle hämta mig en timme senare så vi kunde gå ut och handla tv. Fyra timmar och 6 affärer senare så har man en ny platt-tv. Det var en mardröm att springa i affärer i dag, men jag lyckades i alla fall lura in pappsen en snabb sväng på burgerking för en offantligt lyxig middag beståendes av en jätte burgare innan vi åkte hem. Men jag kan säga att det var en slagen krigare som kom tillbaka till lägenheten på eftermiddagen. Stupade rätt i säng och sov till sex då telefonen ringde. SEdan var det bara att började den oändliga resan hem till föräldrarna. Vanligtvis tar det en timma från stan, om man inte har otur och måste åka runt hela halvön innan man kommer hem,  för då tar det 40 min längre tid. Jag hade otur!! Men nu e man hemma i alla fall. Satt på bussen innan och tänkte (hade ju ganska gott om tid att fundera då). Vad skall man lova vid tolvslaget i år??
kom fram till följande.
1. SLUTA RÖKA, om man tänker efter så är det ju en sjukt äcklig vana
2. Skaffa en normal kille i år och sluta titta efter dom stora kralliga korkade killarna ( no offence, men dom är ju oftast inte de smartaste)
3. börja redan nu att träna inför sommaren
4. komma i väg på minst en utomlandssemester 2008 (Danmark och Norge räknas INTE)

Klarar jag tre, eller två av fyra så är jag nöjd :-) i vart fall nr 1 och 3.. eller kanske bara ett?


God fortsättning och allt det där

Ännu en jul avklarad utan några större incidenter. Min ena bror (jag har tre) hade med sig flickvännnen för första gången. Hon såg först lite chockad ut över hur det var när familjen var samlad, detta händer bara en gång om året så vi har ju en del catching up to do, men hon verkade ta det väldigt bra. Min familj är ju inte den svåraste att komma in i så det är bara att vara lugn egentligen.
I söndags var det meningen att jag skulle ut med bröderna och ta ett par pils och bara snacka skit. Jag kan säga att vi är en lite anorlunda skara som kommer gående. Alla mina bröder ligger runt 190 och är träningsfreak hela bunten så man känner sig lite som en dvärg när man går där i mitten även om jag är över 170 själv. Ölen brukar flöda och humorn brukar vara ganska låg. Det brukar med andra ord vara en väldigt trevlig kväll. Problemet detta året var bara att eftersom den 23e var på en söndag stängde hela den lilla staden (hålan) som vi bor i klockan halv tio. SÅ det blev en väldigt kort tur men det var trevligt. Idag skall jag däremot ut med en gammal kompis från Oslotiden som numera bor i Italien men har klarat att kravla sig hem till Götet dagen till ära. Så jag gissar på att det blir en massa vin i kväll och skitsnack om det gånga halvåret. Så jag skall packa med mig det lilla monstret in till stan, för husfridens skull hos mina föräldrar, så skall vi tillbringa ett par dagar i en lägenhet i stan. Skall bli skönt aytt få vara själv ett par dagar. Det säger jag nu, men jag kommer nog att klättra på väggarna inom två dagar eftersom tjejerna inte är i stan förrän på nyår igen :-(

snipp snipp

Jag skall berätta för er vad en dålig kombination är. En höglöpande cockerspaniel tik och en översexuell staffe hanne. Det är som att vakta ett kakfat för 300 barn.. Monstret äter inte, han sover inte utan ligger bara och skriker efter kärlek, och hon gör det samma.. Jag kommer snart få ett nervöst sammanbrott.. Skall ringa till veterinären i morgon och boka tid så att min lilla monster får avlägsnat familje juvelerna, och jag får en lugn jul.. Ho ho ho!! Tomten kommer med fina julklappar i år..

En slampa i nunnekläder, eller är det kanske tvärtom?

Jag landade i kära Götet i onsdags och i dag är min första dag som jag skall sova hemma. Det är iofs inte så illa (eller kanske bra) som det låter. Jag har våldgästat L och S ett par dagar nu, deras soffa är ju helt fantastiskt skön. Det tyckte tom djuret denna gången och sov hela natten hos sin matte. Sist väntade han tills att jag hade somnat innan han smet in till L och S i deras nya säng och trykte sig ner mellan dem (dom hade nya vita lakan som mitt svarta lilla monster tyckte att han skulle passa på att håra ner). Jag vaknade någon gång mitt i natten och ropade på honom och då kom han och lade sig bredvid mig igen, men på morgonen när jag vaknade så var han borta igen, och i stället hörde man tre stycken som snarkade i kapp i sovrummet. Man får inte vara dum.

Hade med mig djuret en dag i staden och skulle rasta honom och L´s kille S i Slottskogen medans hon jobbade. Detta gav ju djuret en chans att återigen bevisa att bara för att man har ett stort huvud så behöver man inte vara smart (han är lite som en del av de killarna som man har träffat genom åren, stor kropp, stor skalle, men sedan vart det inget mer).  Vi stod och kollade på änderna i dammen, det är ett ca en meter högt staket runt som man kan sitta på. Nu ansåg djuret att han också ville titta lite, så han tog sats och hoppade upp på staketet. Problemet är bara att han tog lite väl mycket sats och landade på andra sidan staketet, inne bland änderna. OJ! Jag skrattade så jag tjöt innan vi gemensamt fick lyft upp honom i nackskinnet. Tror ni att han lärde sig av detta, nejdå, tio meter senare gav han det ett nytt försök, men denna gången fick jag stoppat honom i tid.
Efter att ha promenerat staden runt i en massa timmar så drog vi hem på kvällen och hade middag och lite vin med L, S och hans kompis A. Höll på att däcka i soffan efter ha vart ute hela dagen.

När jag vaknade i fredags kom jag på att detta måste vara den perfekta dagen att springa runt i Nordstan och leta efter en passande klänning till nyår. Inte nog med att man måste ha en klänning, man måste ha en kläning med ett tema också. Tog med mig L´s kille S in för att jag tänkte att det kunde ju vara en kanon bra idé att få lite manligt smakråd också. Tvingade med den stackaren i ca 10 affärer på en timme. Det tog så lång tid för det var tydligen löningsdag och två dagar kvar till jul, det var helt hysteriskt ute. Folk var helt tokiga och det var lite djungelns lag som rådde, vässsa armbågarna och hugg er fram. Att försöka korsa strömmarna med gående folk var ungefär lika enkelt som att korsa E6an under rusningstrafik. Människorna var som en stor hord med galna bufflar på en gemensam snedtändning. Dom hade alla mord i blicken och det enda som stod i skallen på dem var; - FRAM; FRAM; FRAM... Var inne på HM och kikade, märkte att S började tröttna lite på att leta klänning. Plötsligt sliter han åt sig en svart historia och höll fram den. - Vad är det för fel på den, den var ju jätte fin? - Ja för det första så hänger den på avdelningen BiB vilket står för BIG IS BEAUTIFUL och för det andra så är det en storlek 48. Behöver du fler anledningar? Han såg ut som en skamslagen hund och linkade bort till ett annat ställ. Där hittade han en annan klänning som han tyckte skulle passa. Höll fram den, och jag pekade på en enorm skyllt över stället där han hittade den, MAMMA AVDELNING!! Det var nu han blev fråntagen jobbet som smakråd. Jag muttrade något surt så gick vi och käkade i stället.
I dag var jag ute i två timmar och lyckades få tag i allt till nyår. Nunna, med en väldigt kort liten kjol, högklackat och nätstrumpbyxor a´la franska flickor så blir det ju perfekt :-) Mina föräldrar skall dock inte få se outfitten innan nyår, då kommer jag nog inte utanför dörren skulle jag tippa på. Men jag visade dem hucklet och förklarade att jag skulle vara nunna i dag, pappa nickade och tykte att det var ett väldigt bra idé.....

Ja E, det var en riktig tjejkväll!!

När jag kom hem från skolan i går kom jag på att en vinkväll med E måste ju vara en perfekt avslutning på året i den lilla hålan somm man är fast i. Jag och M var äntligen klara med vårt arbete i forskninsmetodik (flummigare ämne får man leta efter) och detta var man ju tvungen att fira på något sett. Att gå ut i denna stad på en tisdag är ungefär lika spännande som att se på myrornas krig på tvn.. Så det fick bli en tjejkväll. Problemet var bara att jag var tvungen att städa, diska, tvätta, packa, springa en massa ärenden och sedan åka förbi en kompis innan han kunde komma. Meningen var att E skulle dyka upp klockan åtta, men som tur är var är han lika stor tidsoptimist som moi.. Kvart i nio ramlade han in. Vi lagade mat och åt som hästar, jag har nog aldrig ätit så mycket i mitt liv innan. I takt med att vinet flödade så blev samtalsämnena mer och mer intressanta. Sex stod som vanligt på tapeten. Det är så skönt att ha en killkompis som man kan säga vad som helst till och som bara skakar på huvudet när det blir för illa. Jag och E är troligtvis ett av de mest omaka paret på jorden, men vi kan ha sjukt kul ihop. När vinet var slut och vi hade ätit så mycket att man nästan sprängdes (man måste preppa inför all julmat som skall ner, liksom vänja magen vid att den skall fyllas med en obsen mängd mat den närmsta tiden)  då kom vi på att vi inte har någon dessert. Tur att jag hittade en flaska med vinglögg. Jag kan säga att jag somnade som en stock den kvällen. Vaknade i morse och kom på att jag hade glömt att packa igår kväll, den tanken försvan liksom någonstans i dimman.. Lätt panik i morse när jag även kom på att jag under ett svagt ögonblick lovat att jag skulle jobba lunch i dag. Kom även på att jag var tvungen att springa förbi skomakaren också och hämta två par stövlar som jag hade glömt av att jag hade lämnat in för två veckor sedan. Jag kom dit och han var lika fantastisk som vanligt. Min skomakare är verkligen en underbar man. Mina misshandlade stövlar ser helt nya ut varje gång dom har vart hos honom. Han behandlar dom med den kärlek som dom förtjänar. Jag älskar alla mina stövlar massor, men jag lever snarare efter mottot att "dem som man älskar agar man". Det är därför mina stövlar ibland får komma ut i regnet eller på en promenad över en leriga gräsmatta mitt i vintern, eller får följa med på en helkväll på krogen och bada i öl eller andra vätskor som folk råkar spilla över dem. Det är tur att jag har mr skomakare. Han  lagar klackarna hela vägen upp och putsar och smörjer in hela stöveln. Och det bästa är att han är ofantligt nästan löjligt billig. Jag tror nästan jag är lite kär i denna man.
Men som sagt var jag hann allt detta plus jobba en hel lunch och nu sitter man här på bussen på väg hem till underbara götet. Jag hittade ett nytt bussbolag i dag och kan säga att det blir aldrig mer det andra vanliga bussbolaget. Detta är liksom bussarnas roys roys. Man har inte vanliga säten här förstår ni utan man har fotöljer. I armstödet har man ett inbygt eluttag och bäst av allt, i hela bussen så har man trådlöst nätverk. Helt gratis!! Denna bussen är tom billigare än vidriga sveabussen där man får sitta på ett minimalt säte och knö med en miljon andra människor. Det luktar illa och har man riktig tur så är personen bredvid dig av den fylligare modellen och tar upp sin egen PLUS halva din plats.. För att inte tala om att den alltid är försenad Nej tack, from nu så är det kungabussen som gäller..

oj oj så fel det kan bli

Japp då har man gjort grannstaden igen då. Skall nog inte gå dit på ett tag igen.. Tog tåget dit i går. När jag satt på tåget så hade jag en konstig känsla i magen, jag bara viste att jag skulle komma att träff Mr Q..

Började med en förfest hos F´s kompis T. F och T är gamla barndomskompisar så under förfesten fick man reda på en del skvaller från F´s barndom. Alltid lika kul att höra om hur folk har vart innan man träffade dom. Men med F var det inga större nyheter, hon var en bitch då och hon är en bitch nu, fast en kul bitch. Romdrinkarna blandades med bubbel och vi alla gled sakta men säkert in i dimman igen.. Klockan elva smet vi i väg till fabriken dit vi skulle. Väl där inne träffade F massa gamla kompisar som hade fyllt ett helt bord med helrör, så vi vart drinkhoror i går,  Jag är egentligen en person som tycker om att betala för mig och gärna bjuda andra, men vi gjorde ett undantag i går.. Hittade en helt fantastisk kille vid bordet som till min stora lycka var en sådan som spelar på motståndarlaget. Hela han utstrålade gay, sättet han pratade, dansade och förde sig på.. Han och jag hade en fantastiskt kväll ihop, vi porrdansade på dansgolvet halva natten och hade jätte kul. Det vart ganska mycket fysisk kontakt men det gjorde ju inget, han var inte intresserad av mig på det sättet i alla fall..
 Runt klockan halv tre fick jag dock en ganska otrevlig överraskning, han var ju inte alls gay utan snarare väldigt säker på att ha hade dratt vinstlotten med mig den kvällen, det var nu jag lade benen på ryggen och gled lite diskret in i mängnden. Oups! Tänk så fel man kan ha ibland..
Senare på kvällen hade F fått hugg. Det var en kille som inte var något jag hade tatt i. Han var så långt ifrån min smak som det gick att komma. Men det var ju som tur var inte jag som skulle ha honom Problemet nu var bara att jag var tvungen att följa med henne och hugget till den lägenheten där dom skulle visa sin kärlek (allt e väll kärlek efter klockan tre en lördags natt). Jag var väldigt mycket emot detta, men eftersom killen som hon hade med sig var så storsint så tog han med sig en kompis, bara till mig. Wow!! Tänk att det finns så snälla killar...  Killen som var med var ungefär lika långt från min smak som skabbet.
Kom upp till någons lägenhet mitt i stan. Väl där så visade jag väldigt snabbt att det enda jag var intresserad av var att sova.. F och skabbet smet in i sovrummet medan kompisen lade sig på den andra soffan. När jag tänkte att nu äntligen så skall jag få sova så börjar det komma ljud från den lilla kompisen i andra soffan. Allt jag tänkte på var att få tyst på det lilla odjuret som störde min skönhetssömn..
- Så hur kommer det sig att du är singel då? Du är ju snygg..
Vad är det för fråga att ställa? Det har väll ingen betydelse om man är snygg eller inte.
- Sa du att du var 28??
I vårat land så är det inte sed att vara gift innan 15 tänkte jag svara men bet mig hårt i tungan.
Sedan började en 15 min lång utläggning där han förklarade att det var ju inte helt normalt att vara singel när man är så gammal.
Under de första fem minuterrna funderade jag seriöst på att gå bort till honom med min kudde bara för att trycka den, eller kanske bara hålla den över hans ansikte för att få tyst på honom. Men sedan klarade jag i alla fall att somna ungefär när han kom till den delen om att alla kvinnor behöver en man som skall ta hand om dom. Tycker det snarare verkar som de flesta män behöver en kvinna som tar hand om dem.
Vaknade ett tag senare av att skabbet satt lutad över mig i soffan.
-Sover du?
Vad fan tror du??? När jag inte svarade så tog han tag i axlarna på mig och ruskade lit e..
-Sover du?
Tydligen inte..
Sedan började han en helt fantastisk utläggning i tio minuter om att det egentligen var mig han ville ha. Han hade bara tatt med F hem för att jag skulle följa med. Jag började först med att förklara att det inte funkar så. Jag är inte intresserad etc etc. Men efter att idiotet har tjatat i fem minuter (jag avskyr killar som tjatar) så bad jag honom fara och flyga. Då visade han återigen vilken fantastisk man han var genom att fråga han om han inte kunde få en kram och en puss för han skulle gå nu.. Resten av den diskussionen är inget som lämpar sig att skriva här. 
Så han drog i alla fall och lämnade mig och F ensamma i en främmande lägenhet. Nyckeln låg på bordet så vi kunde ju klara oss själva ut..

Fick sova sex timmar i alla fall sedan drog jag hem till J och åt frukost och däckade på soffan. J är gravid i 4e månaden och nu börjar det verkligen synas. Jag har inte sett henne på ett par veckor och var helt förundrad över hur vacker hon var nu. Det strålade om henne på något sätt. Hon var jätte fin jentan. En del människor klär verkligen i att vara gravida.. ( Jag kommer troligtvis se ut som en flodhäst med mörka ringar under ögonen taskig hy och konstant dålig andedräkt för att jag spyr och mår illa hela tiden, med min vanliga otur)
Fick i alla fall en tur på stan och en del bra shopping, J visade mig en helt fantastisk affär med massa fina kläder. Jag vart helt tokig och löpte amok där inne, hade inte J dratt mig därifrån hade jag säkert kunnat prova kläder fortfarande. Hade gömt mig för dem som jobbar där vid stängning och sedan hade jag kunnat ha hela affären för mig själv hela natten och provat i lugn och ro.. Det hade vart nära en orgasmisk upplevelse för mig.
Men helt plötsligt kom bakishungern farandes över mig. Det är ingen ide att försöka förneka den för då blir det bara värre efter ett tag. Kollade runt bland ett par restauranger och slutade upp på en thai restaurang. Vi kommer in där och det första man ser och hör är två fula barn som skriker och bråkar i garderoben. Gav dom en ond blick innan vi gick in och vem är den första person som jag möter om inte Mr Q. Han såg mig inte förrän han var en meter från mig och jag sa hej. Den blicken jag fick var obetalbar. Paniken, ångesten och paffheten lös igenom. Jag kan säga att han var inte det minsta glad att se mig, konstigt... Det var jätte stelt men jag sa i vart fall hej och frågade hur det var innan jag vände ryggen åt honom. Detta var inte en bra dag att möta honom kände jag. Bakis, sovit sex timmar och sedan sprungit på stan en hel dag. Jag kände att den sista energin jag hade rann  ur kroppen. Det visade sig sedan att dom två ouppfostrade skitungarna i garderoben var hans.. 
Han kommer tillbaka in och då ser jag det. Han var inte där själv med barnen utan han hade även en tjej med sig. Hon var min raka motsats, ca 1,50, asiatisk, späd och såg ganska tyst och blyg ut. Jag är lång, blond, kurvig med (alltför) mycket attityd..  
Trodde först att dom bara var vänner då han satte sig mitt emot henne och åt. Men dom var tydligen mer än vänner visade det sig sedan när han gled ner bredvid henne i soffan och hon började matade honom. Så sött... Jag såg inte detta men det förklarde ju ganska snabbt varför han hade sådan panik i ögonen när jag mötte honom. Vad trodde han att jag skulle göra? Ställa till en scen därinne? Snälla någon, det är långt under min värdighet.. 
När han sedan skulle gå stoppade han ungarna under armarna och sprang förbi vårat bord som en strykrädd hund utan att ens säga hejdå..  Just då, precis när det tog slut så kändes det inte så, men nu i efterhand kan jag säga att jag är sååååå glad att det inte blev något mer mellan oss.. Jag har inget intresse av att umgås med en sådan feg ynkrygg. Det var bara en sak som irreterade mig. Hon verkade tydligen väldigt avslappnad runt honom och barnen och det verkade inte så nytt så jag har en svag känsla av att han träffade henne samtidigt som mig. Kanske borde ha gått bort till henne och tackat för lånet och önska henne lycka till..  

Hur man bör bete sig

Klockan ringde klockan sju i morse men jag lyckades som tur var stänga av den och på så sätt fuska till mig en extra timmes sömn. Var ute vid halv nio en sväng innan frukost. Sedan var det bara att hoppa upp på Göran och trampa till skolan. Jag tror att Göran snart kommer att sluta upp med resten av de tingen som jag har lyckats ta död på det senaste året. Han verkar väldigt seg och hängig på våra morgonturer. I vanliga fall brukar man ju ta sig förbi de flesta men nu så är det tom segt att trampa förbi Asta 85 med sin rullator. Kanske det är dags att inse att Görans glänsdagar är över, att han borde få ta den sista vandringen till andra sidan snart. Han som är så knall gul, och framför allt ful.. Jag har bott i denna lilla håla i ett år och Göran är min 4e cyckel. De tre andra har blivit stulna. Jag var dock besviken över att Vanessa inte försvann tidigare. Hon stod olåst i tre veckor innan någon stal henne.. Fast hon var riktigt ful. Göran är trots allt den som har klarat sig längst, vilket är konstigt eftersom det är den dyraste av de fyra, men det är tydligen det som är grejen. Billiga cyklar tar dom på en gång..
Efter föreläsningen hann jag i alla fall hem en och en halv timme innan jag stressade i väg till mitt andra jobb.
Jag gillar verkligen att jobba där, arbetskamraterna är väldigt trevliga och likaså cheferna. I dag kom det in ett äldre par och satte sig i ett hörn uppe i baren. Ingen la direkt märke till dem eftersom de satte sig uppe i lounge avdelningen där folk bara sitter om de väntar på någon eller om det är fullt på verandan. Efter ca 10 min går dom fram till min kollega och läser lusen av henne och undrar vad hon har gått för utbildning och om det var självservering på detta stället etc etc. Sedan fick dom tag i en av mina chefer och rablade sammma sak för henne innan dom krävde ett bord nere på verandan. Smart taktik.. Två minuter senare stormade dom ut genom dörren helt vansinniga. Hade det var min restaurang så hade jag bett dem fara och flyga, jävla idioter rent ut sagt..
En del människor borde inte få gå på restaurang, tror folk att dom kan prata till en servetris hur som helst? Att dom är bättre än oss för att vi serverar? Se istället till att vara glada att det finns folk som intresserar sig för mat och viner och service, för det är det som gör att människor kan gå på restaurang och njuta av en bra smak- och vinupplevelse. Att kunna kombinera mat och vin på ett bra sätt är inget som en vanlig Svensson kan göra helt sådär. Jag har haft människor som har köpt in viner för två, tre tusen kronor flaskan men som inte hade känt skillnad på om det var det eller ett 50 kronors vin de drack, sådant visar sig ganska snabbt då man märker att gästerna har druckit en flaska korkat vin utan att märka det, utan i stället kommer fram och berättar vilket fantastiskt vin det var... bönder! Snacka om att ge pärlor till svinen. Men bäst e dom som tror att bara för att man är servitris så är man allmän egendom. Dom skäms inte alls för att klappa till en i rumpa när man går förbi, eller ännu bättre de som visslar till servitrisen. Visslar gör man åt horor och hundar. Sist jag kollade så gick intre vi på alla fyra och nosade nya människor i baken.Och hade vi vart horor så hade vi tatt betalt därefter (fast jag kan säga att många av de gäster man har hade behövt sig ett rejält ....) Det handlar väll bara om vanligt sunt förnuft när det kommer till hur man skall bete sig eller? Jag kommer inte in på erat jobb och tafsar er på rumpan eller busvisslar när jag vill ha eran uppmärksamhet...
Vi hade i alla fall ett sällskap på 50 st i en separat avdelning. Jag jobbade med N som är en äkta schlagerfjolla. Han varjätte nöjd med att ha hittat en gammal schlagerskiva från gud vet när som gick på repeat hela kvällen. Varje år underhela schlagertiden från uttagningarna till finalen så är han ledig varje lördag. Han och hans sambo och ett par som dom känner turas om att laga riktigt fina middagar, 3 rätters med utvalda viner varje lördag underhela denna tiden. Detta har ju gått över till att bli lite av en tävling vem som kan ordna bästa middagen. Sedan stänger alla av sina telefoner och så sitter dom och skriker i soffan till hela spektaklet..


att stjäla godis från barn och lite annat

Jaha, då har man gjort det igen. Retat upp karman, fast denna gången var det verkligen inte meningen.
Jag hade tvättid i går morseklockan sex. Var såå trött när jag packade med mig grejerna ner i tvättstugan,men till min stora lycka ser jag att den andra tvättstugan också är ledig så jag kunde köra fyra maskiner samtidigt. Jippi!!  Slängde in kläderna i alla fyra maskinerna och satte på max längd på programmen så jag hade en anledning att sova en hel timme, gick hem,kröp ner i sängen och somnade i två timmar (skulle bara sova 45 min). Kommer ner i tvättstugan och möts av två söta men arga pensjonärer. Oups, det var tydligen inte ledigt, hade kollat fel dag. Det visade sig att dom hade kommit fem minuter efter mig men hade vart tvugna att vänta där nere i en timme på att min tvätt skulle bli klar på deras tvättid.. Oj, skämdes som en hund och bad om ursäkt, dom var inte glada.. Så nu måste jag hitta på något för att bidka dem som sitter med karmaregistret eller vem det nu är som straffar folk för deras synder.. 

Har lekt amatör psykolog i dag i två timmar åt diverse vänninor för att försöka dämpa mitt dåliga samvete för tvättstugeincidenten, det var ju nästan värre än att sno godis från ett litet barn (fast det kan iofs vara ganska kul. Synd bara att dom skriker så..)
Den ena vänninan har ett psycho ex som egentligen borde spärras in, hans senaste idé gick ut på att dom skulle skriva ett kontrakt där det stod att hon inte fick träffa någon annan förrän deras gemensamma hund dött (hunden är 5 mån gammal). Det skulle mao innebära ca 10-13 år HALLÅ!!! Han ville även att hon skulle komma och bo hos honom som pojkvän/flickvän i fyra dagar så dom kunde få ett "clean break". Jag skrattade så jag tjöt när jag hörde detta eftersom jag trodde att det var ett skämt men tydligen inte..  Hon var dock mer sugen på att korka upp Dompan för att fira att hon äntligen var av med puckot, tur att hon inte berättade det för honom.
Jag kan säga att jag numera är glad över alla de killarna jag har träffat i mitt liv, en del kanske inte har varit de skarpaste i lådan, men i jämförelse med detta så hade dom ju klarat ett intelligenstest med bravur och en stjärna i kanten, kanske tom hade platsat i mensa..
Den andra vänninan är bara olyckligt kär den stackars lilla tjejen. Alla har vi ju varit där och det är lika hemskt varje gång. Det värsta är ju att inget av det man säger hjälper ju. Lill tjejen är ganska blyg och lätt skrämd (vi har inte känt varandra så länge) Och eftersom jag misstänker att jag inte tillhör den helt normala delen av Sveriges befolkning så har jag tillbringat en halvtimme i telefon med att berätta om mina gamla misstag i livet och kärleken så hon har något att skratta åt och förhoppningsvis inse att det kan vara värre och kanske känner sig lite gladare när hon somnar i kväll. Fick i alla fall ett stort tack för att jag fick henne att skratta för första gången på tre dagar innan vi lade på. Det är tur att man inte har så mycket hämningar och kan bjuda på sig själv. (jag gav henne även namnet och adressen till förra veckans Mr petit i fall hon verkligen ville ha något att känna sig misserabel över..) 

idiotiska fakturor

Restaurangen som jag jobbar på är av den mindre, franska modellen. Gästerna som kommer är för det mesta äldre folk som är sugna på en liten löksoppa efterföljt av en plankstek eller en tournedou. Stämningen där är soft och väldigt laid back ( i vart fall bland oss tjejer som jobbar i servisen). Igår så var vi 4 som jobbade eftersom vi hade två stora sällskap som skulle ha full packe med förrät, varmrätt, dessert och avec.. Stundvis så var det faktiskt ganska mycket att göra men gästerna var väldigt nöjda. Notorna slutade på runt 16000 och 15000 men eftersom detta är Sverige och företagen snåla och allt skulle faktureras så slutade vi med 0.00 kr i tips. Yippi!! Hade detta vart i norge så hade man kanske fått in mellan 2000-3000kr i tips. Det är sjukt hur mycket det kan skilja. En servetris i Norge kan tjäna mer än en ingenjör gör i Sverige (vi har jämfört). 
Jag är så glad att jag har flyttat hem och gått från att ha bra ekonomi till att leva på existens minimum. 7400 kr i månaden, kan någon förklara för mig hur politikerna tänkte där. Jag har hört att studiebidraget inte har höjts sedan 70-talet.. Men vad politikerna har missat är att bara för att studiebidraget inte har höjts så betyder inte det att inte hyror, mat, och allt annat heller inte har höjts..


självdisciplin önskas köpa, jag betalar bra, snälla!

Tillbaka i vardagen. Helgen har snart helt sjunkigt in, det tar ju ett par dagar att landa helt och gå tillbaka till vanliga gängor och nu känns det som -vadå? helgen hos J? det var ju ett tag sedan.. Klarar fortfarande inte helt att se hennes perspektiv på det. Jag klarar det till 80% men inte helt. Vet ju att jag aldrig hade gjort det om det inte var så att hon hade sagt tidigare på kvällen att det var ok. Men som sagt var, spriten flödade ju och då säger man ju mycket som man kanske inte menar. Ja ja, man kan säkert analysera det i 100 timmmar till utan att bli klokare.

Just nu längtar jag bara till att det skall bli helg. En kompis kommer fr Oslo så då blir det en sväng till grannstaden på lördag till söndag eftersom hon fyller 30 (isch). Det skall bli så kul.. Har inte sett henne sedan vi var ute i aug.. Det är den tjejen som jag har tänkt att åka bort med på nyår. Problemet är bara att tjejerna hemma i Götet skall ha en stor maskerad fest och jag vet inte helt om jag är så sugen på att missa den.. Saknar liksom chicksen hemma när man inte har vart där på ett tag. Får nog prata lite med F om hur det blir med resandet.

Tänkte att jag skulle vara duktig i morse och gå upp klockan sex för att kunna vara i skolan till nio, men det går ju sällan som jag planerat. Klockan ringde, i stället för att trycka på snooze så klarar man självklart att trycka av larmet och hade en liten extra napp till klockan sju. Sedan skulle jag bara kolla en liiiiiten sak på datorn medans jag drack kaffe men fastnade som vanligt. Promenaden blev extra lång "för det var så skönt väder ute" (allt för att slippa åka till skolbiblioteket och plugga), kom hem och skulle bara titta en snabbis på datorn igen men lyckades så klart fastna IGEN.. Kan man träna upp självdisciplin eller kanske köpa lite någonstans, jag hade betalt bra...
Klockan halv elva klarade jag att komma till campus. Sedan tillbringade man de närmsta 3 timmarna till att leta studielitteratur till kursen som började igår. Men den var så klart slut. Jag förstår bara inte hur svårt det kan var för en lärare att beställa in tillräckligt med exemplar. Låt oss säga att man är lärare på en skola och man vet om att man skall starta en ny kurs om en vecka. Antalet elever som skall läsa denna kursen är 71. Då kan man kanske räkna ut att ca 71 personer kommer att behöva literaturen till denna kursen (speciellt eftersom det är en kurs i forskningsmetodik på 22,5 poäng och det käns inte helt som ett ämne som man flummar igenom utan litteratur). Men istället för att beställa in 71 böcker så höftade tydligen vår föreläsare lite och tippade på att ca 15 böcker, det kommer nog att räcka. Så där gick halva dagen åt till att leta böcker som inte fanns och skriva ut ca 200 sidors föreläsningsanteckningar. Men sedan var det någon som kom på att vår kurslitteratur tydligen fanns på en väääldigt kär sida som kallas nått i stil med piraten (minns bara ett stort skepp på första sidan, har bara titta lite snabbt på den en gång och aldrig lastat ner något därifrån....) Ibland blir jag riktigt rörd när någon i klassen lyser igenom med sin kreativitet och uppfinningsrikedom.
Så när man kom hem runt fyra var det bara att läsa. Började jobba klockan 5. Seg dag på jobbet, för många servitriser och för få gäster, så jag B och N tillbringade kvällen med att prata dricka kaffe, äta en massa choklad (min kompis är på besök hela vägen från Danmark igen) och prata sex. Jobbigt att få betalt för något sådant. Klockan tolv var vi klara på jobbet och avrundade med en flaska riesling.. Jag kan inte jobba kvar på det jobbet, min chef låter oss göra precis vad vi vill, och det gör vi. Som sagt var, självdisciplin vart var det man kunde få tag i det? Köpa? någon? bara lite? jag betalar bra...     





 


Dumma dumma mig

FAN!!!!!!!
Ågren ågren ågren..
Helgen blev inte helt som planerad.
Jag och J gick på förfest med hennes kompisar i går kväll.. "Tyvär" så visade det sig att festen bestod av en massa män och få tjejer. Osis!!  Detta var inte vad jag brukar vara van vid då våra förfester brukar bestå av en massa tjejer och en massa små killar. Denna festen bestod av en massa män, de flesta var över 190 långa med en sak gemensamt, dom verkar alla ha tillbringat många långa timmar på gymmet.. Jag var sjukt nöjd med detta faktum.
I takt med att spriten flödade så kännde jag att hämningarna och förnuftet sakta men säkert förvsvann..  Jag och J har som sagt var känt varandra i en herrans massa år och när vi umgås blir det ofta galet. J är inte den mest lugna tjejen man kan träffa och jag kan säga att det smittar.. Jag har oftast vääldigt kul när jag träffar J. 

Råa skämt blandades med en massa snuskprat och taskig humor (gissar på att nivån på den försämrades om möjligt ännu mer i takt med att alkoholkonsumptionen ökade) Det kan ev ha varit så att förra veckans misstag kom upp någon gång under kvällen =I Det är inte klart ännu varför bara, men jag säger bara - lägg handen på magen och se mig i ögonen ÅÅÅÅÅ!! (man måste nästan ha vart där för att förstå)
När spriten var slut så började i den milslånga promenaden till Ladan som det hippa utestället hette som vi skulle till... Väl där så visade det sig att vakterna där har lite samma problem som vakterna här hemma har (för mer info, se inlägg tentafest) och detta resulterade i 40 min i kö. J lyckades smita in efter 10 och lämnade kvar hennes stackars granne med mig i kön (resten av gänget fr festen stod way baack) Men det var bra stämning i kön och grannen var inte helt fy skam så  det var inte så illa att stå där. Väl inne så samlades vi vid det stora vattenhålet, även kallad baren, eftersom vi ansåg att vi hade ju inte fått nog med dricka (nu i efterhand så kanske man kan vara vis nog att inse att jag kanske inte var helt rätt person att ta det avgörandet själv, skall nog lämna över det tillnågon annan nästa gång). Ute i rökrutan senare så fick man en snabb lektion i självförsvar. Minns inte så mycket av det men jag tor nog att jag fick ett par extra blåmärken.. Det räcker iofs att någon ser elakt på mig så får jag blåmärken. Nu i efterhand så kanske det inte var den bästa ideén att prova på det där, men återigen jag var inte riktigt rätt person att fatta några som helst beslut där och då.. Efter stängning skulle vi börja den milslånga promenaden hem. Men någonstanns längst med vägen så lyckades vi tappa bort de andra så det slutade med att jag och grannen stod utanför lägenheten. Han frågade om jag skulle bli med hem till honom och vänta på J och det är klart att man var naiv nog att gå på den, man är ju inte blond för intet, hallå!. Detta var en av mina sämre ideér denna kvällen (eller ja, snare den sämsta).
Natten var väääldigt bra men jag hade jag kunnat dra tillbaka tiden så hade jag inte gjort det igen. Det finns ingen kille som det är värt att förlora en kompis för, oansett vad det gäller.
(Jag är så ledsen J, hade jag kunnat göra det ogjort så hade jag gjort det på ett ögonblick, ville aldrig såra dig, hade jag misstänkt att du skulle ta det så så skulle jag aldrig ha gjort det)
Som sagt var det var en väldigt bra natt, men morgonen var mindre bra. Så nu sitter man här med ågren.. SKIT!!!

poliser överallt

Så trött men så nöjd. Jobbade till två i natt, meningen var att jag skulle sluta runt tolv egentligen enligt min planeringe, men som vanligt så blev det inte helt så. Klockan två stämplade vi ut. Meningen var då att jag skulle hem och packa, men återigen så blev det inte så. "Råkade" ramla in på en klubb med två från jobbet. Måste säga att det var faktiskt väldigt intressant. Vanligtvis brukar det vara lite äldre klientell på detta utestället. Men i kväll var det technofest. Det innebär att istället för de vanliga 30-40 åringarna i baren så var det nu i stället ca 200st 18 åringar på dansgolvet, fast jag tror det stod två personer i baren och drack vatten. Gästerna var iklädda de mest spännande kreationer. Det var mycket hotpants, många i leopard och dessa bars ihop med någon typ av bh och ett par väääldigt håriga stövlar (det är tur att dom har lysnat på sina mammor och håller sig varma om benen). Killarna hade på sig jätte stora (breda) byxor och små linnen. Efter att ha tittat på freakshowen i ca en halvtimme (kände oss ganska gamla och missplacerade där inne) drog vi vidare till grannstället och tog ett par öl till. Halv fyra var man hemma och försökte få ner lite kläder i väskan. Var även tvungen att ta med träningskläder eftersom J har lurat mig, vi skall tydligen på krav maga i 6 timmar i morgon, bakis. Så nu har man det att se fram emot, det är ju iofs alltid kul att slåss.
I  väll däremot blir det polisfest. Äntligen!!!!!


R.I.P. Lilli

Jag har ju inga barn, när jag tänker efter så tycker jag inte ens om ungar, finns ju alltid undantag,  som t.ex. L & R´s två söta söner. Fast det är klart att jag skall ha egna barn i framtiden, mitt ego är alldeles för stort för att inte föröka mig. Världen kan ju inte vara utan en mini me =) Men jag är säker på att bara för att jag skaffar egna barn så kommer inte det leda till att jag börjar tycka om alla andras ungar. Mitt barn, andras ungar

Det enda jag kan känna att är lite tråkigt när man lyssnar på alla andra som börjar yngla av sig är att dom får gå ut och handla små söta kläder till ungarna. Men nu har jag ju såpass tur att jag har en liten hund som jag kan köpa kläder till. Det är jätte kul att kunna klä på honom diverse olika kreationer, känslan är dock inte ömsesidig. Har ni någonsinn sett en staffe hanne iklädd en turkos stickad polotröja med vita muddar och en stor döskalle på ryggen? Matte är jätte stolt medans det lilla monstret sittstrejkar på trappan, det otacksamma lilla djuret. Fast nu är ju dogge borta =(.  Men nu är det så att jag är en stolt matte till fyra små fiskar också. Eller jag var i alla fall igår. Innan jag åkte till skolan i går så tittade jag till Jean Paul, Jean Pierre, Lilli och Sussi som dom nu heter, ( dom är homosexuella alla fyra, jag tänkte att det måste vara enklare att ha homosexuella fiskar så dom inte förökar sig.. ) Dom mådde i alla fall bra när jag åkte. I morse när jag vaknade så gick jag som vanligt ut i köket för att laga kaffe och tittade ner i akvariet och inser att något eller snarare någon saknas. Det vara bara tre firrar kvar, som simmade i alla fall. Det enda som fanns kvar av Lilli var en halvt uppäten kropp, med ett öga och inga fenor. Mina tre små raringar har dödat och ätit upp en av sina egna. Och medan jag står där och tittar så tar Sussi tag och börjar tugga på det andra ögat. Efter att ha sovit ca 9 timmar på två dagar så var jag inte helt säker på att det inte var en hallucination. Det kunde det vara så att Lilli egentligen levde men, bara sov lite på botten, så jag lämnade kvar kroppen i akvariet. Tänkte att är det så att hon verkligen var död så är det ändå för sent, hon går ju ingenstans, och sedan kan ju de andra behöva få se på Lilli och sedan ta dagen till att fundera på sina synder, vad dom gjort fel och hur dom skulle kunna ha gjort det annorlunda till nästa gång. Man måste vara bestämd i sin uppfostran..
Kom hem i alla fall efter ett par timmar och då var det tyvär ingen tvekan om saken. Lilli hade vandrat över till andra sidan. R.I.P. Lilli..  Hennes kropp flöt runt på ytan med rumpan i vädret och huvudet nedåt, runt, runt, runt. Hon fick en stillsam begravning i toaletten medans jag pratade med I på telefon som tyckte det var fruktansvärt roligt att jag återigen hade misslyckats med ett försök med att hålla något vid liv i mitt hem, det är bara att se på mina blommor för att se hur bra det brukar gå... Funderade sedan i ca 5 min om Lillis kompisar skulle få följa med henne ner i avgrunden fast jag tror att min karma kan bli lite upprörd om jag spolar tre friska levande fiskar i toaletten bara för att de har varit olydiga..
 Inser precis att jag sitter och bloggar en halv sida om en död fisk. Jag behöver nog komma ut mer...
Kan det inte bli helg snart? På lördag är det äntligen dags.. Jag skall ner til J och hälsa på. Måste ju se hur hon har det i polisstaden :-) Men innan dess så måste man ju jobba två dagar. Jag har svalt min lathet och gått tillbaka till att bli servitrasa.. Insåg att jag måste jobba eftersom en del idioter som man känner inte kan betala tillbaka sina skulder.. Men jag tror att det kommer bli ganska ok, det nya jobbet verkar vara ett soft ställe.. 

My precious

Jag borde nästan snart kallas data snille. Lyckades få liv i min älskade I-pod häromdagen igen och tänkte att nu får den lilla skiten en sista chans att visa sin mamma hur bra den kan vara, annars åker den ner i soporna. Tror inte att jag kan med kan ord beskriva hur trött jag var på att lyssna på all hemsk musik, som bla genom eld och vatten som någon (märk någon dvs INTE jag) hade lagt in på min playlist och som jag sedan dess har varit tvungen att lyssna på. Så nu var det dags.. Öpnnade I-tunes men den ville som vanligt inte för jag inte hade quick-någonting programmet. Klarade att leta upp det på någon mörk sida som jag hittade på nätet och lasta ner. Sedan var det bara att vänta. Helt plötsligt kom det en fråga om I-tunes skulle hämta all musik som jag hade liggandes (det var i alla fall kontentan av det som stod) och med skakande fingrar tycker jag ja. En timma senare sitter jag med inte bar 98 utan 296 låtar i I-tunes. Me happy!! Datornen frågade sedan om jag ville flytta över dem till min lilla precious (återigen, det var kontentan) och jag svarade ja men jag misstänkte att det skulle ta tid och eftersom klockan var halv ett så gick jag och la mig. Vaknade en timme innan klockan i morse (dvs klockan 5) och kunde inte somna om så jag gick upp och slängde mig över min lilla precious för att beskåda min vackra playlist. 112 låtar!! förb... lilla idiotiska maskin, hur svårt kan det vara att ta in all musik som fanns där?? Funderade i några minuter på att låta den vita lilla saken få vandra över till de sälla jaktmarkerna men tänkte att en sista chans skall han få. Återställde I-poden till så-som-den-var-när-jag -köpte-den eller vad det nu stod och prövade igen. 10 minuter senare så har jag nu 296 sprillans nya låtar liggandes.. Me soooooo happy!! Data snille, jag? japp! Funderar på att byta utbildning, jag kan verkligen se min framtida karriär tona upp sig framför mig. It-konsult eller något i den stilen käns verkligen som jag...

Oups, I did it again!

Om inte jag skärper mig snart så blir det ingen mer alkohol.
Hela denna veckan har gått åt till att sitta i skolan från nio till fem och sedan gå hem och vara sjuk. Att säga att ambitionerna eller energinivån har vart hög denna veckan skulle ju vara ren lögn. Men så kom helgen och vetskapen om att man hade två hela dagar då man inte behövde ens fundera på skolarbete, vilket var helt underbart. Planerade in en slappardag på fredagen vilket var ju lugnt när man viste att man skulle ut och uträtta storverk på lördagen. Nu i efterhand så kanske jag inte skulle se tillbaka på det som storverk men jag uträttade något i alla fall. Synd bara att det resulterade i att man måste till Sally snart =( Lördagen började med lösa planer om en tjejkväll/julfest men slutade med en oplanerad kollektivfest hemma hos min underbara vän E. Men det är ju oftast de mest oplanerade kvällarna som blir de bästa. Jag fick reda på i förväg att E´s söta roomie Mr petit skulle vara med, hade sett honom en gång för ca ett år sedan och tyckte att han såg bra ut så det kunde ju bli intressant. Hade en planerad tid när vi skulle dyka upp på festen men så skulle vi bara stoppa till hos I innan. Det var meninge att vi bara skulle ta ett glas vin där, men efter två glas så kom plötsligt vodkaflaskan upp på bordet, ingen vet helt vad som hände där. S hade med sin pojkvän som inte prata svenska så återigen så var det engelska som gällde. Känns lite skevt att sitta och prata engelska med tjejerna, men jag tror bara det är att vänja sig. Han är en keeper så han kommer mest sannolikt att vara med i framtiden på fester, fika etc. Efter ca en timme kom vi i vart fall i väg (mitt motto är fortfarande att de finaste gästerna kommer sist..). Jag kan säga att det var ett gäng lite småberusade människor som ramlade in hos E & co. Kom in i köket och får syn på Mr Petit och jag kan säga att han såg inte alls ut som han gjorde för ett år sedan. Förändringen var dock inte till det bättre =( Han såg inte dålig ut men det var inte den hunken som jag såg i köket för ett år sedan. Hans kompis däremot som också satt i köket. Mama Mia han var en riktig hunk. Men det förstörde kära E på en sekund då han berättade att han redan var paxad, av sin flickvän. Osis!
Festen var i alla fall bra, drack allt för mycket glögg, öl och cider. Intaget av alkohol varvades även med ett allt för stort intag av nikotin ute på en balkong. Jag gillar ballkonger, det är alltid nästan trevligare där ute eftersom rökare bondar på nått sätt. Fråga mig inte varför men konversationerna på rökpauserna är oftast mycket mer öppna och trevligare. Efter att ha fyllt våra kroppar med diverse gifter så var det sedan dags att gå ut och skaka de lurviga på något lämpligt dansgolv. Vi hade lite olika meningar om vart vi skulle men som vanligt så klarade vi att ramla in på det gamla vanliga stället. Där inne var det dags för ännu mer sprit, just då kändes det som en underbar idé men nu i efterhand så skulle man nog vilja påstå att jag troligtvis hade vart en bättre människa i går utan de sista rundorna i baren, jag hade i alla fall mått bättre i dag om jag hade låtit bli shotsen. Barrundorna varvades i alla fall av rump shaking, rökpauser och fyllehångel. Det sistnämnda gjordes ute under rökpauserna för att försöka vara lite diskreta. Halva klassen var ju på samma ställle och rykterna i vår klass sprids fort (det är det som är det bästa med att gå i en klass med 80% brudar, jippi) Klockan kvart i tre så var tyckte han att det var dags för oss att gå hem. Jag vet att jag hade en lite ängel som satt påmin ena axel och sa - Maria gör inte detta. Men så hade jag en djävul som satt på min andra axel och sa - Jodå, du behöver ha lite kul. Sedan vet jag inte vad som hände men jag tror att min djävul gick över till andra axeln och mördade min ängel för hon tystnade efter ett tag. Men jag funderade verkligen på att inte följa med. Ett par anledningar som jag kom fram till varför jag inte skulle med var för att:
1. Han bor i kollektiv
2. han bor tillsammans med E i sitt kollektiv
3. the walk of shame
4. jag var inte alls säker på att jag skulle tycka om det jag såg när jag vaknade upp i morgon bitti
Men min ängel var ju troligtvis död och kvar var bara djävulen, så jag lydde henne. Och som sagt,hade jag varit nykter så hade jag nog tatt det smarta beslutet och åkt hem, men tyvär så är man ju inte direkt känd för att vara smart när man är på lyset så jag blev med. Promenerade hem till honom ( tar ca 3 min) Kommer i vart fall in i hans rum, kläderna åker av och då ser jag den. Det var härav han fick namnet. Resten är cencurerat men kan beskrivas med et ord, KATASTROF. Vaknade klockan åtta och tyckte att det var dags att dra hemåt. Men precis när jag tänker gå upp ur sängen så hör jag röster i köket. Hans sambos som jag träffade kvällen innan skulle äta frukost. Inte en chans att jag går ut då. Kröp i alla fall tillbaka ner i sängen och hoppades att han skulle sova. Vaknade klockan tio drog på mig kläderna, väckte honom, gav honomen puss och sa hejdå. - Kan du inte skriva ner ditt numer på en lapp? hörs det från sängen. - Nej det kan jag inte, vill du verkligen ha det så har nog E nr någonstans. Ha det bra, hejdå. Smög ut i korridoren och genom alla rummen innan jag äntligen kom fram till hallen, snabbt på med jackan och stövlarna och sprang ut. Sedan var det bara att bita ihop och göra den omtalade "walk of shame" över hela stora torget. Men medans jag gick över torget där så fick jag återigen det där suget efter hjortron youghurt så jag tänkte -vad spelar det för roll? och sprang in på hemköp. Väl hemma sedan så sov jag på soffan hela dagen och sedan var jag nere på pizzerian med E. Så gott som vanligt men nu känner jag att jag börjar bli lite trött på pizza..

Fredagskväll hemma

Det är fredagkväll, klockan är tio över tolv och jag sitter hemma själv med ett glas vin, lyssnar på musik och knappar på datorn och tycker faktiskt att det är riktigt skönt. Har precis haft städdag, både av mig själv och lägenheten. Jag har kommit på att städning är som terapi för mig, mycket billigare dock. Ofta när jag är sur och grinig eller ledsen så städar jag. Är jag riktigt arg så blir det en 6-8 timmars sanering av hemmet. Då skall allt vara helt rent efteråt. Vet inte vad det är men det rensar hjärnan när man städar. Man mår så mycket bättre. 

  Fick ett mess från en av brudarna från Oslo om att hon skall hem till den lilla staden här vid sidan nästa helg för att ha en stoooor middag och sedan utgång för att fira sin fördelsedag.. Det kommer bli tjejmiddag med massa kul tjejer och sedan nått som troligtvis kommer att bli en helt galet kul kväll ute =)

R.I.P. min lilla i-pod

vilken tur att jag fick tillbaka min i-pod i går. På vägen till skolan i dag så lyckades jag nämnligen tappa den i marken och sedan cykla över den med cykeln, inte bara med bakhjulet utan även med framhjulet eftersom den flög ur fickan i en liten båge och landade framför cykeln.. lucky me!!!!!

varför?

Jag anser inte mig själv vara en väldigt pryd människa men jag har en stor begränsning eller om man vill kalla det spärr och det är alla typer av websex, telefonsex, och nätsex. Jag älskar vanligt sex men när en gammal "vän" ringer och ber en skicka en bild på fiffi så är det något som tar emot. Jag menar vad skall han med den till? Sitta och kolla på medan han sitter och tokrunkar på toaletten? Nej jag har mer respekt för mitt kön än att ta bilder på det och sedan skicka det till folk. Vad är nöjet med att se på den bilden? Det finns tidningar med sådant..

Måste dock berätta en kul grej som gjorde min dag lite bättre. Skulle ut och gå i morse och letade i 30 min efter min ipod innan jag gav upp och gick ut ändå. Väl ute så insåg jag att jag troligtvis hade glömt den på gymmet (träningsrummet) i lördags när jag var där sist. Insåg även att om den var borta så måste jag handla inte bara en ny i-pod utan även en ny dator eftersom det fortfarande inte går att köra i-tunes på min laptopp. Detta troligtvis för att jag vart inne på för många "olämpliga sidor" igen, det var i alla fall den förklaringen som killen i data butiken gav mig sist jag var där för att lämna in min kärlek på lite vårstädning eftersom jag trodde att det bara var det som skulle till för att lösa problemet med att datorn hängde sig hela tiden samtidigt som<br />bilden bara fladdrade och den brummade som en traktor, men ack så jag bedrog mig. Det visade sig att problemet var lite större än så, jag fått in så mycket virus i datorn att jag hade klarat att krascha hela mitt windows program och ett par andra och det skulle ta minst tre dagar att reparera det lilla problemet. Jag har verkligen ingen tur med elektriska saker... Tänkte i alla fall bara ta vägen om "gymmet" på vägen hem för att kolla om den mot all förmodan var kvar. Möttte städerskan i dörren och frågade om hon sett en vit i-pod, -Ja är det en vit sak med hörlurar på så ligger den här inne på hyllan. Det var då jag fick tillbaka tron på mänskligheten igen. Den hade legat väl synlig på hyllan där inne i två dagar utan att någon hade tagit den. Ibland har tydligen även jag tur med elektriska saker. Problemet med min i-pod är bara att eftersom I-tunes inte fungerar på datorn så kan jag inte lägga in ny musik utan måste nöja mig med min playlist från 1900-talet. Kanske borde låta min tv ramla ner på min i-pod, laptopp och dvd som tyvär råkade ligga under och ta ut det på min drulle försäkring... Moral? nej det har jag aldrig hört talas om, vad är det? en planet? en maträtt? inte? nej då vet jag inte...

vart tog den söta lilla flickan vägen?

Jag blir så trött på män.. Som läget är just nu så, allt jag vill är att ha sex. Jag vill inte ha någon relation, jag vill inte ha någon som ringer mig varje dag och som jag måste träffa hela tiden, och jag vill inte investera några känslor i en kille. Så ligger det till just nu, om ett tag så kanske jag känner annorlunda om jag träffar någon, men inte just nu.. Var ute en sväng med H igår, en tjej som jag jobbat med i Oslo i sommras. Började hemma hos henne med vitt vin och sushi, sååå gott!! Messade med lammis under kvällen, visade sig att han också skulle ut så vi skulle ses ute under kvällen, även om vi inte skulle till samma ställe i utgångspunkten. Vi satt hemma hos henne och löste världsproblem fram till ca ett och sedan gick vi ut. Väl ute så satt H mest i telefon hela kvällen och jagade efter ett gammalt ragg. Det var den klasiska, dom träffades, han var jätte på till en början, hon viste inte vad hon vill, letade och hittade en massa fel på honom, han tröttnade, dumpade henne och hon inser att han var nog mannen i hennes liv, blir tokkär och förvandlades till en stalker. Nu pratar vi inte om den milda typen utan det är full packe, ringer 20 ggr på en utekväll, messar ungefär lika många gånger, tar min telefon och och ringer från mitt nummer för då kanske han svarar eftersom han inte känner igen numret (detta gjordes två sekunder efter att hon hade ringt honom 5 ggr från sin egen telefon), jag hoppas att hon i vart fall inte pratade in på hans telefonsvarare för den är inte bra, de flesta vet ju hur det är att behöva lyssna på någon som sluddrar fram någon typ av kärleksförklaring klockan två på natten, gärna med gråten i halsen och är på en allmän känslotripp efter allt för hög konsumtion av någon form av alkohol, oftast rödvin. Det bästa är ju att man oftast lyssnar av svararen morgonen efter och då låter det om möjligt ännu värre.. Alla har vi ju ringt eller messat någon som man inte borde vid någon tidpunkt (för mer info, se inlägg från igår), men man gör det EN gång INTE 25. Och skulle mottagaren av samtalet / smset fråga om detta i efterhand så kan man alltid skylla på tillfällig sinnes förvirring, folk har kommit undan med mord med den ursäkten så ett litet sms klarar man sig säkert undan med..
Vi lyckades i alla fall hitta den stackars killen efter ett litet tag, eller ja, jag såg honom på gatan medans jag pratade i telefon med H och berättade detta för henne, hon kommer utfarandes i 180 och jag måste säga att hans blick när han fick syn på henne var obetalbar. Har ni sett hur ett rådjur ser ut i strålkastarljuset från en bil två sekunder innan den blir påkörd... Jag stannade kvar ute ett tag och när jag kommer in sedan så ser jag hur H klamrar sig fast vid denna stackar kille som om det gällde livet. Hon satt liksom fast och pussade och klappade på honom med ett leende från öra till öra. Han däremot såg ut som han helst skulle vilja ta livet av sig, hade någon erbjudit honom gift vid den tidpunkten så hade han nog tatt det utan att tveka. Men väluppfostrad som han verkade så försökte han i vart fall se lite glad ut.. Det var ungefär nu som jag insåg att denna kvällen kommer bara att bli värre och jag orkar inte stå och se på när en vän går ner sig i fördärvet. Jag försökte i tio minuter att få med henne hem, men hon såg ju ut som hon hade vunnit högsta vinsten på lotto och hade inga större planer på att släppa honom i första taget. Han gav mig först en tacksam blick när han förstod vad jag tänkte göra och även han försökte övertala henne att gå, men icke! Då han insåg att det inte skulle fungera utan att jag skulle gå hem själv släcktes det sista hoppet i hans ögon. Det var dock lite kul att se.. Kom ut i alla fall, messade lammis att jag skulle hem och började promenera till min bike. Han ringde efter 2 min och frågade vart jag var och kom och mötte upp mig. Promenerade med honom en bit innan jag cyklade hem i snöslasket.
Nu skall jag ut och gå en sväng och senare idag skall troligtvis jag och H ha ett litet prat om stolthet, hur lågt man kan sjunka, och om hur man gärna får bete sig OM man vill bli ihågkommen som psycho chick from hell eller något dylikt efteråt. Men först så är det frukost som gäller och sedan kanske en stooooor påse med godis..

där alkoholen går in kommer vettet fram eller hur var det nu?

Oj oj oj så dumt det kan bli ibland. Var ute med ett par av tjejerna i klassen i går och deras respektive. Skulle bara ta en öl men det blev 4 eller 5 i vanlig ordning. Och sedan var man ju berusad igen, på en vanlig vardag och allt. Problemet var bara att efter andra ölen så kände man sig lite vad skall man säga? sugen på att kramas lite med nått handjur. Och eftersom min vanliga telefon är på reparation (igen) så har jag ju bara kvar min gamla. På den nya telefonen så hade jag varit smart och raderat alla numer till folk som jag inte borde ringa, men tyvär så råkade ett par av de numrena ligga kvar i min gamla telefon. Hur eller snarare varför jag kom på att det skulle vara en smart ide är fortfarande lite oklart, men jag lyckades i alla fall bränna iväg ett meddelande till en gammal "vän" ;där jag frågade om en "filmkväll" var på tapeten snart. Jag har inte vågat berätta detta för någon av mina vänner och jag vet att ett par kommer ju bli lite besvikna, bland annat I (sorry gumman, men det kändes som en alldeles förträfflig ide då) Men jag fick i alla fall svar att det var det visst det, det var ju bra, problemet är bara att han är borta i helgen så detta kommer att få vänta till nästa vecka och jag vet inte helt om jag är lika sugen då. Ville ju kramas i går. Hade jag haft ett alkolås på telefonen så hade mitt liv vart så mycket bättre.
Lite senare på natten så var det i alla fall dags för den lilla cykelturen på 3 km hem till gettot. Är lika faschinerad varje gång jag klarar att ta mig hem utan att krocka eller ramla, börjar bli kung på cykling nu... Vaknade i morse klockan sju när klockan ringde, skulle vara hos tandläkaren klockan nio, (undra vem som kom på den lysande ideen att lägga det så tidigt) och tänkte bara blunda en liten stund till, inte sova bara blunda lite till. Vaknade klockan kvart över åtta lätt panikslagen, kommer ut i köket och där ser det ut som jag har haft ett gäng rövare som har ätit en massa mat och bara lämnat tallrikar och bestick på bordet. Insåg ganska snabbt att det var jag som hade levt rövare kvällen innann när jag skulle ha fyllemat. Så det var bara att börja dagen med att diska och laga gröt. La mig på soffan en liten stund efter frukosten för jag skulle bara kolla en grej på nätet och fastnade som vanligt på FB, denna dumma sidan är otroligt beroendeframkallande och förstör mitt liv, ja ja jag vet jag är en svag människa.. Kollade sedan på klockan och insåg att jag skulle vara hos tandläkaren en kvart senare, det tar ca 14 min ner och jag låg i soffan i min pyjamas. Men jag hann i tid. Kan bara säga att det är tur att jag inte har tillgång till en bil, jag håller på att köra ihjäl mig bara på cykel. Jag kan bara inte förstå hur svårt det kan vara för folk att flytta på sig när dom ser att man vill fram. Måste man gå på cykelbanan? Fattar inte bilar att dom har väjningsplikt för cyklar? Hur svårt kan det vara?? Kanske skall önska mig en hjälm i julklapp, eller en bil kanske.. Tyckte i alla fall synd om min tandläkare som var tvungen att rota runt i min mun i dag. Öl och ciggaretter brukar inte lukta tårta dagen efter även om man panikborstat tänderna på morgonen. Men nu slipper jag och min tandläkare varandra på ett år, fast jag måste säga att min tandläkare är en fantastisk kvinna, hon ger mig alltid dubbel dos bedövning (önskar man kunde få sövas när man ligger där i stället, narkos är ju da shit), borrar försiktigt och tar lite betalt. Jag borde dock snart få klippkort där efter att ha vart där 4 gånger på tre veckor. Men nu är man pank, fast hålfri med nypolerade tänder i alla fall. Borde egentligen återgå till min hemtenta nu, jag har precis suttit i 9 timmar och ordbajsat två sidor som jag hoppas på att jag får godkänt på. Men detta är ju så mycket roligare..

Vad man gör och vad man borde göra, två helt olika saker..

Vad jag borde göra i dag:
*Börja med min hemtenta som skall vara klar i morgon.
*(Börja) läsa ut min sjukt tråkiga bok i marknadsföring.
Jag skall ta tag i den första punkten snart, skall bara fixa lite först. Punkt numer två dock funderar jag att skjuta på ett par dagar (veckor) till. Den boken ser ju så tråkig ut på framsidan. En gul bok med en stooor bild på ett kretskort, ser inte det minsta intressant ut, om man inte är en kille på 18 som gillar att leka elektriker, vad har ett kretskort med marknadsföring att göra? Över till vad jag har klarat att prestera hittils i dag:
*Gå upp ur sängen på 3e snoozet.
*Tvättat två maskiner.
*Damsugit lägenheten. (Jag städade i flera timmar i går och var inte klar förrän tolv på natten, och jag tror inte att jag hade fått det hederlsfyllda priset som årets granne om jag hade slitit fram lilla blå och börjat damsuga då. Så det fixade jag i morse.) 
*Filat och målat mina naglar som snarare såg ut som klor vid detta laget.
Men allt detta gör jag ju bara för att underlätta för skrivandet av hemtentan. Har man för långa naglar så kan man inte skriva på datorn, man kan ju inte sitta i en smutsig lägenhet och läsa. Jag har inte tvättat på två veckor så nu har man tvingats gå i gamla sloggy i tre dagar eftersom inget annat var rent och det fanns ingen tvätttid. Så det var ett måste. Ni skulle ha sett de konstiga kreationerna som jag har tränat i de senaste dagarna. Det är tur att det bara bor gamlingar i detta område.

Låg i sängen i går kväll och funderade.. Jag har blivit en sjukt tråkig människa, nu när hösten kommer och solen försvinner så blir man ju lätt inte lika glad. Jag måste verkligen rycka upp mig, det räcker gott och väl med att man har ett par vänner som går in i riktiga höst depressioner, vi behöver inte starta en grupp depression som drar med sig alla i dess väg. Jag tror mest att det handlar om att anstränga sig lite mer för göra saker, även om det tar emot i varenda liten por i kroppen ibland att ta sig ut ur lägenheten. !! Nje nu skall jag ut och gå. Väntar jag länge till så hinner inte jag till tandläkaren i dag och det vore ju synd.. pöss!!

Ordbajs

Har verkligen inget vettigt att skriva i dag. Funderar mest på hur länge jag kommer att klara att bo i denna skitiga lägenheten innan jag får panik och städar, skulle ha gjort det i dag men jag orkar verkligen inte. Jag gissar på att jag skulle nog stå ut två dagar till men att paniken borde komma med stormsteg i morgon.. Mina dammråttor är stora som kalvar vid detta laget. Undrar när det blir hälsofarligt att vistas här inne. <br />Var ute och invigde mina nya stavar i morse. Brukar alltid möta ett gäng med sura tanter på mina morgonpromenader som är ute och rastar sina stavar och dom hälsar aldrig, inte ens om man verkligen ler mot dom. Men i morse när jag mötte dom med mina stavar så kunde jag svära på att minst tre av åtta log. Se nu börjar man till och med bonda med surisarna, kanske tom får följa med dom snart på power walks. Fast å andra sidan, skulle någon av mina vänner se mig med ett gäng pensjonärer ute och powerwalka i grupp så hoppas jag att dom skulle vara såpass goda vänner att dom skulle ta med mig till veterinären och avliva mig på stört. Alla andra ser fjantiga ut när dom är ute med sina stavar,men jag försöker övertyga mig själv om att jag inte ser fullt så konstig ut, jag lyssnar ju i alla fall på techno och promenerar i takt. Kanke borde ta hem dogge igen så jag har en ursäkt att vara i skogen på morgonen.. Nej nu skall jag sova,har ju dejt med pensjonärerna tidigt i morgon..<br />pöss<br /><br />

sikken helg

Herre gud vilken helg.. Efter att mina sargade muskler hade återhämtat sig från ridturen i går så var det dags att kitta på sig partykläderna igen. Samtidigt som jag drog sista draget med kajalen så tänkte jag kolla snabbt vilken tid bussen gick (bor man ute på vischan så är det enda sättet att ta sig in till civilisationen), insåg med panik att jag borde ha gått för två minuter sedan och där stod jag i bara underkläderna. Jag kan säga att mina föräldrar har aldrig sett en människa (en hysterisk sådan) klara att klä på sig, fixa håret, slita på sig stövlar och jackan, packa handväskan och tigga till sig 20 kr i mynt eftersom dom tydligen inte tar sedlar på bussen längre, allt detta på loppet av ca 45 sekunder. Sedan var det bara att rusa till bussen. Jag kan säga att springa på en gropig grusväg i kolsvart mörker i högklackat är inte så lätt som man kan tro. Lyckades flåsandes ta mig fram till hållplatsen. Men väl där så hade jag 10 min på mig att sluta flåsa som en sugen blodhund eftersom bussen var sen, SOM VANLIGT!!
Efter en timme på buss, tåg och spårvagn så var man äntligen framme hos partbrudarna som jag skulle förfesta hos. Eftersom jag var 1,5 timma sen så förväntade jag mig att dörren skulle öppnas av en snygg, sminkad, partyklädd tjej som var helt redo för att börja festa. Men fel igen, dörren öpnnades av en tjej som såg ut mer som hon var redo för en helkväll på soffan ikläd mysbyxor och linne men med ett leende från öra till öra. Av blicken att dömma så hade natten innan med mr Hot gått som planerat. Lyckades i allafall tvinga upp tjejerna från soffan och tio minuter senare så var plattången inpluggad, tjejerna nyduschade, papiljotterna var på värmning och medan den ena stod med penslarna i munnen och slet ur kläder ur garderoben så ordnande den andra drinkarna. En och en halv timme senare så var det tre partyklädda, välsminkade och lite smått lulliga tjejer som satt på vagnen på väg till första stoppet. En kompis till tjejerna som jag inte sett på en del år skulle ha inflyttningsfest (mest för att visa upp sin überläckra nyrenoverade lägenhet tror jag för den var så snygg). Kan säga att jag blev ganska förvånad när jag kom in i lägenheten och ser att de flesta killarna som man lekte med när man var 15 var där. Detta var inte helt planerat och med handen på hjärtat så kan jag säga att det var inte alla som jag var så jätte glad över att träffa. Kände en ganska dålig stämning från ett par av grabbarna som jag inte kom överrens med då och sedan inte har sett sedan dess. Men en av killarna (den gamla "ledaren" i gänget) skötte det hela väldigt snyggt genom att komma fram och ge mig en stor kram samtidigt som han sa  -dig känner man igen. Det var början på ett kramkalas utan dess like. I början var det lite stelt, speciellt med en av killarna som jag försökte undvika in i det sista, men till slut så insåg jag hur jobbigt och tråkigt det skulle bli att tillbringa en helkväll med att dissa någon så jag landade i soffan bredvid honom och fick en stor kram och sedan rann det bara på. Och jag måste i ärlighetens namn säga att jag hade väldigt kul. Efter ett tag kom lilla L med sin australiensiska kille och då blev det tom ännu bättre. Runt halv ett ramlade vi (14 st) ut från lägenheten och drog ner på stan. Skulle egentligen på nån flytande bar som hette barbord/styrbord men insåg att när vi stod i kön att om vi gick in där så skulle vi nog dra upp medelåldern med ca 5 år. Det var bara 18 åringar i kön. Då kom vi på att vi skulle smita in på Dubliners en snabbis för en liten &quot;mellan öl&quot; innan vi skulle vidare och skaka dom lurviga på något lämpligt dansgolv. När vi kom in där så insåg vi att det kanske inte helt var vårat ställe, men vi slog oss ner vid ett bord och tog ett par öl. Har man bra sällskap så kan man faktiskt nästan gå vart som helst och ha kul ändå, det blir ju bara vad man gör det till. Plötsligt så var det dock bara jag L och hennes Aussie kvar, men då kom tre av hans Australiensiska kompisar och slog sig ner. Man var ju lite ringrostig på engelskan till en början, men efter två öl så kunde jag nästan svära på att jag pratade nästan lika bra som dom gjorde, med dialekt och allt (skulle ge en del pengar för att få höra det samtalet i efterhand dock). Runt klockan ett så hoppade vi på vagnen och hoppade av rätt utanför excet. Och eftersom den ena bartendern där inne är en gammal &quot;vän&quot; till L så var det bara att smita förbi kön och och inträdeskassan (some times me löööve u L) Väl där inne så gick tiden alldeles för fort. Upp i baren, ett par shot och öl, en snabb cigg och sedan rasade vi ut på dansgolvet och skakade rumpa för glatta livet. Helt plötsligt så dyker det upp en kille från ingenstans och började pussa och ta på mig, det slutade han dock snabbt med när jag tryckte upp hela handflatan i ansiktet på honom och föste bort honom. Visade sig efter ett tag att han var fjällapa när hans kompis kom fram och bad om ursäkt och förklarade att han kanske hade en lite skev bild av hur man stöter på en tjej. Vad är det för fel på en del människor? det värsta var ju att killen såg ju bra ut. Senare på natten så ser jag att L har stannat och pratat med en kille som jag ev kan ha råkat pussas lite med för cirka ett år sedan. Han har för övrigt addat mig på fb och det trodde jag att han gjort för han mindes våran romantiska kväll sist (hånglandes i ett mörkt hörn på excet runt klockan tre på natten..) men tydligen inte. Han minns inte en gång att han träffat mig innan, kul att man gjorde ett bra intryck. Anledningen till att han addat mig var att han hade sett mig bland hennes kontakter och tykte att jag var söt..<br />
 Sedan rann kvällen bara iväg. Men klockan halv fem så insåg vi att vi inte hade mer att tillföra den kvällen och drog till Kebabhaket och inhandlade kebab med extra vitlök. Jag kan säga att det var tur att jag inte hade hemsläp. Vaknade klockan tolv i morse av att det var något som inte luktade så behagligt och insåg att det var min egen andedräkt som hade stutsat tillbaka mot min arm. Två kg tandkräm senare så var det problemet nästan avhjälpt. Men då kom nästa problem, jag insåg att jag MÅSTE ha hjortron youghurt, det var det enda jag kunde tänka på så jag gjorde the walk of shame ner till affären. För er som inte vet vad det är så innebär det att man tar på sig partykläderna från kvällen innan, torkar bort det värsta av maskaran som ramlat ner under natten, sätter upp håret i en tofs och går ner på stan (har man verkligen haft bortamatch så tillbringar man även ca tio minuter på toaletten och försöker reda ut knullruffset i nacken med fingrarna så gott det går). Och det är nu folk man möter kan få för sig att man har haft bortamatch.
Men som sagt var, nöden har ingen lag och jag ville verkligen ha youghurt. Det kändes som hela Ica stannade upp och vände sig om för att se på den billiga lilla flickan när jag klampade in. Det enda som hördes var ljudet av mina klackar som slog mot stengolvet, det är då man önskade att dom hade heltäckningsmatta på Ica.  Lyckades i alla fall snabbt robba åt mig det jag skulle ha och försökte lite diskret smyga tillbaka till L. Väl där gled man åter ner i ett par allt för små mysbyxor och åt en stor frukost. Efter det så var det tre trötta personer som ramlade ner i soffan och kollade på 1408 samtidigt som vi vräkte i oss glass och cheesecake. Fråga mig inte vems dumma ide det var att kolla på skräckfilm. Jag tycker inte om det i vanliga fall, och deffenitivt inte när man är bakfull och nerverna sitter på utsidan av kroppen. Som tur var lyckades jag somna i från filmen efter ca en timme.
Nej nu skall jag fortsätta dagens matorgie och njuta av att jag är hemma hos päronen när denna lusten av mat faller på. Mitt kylskåp är en skamm om man jämför med deras. Älskar att vara hemma :-)

hälsohelgen fortsätter

Var hemma hos min söta kompis L i går på stor tjejmiddagen. 16 stycken brudar hade hon klarat att samla ihop. Det var ett par tjejer där som man inte sett på ett par år och jag kan ju säga att en del saker har ju förändrats, det var tom en liten bebis med denna gången. Vanligtvis brukade det vara ett gäng partysugna brudar som träffades, drack en massa vin, snackade en massa skit och sedan ramlade ut på krogen, men jag kan säga att det var back in the days, dom tiderna är över nu. Ca 60-70% av tjejerna var numera stadgade, en del kunde man verkligen se det på. Jag vet att man inte får säga så, men en del människor förfaller verkligen när dom skaffar förhållande. Någon hade på sig samma kläder som sist (det var ca 6-7 år sedan) inget smink och såg bara allmänt förfallen ut, (de flesta hade även lagt på sig ett par kg extra i förhållandevikt som vi kallar det) sedan fanns det ju ett par som såg ut som dom alltid gjort, snygga fräscha och lyckliga, någon hade precis träffat en ny kille och såg så lyckligt nykär och strålade ut som man gör då. En av tjejerna hade som sagt var med sig sin nykläckta bebis, den tjejen är dock fortfarnde lika naturligt snygg som hon var tidigare, om inte snyggare tom. Och sedan var det oss, den trogna klungan med singlar som såg ut som vi alltid gjort, andra kläder och annan hårfärg bara på de flesta. Men jag måste säga att det var en jätte mysig kväll i alla fall. Åkte hem runt klockan ett och kände mig nöjd med kvällen. Idag känner jag mig skönt utvilad och redo för en mega utgång i kväll. Jag vaknade klockan nio i morse av att monstret slog mig ansiktet med tassen och tykte att nu får det vara slut på skönhetssömnen. Fick i mig kaffe och tog en ny promenad med stavarna (måste skaffa ett par egna när jag kommer hem till hålan). Kom hem, käkade frukost och sedan kom en av tjejerna och hämtade så drog vi ner till stallet. Solen strålade och det kändes som en dag i april snarare än 17e nov. Det var som gjort för en tur ut i skogen. M har två jätte fina hästar så jag brukar passa på att smita med henne till stallet när jag är hemma. Gud vad man har saknat att sitta på en häst och få gallopera fram längst en grusväg och bara få känna kraften av hästen som jobbar under en och vinden som viner i håret. Helt otrolig känsla som man måste uppleva för att förstå. Enda tråkiga med att rida när man inte har gjort det på länge är att man plötsligt börjar känna av muskler som man inte trodde att man hade. (Ser ni en blondin ute på krogen i kväll ikläd ett par höga klackar som går lika hjulbent som en cowboy så vet ni att det är jag). Men det är det värt. Gör man det så sällan som jag gör så njuter man till fullo varje gång.
Men som sagt var i kväll är det krogen som gäller nästan alla singeltjejerna från igår kände att det ryckte i partytarmen i dag, så nu skall parningsdräkten fram och så skall vi ut och njuta av att vi är fria. Inser precis vad klockan är, jag skall egentligen vara inne i stan om en timme, det tar 45 min in, och det enda som jag har fått gjort inför i kväll är att duscha och måla tånaglarna. Dags att skynda sig lite med andra ord. Hoppas ni får en kanon kväll. Puss puss

Stavgång is da shit!

Jag har alltid sagt att stavgång bara är för gamla tanter och andra konstiga människor, det ser ju så löjligt ut. Men när man är fast ute på landet med päronen och känner för att röra på sig lite så har nöden ingen lag, det är bara att ta vad man har. Jag skulle bara ut på morgon promenad ju men hade ingenting med mig för detta. Efter en halvtimmes rotandes i garderober hittades dock följande.
1, ett komplett underställ från 1800-kallt
2, en gammal fleece historia, troligtvis från samma år som punkt ett
3, En gammal champion munkjacka, fick en snabb deja vú från jag var fjortis och kickers
4, mammas Colombia-kängor. Dom var iofs en julklapp från mig, vi har samma storlek, som jag tänkte sno med mig dom när jag åkte tillbaka till Oslo på annandagen det året, men tanten genomskådade min plan och höll fast i dem som om det var hennes liv det hängde på så jag fick åka hem utan..
5, En gammal mössa som min bror hade runt då han var 12 kanske, Rangers tror jag tom att det står på den, man påminner lite om en rånare i den.
Letade även efter ett par handtlar i ca 20 min men insåg ganska snart att det var ingen vits i att försöka hitta en nål i en höstack, men då kom mamma på den briljanta idén att jag kunde ju ta hennes stavar. Ja ja tänkte jag, man ser ju ut som fan ändå så det kan ju inte göra någon större skillnad med ett par stavar.. Drog med mig det lilla monstret (var tvungen att ha med mig nått sällskap) och gick ner till havet. Det var helt underbart att komma ner till vattnet och få andas lite frisk luft igen. Hålan jag bor i vanligtvis ligger ju en bit in i landet så havet kan man bara glömma att se eller känna lukten av där. Klockan var bara elva (underbart med sovmorgon) så det var inte allt för mycket folk ute, solen sken, det var inte så kallt ute men friskt i luften och klarblå himmel. Var tvungen att vara ute lite längre och bara njuta. Men nu sitter jag här framför datorn stel i nacke, rygg och armar. Jag är inte så otränad i vanliga fall, jag brukar ju promenera med 2kg handtlar i händerna varje morgon i ca 45 min, men jag kan säga att nu ryker dom. På måndag är det jag som åker och införskaffar ett par stavar för det är helt enkelt da shit.. Jag kommer ju att ha lika välsvarvade armar och rygg som Madonna till sommaren. Intersport (eller i värsta fall rusta) here i come. Men först och måste jag ringa en kompis och berätta att jag skall skaffa stavar, han har lovat att han skall säga upp bekantskapen med mig om han någonsinn ser mig promenerandes med ett par sådanna. Det är så kul att se när man är ute hos föräldrarna runt jul, om man tar med hundarna ner till stranden tex på juldagen så möter man ofta ett par andra som man känner igen från skoltiden. Det roliga är ju dock att ingen har ju packat in "promenera på stranden kläder" när de skulle hem till familjen under jul, så de flesta gör ju som jag och länsar gamla garderober hemma, det är då man ser att både Chevignon och Henry Loyd jackorna har hittat fram för att inte glömma pilotjackorna från tidiga 90-talet. Dessa i kombination med ett par saggiga mysbyxor och gummistövlar och en lite skamfull blick över att någon annan än den närmsta familjen ser en i denna utstyrseln, då vet man att personen i fråga bara är hemma hos familjen ett par dagar. Det värsta man trodde man skulle träffa var ju ett gäng 15 åringar på moppe och det skulle man ju kunna leva med..
Nej nu skall jag in till Götet och småshoppa lite och dricka vin och ladda inför i kväll.
Puss puss

mitt lilla monster

Sitter ute på landet hos mina föräldrar, helt nerhårad och nerdrägglad av tre galna hundar, mammas två långhåriga monster står för hårandet och min lilla kamp/knähund för dregglet. Eftersom jag inte har sett det lilla monstret på nästan en månad så var det som han kände att han var tvungen att ta igen allt pussandet som han missat på 5 min (även om han vet att pussar är fy fy) Men nu ligger han i alla fall utslagen här på golvet vid mina fötter, sjukt nöjd över att matte är tillbaka. Pappa ringde förra veckan när han fick reda på att jag skulle komma hem och hintade lite om att mitt djur kan ha fått lite extra trivselvikt sedan han kom hem, det var en månad sedan han kom hit så jag tänkte kanske 0,5 kg eller något sådant. Jag kan säga att den heffaklumpen som mötte mig i dörren inte är samma slimmade hund som jag skickade bort för en månad sedan. Är det möjligt att en hund kan gå upp 2,5 kg på en månad? han vägde ung 15,5 när han åkte och idag när han landade på vågen så visade den 18KG!!. Men mamma kan NÄSTAN lova i alla fall att han inte har fått något annat än hundmat och bara den ransonen som jag sa. Jag tror att min kära mor talar lite osanning..
Jag har funderat de senaste dagarna och jag har kommit fram till att jag vill träffa lammis snart igen.. Mr Q är ju borta ur bilden nu, messade honom häromdagen och sa att jag var besviken på honom för hur han har skött detta.. fick något lamt meddelande tillbaka där det stod förlåt, ville ju inget illa bla bla bajs bajs bla bla. Hur kommer det sig att en kille kan gå från att vara det mest übermanliga jag har sett på länge, stor krallig, tatuerad, mörk röst, snygg, omtänksam, världsvan, etc till en sådan liten fjolla som inte kan stå för sina känslor eller handlingar? Allt som har kommit ur hans mun den senaste tiden är förlåt, jag ville aldrig såra dig, jag vågar inte, kan inte bla bla bajs bajs bla bla..Blir så trött på folk som inte kan vara ärliga med vad dom vill och känner, tro mig han hade inte behövt ljuga om vad han hade för intentions med detta, Jag anser vad är det för vits med att leka pryd om du träffar en person som du tänder på och han tänder på dig? hade han varit ärlig från början så hade vi kanske kunnat fortsätta träffas, för då hade jag vetat vad det är för lek vi leker. Men nej då.. i stället drar han till med vi är seriösa, skall inte träffa andra bla bla bla. Hur orkar man rabbla sådant skitsnack? Vad är det för fel med frasen vi har bra sex, vi är inte seriösa, vi kan träffa andra, men vi kan också fortsätta ha sex, vill du det? Är inte den meningen så mycket enklare?? Nu pratar jag inte bara om Mr Q även om det kanske låter så utan alla andra killar där ute som ens orkar rabbla allt skitsnacket för att få en tjej i säng.. Kanske skall prova att vara ärliga någon gång, det är faktiskt inte så svårt, och jag kan lova att det finns en hel del tjejer som gärna vill ha ett kk-förhållande. Men i alla fall, jag känner att jag börjar komma över honom nu, och defenitivt nu när han visar hur patetisk han är.. Råkade skicka i väg ett mess till honom som svar efter samspråk med min kompis I (måste säga att jag är stolt över att höra att det finns en elek sida i dig med) där det stod något i stil med att det var tur att jag redan upptäckt hur ynklig han är innan det gick längre. Jag vet ju att jag aldrig kommer få svar på den, han är ju helt otroligt konflikträdd också till råga på allt så jag hade ju kunnat skriva vad som helst, hade aldrig behövt stå till svars för det i alla fall..

Nej nu skall jag och monstret krypa ner i sängen. Är sjukt trött efter allt för många timmar ute i kylan och sittandes på tåg. De närmsta två dagarna kommer att bli fruktansvärt hårda tror jag, i morgon så har L samlat ihop 16 tjejer som skall samlas på en mat och vinkväll hemma hos henne, det skall bli så kul och på lördag e det utgång med bla J min galna tvillingsyster, klonade vän eller what ever, lika är vi i alla fall..

Tenta fest

Herre gud!! Vilken morgon, dag, kväll det var i går. Telefonen ringde klockan 05.00, okristligt att behöva gå upp klockan fem en lördag men det var dags att gå och skriva tenta igen. Detta var iofs en omtenta eftersom sist, när den riktiga tentan var, så var jag ju kär och prioriterade inte mina studier alls och detta straffade sig nu (what a waste of time...) När jag öppnade ögonen kände mig dock lite mosig i skallen och tittade upp på natduksbordet och såg ett tomt rödvinsglas.. Tanken var ju att jag skulle vara smart och sova tidigt i går, gick och la mig klockan nio, men efter att ha legat och sett på klockan i fyra timmar och fortfarande var klarvaken så insåg jag att jag var tvungen att ta till drastiska metoder. Så därav rödvinet.. Fick i vart fall fixat mina morgonrutiner, kaffe, promenad, yoga och sedan frukost och måste säga att jag mådde faktiskt oförskämt bra när jag klev in i tenta salen. Jag hade ju tom pluggat ganska bra denna gången. Öpnnar tentan, första delen gick bra så man blev ganska lugn, men när jag sedan kommer till fråga tre upptäcker jag att våran värdelösa, idiotiska, inkompetenta, och inte minst jävliga lärare har satt in en fråga på nio poäng på ett ämne som han specifikt har sagt att vi INTE behöver kunna, nämnde jag förresten att våran lärare är en inkompetent idiot????? Men det var bara att chansa, ljuga lite och hoppas på det bästa. Detta kan ha gått hur som helst. Efter tentan var det rätt hem och träna och sedan ner på stan och träffa resten av de ointelligenta klasskamraterna eller vad vi skall kallas som också hade haft omtenta för att käka lunch. Halv två stod den första ölen på bordet, klockan tre avrundade vi lunchen med en irish. Det blev en kort tur på stan efter det för att handla smink och smycken, sedan var det soffan som gällde. Klockan sex var det dock dags att gå på det igen, ett par cider under duschen och sminkningen, förfest hos en av tjejerna i klassen och sedan ner på den riktiga festen. Kanon bra fest för övrigt A-K.. Det vart en bra blandning av folk. Först var det våran klass, vi är filfackare så vi är snälla av naturen, älskar alla människor och är bara fantastiskt trevliga, det är det ryktet vi har på skolan i alla fall men jag kan säga att det kanske inte är helt sant. Vi är 80% brudar i klassen, och jag skulle nog våga påstå att ca två tredjedelar av oss inte helt stämmer in på den beskrivningen, vad är det man säger? fina flickor kommer till himmelen, resten, tex vi på PA kommer att komma hur långt vi vill. Men i alla fall, resten av folket var manliga sjuksyrror, några läkarstudenter, och några ekonomer. Träffade för övrigt en jätte söt fd sjuksyrra som hade hoppat av utbildningen för att bli polis i stället (mycket snyggare arbetsuniformer). Honom fastnade jag med i först toalettkön och sedan soffan. Inte nog med att han var kul att prata med, han var riktigt läcker också. Så det var ju ingen direkt uppoffring att sitta och se in i hans bruna ögon och samtidigt snegla ner på hans vältränade kropp mellan varven (hans rumpa skall vi inte ens prata om). Han var ju rena lamköttet för mig, 24 år, plus att han var inte alls som mina vanliga ragg, jag vill ju ha dom stora, kralliga, blonda, tatuerade, han var raka motsatsen, lång, tränad men inte så stor mörk (även i hyn) men som sagt var, snaxig!!
Men i alla fall, det var dags att dra ner på stan runt klockan halv ett. Varför skall man alltid envisas med att gå ut? Förfesten eller festen är ju nästan alltid roligast. Vi började i alla fall köa till det vanliga studentstället, men eftersom vakten hade nått problem, jag vet inte om det var för att han inte hade fått knulla på länge eller om det var för att han har liten snopp och behöver hävda sig genom att tvinga en hög studenter stå ute i minus tre grader och frysa tårna av sig är fortfarande oklart men jag gissar på det andra alternativet. Han körde i fall sitt system, en ut en in, på ett halvtomt ställe en fredag kväll. Sämre att köpa sig en liten sportbil i stället så kanske han även får löst problem nr ett, det finns ju tyvär en hel del plåtluder där ute. Det slutade i alla fall med att vi ramlade in på en brun pub på torget där ett par missplacerade studenter blandades med allt från raggare till alkisar till vanliga Svensson, Rammstein spelades, blandat med lite vanlig hårdrock, det var nästan skön stämning där inne. Kände mig aningen missplacerad när jag kom in men vi hittade i alla fall ett bord i hörnet och eftersom vi var ett gäng på runt tio pers så var det faktiskt riktigt trevligt, att det lilla lamköttet var med var kanske en bidragande faktor till trivseln :-) Det vart i alla fall bara en öl där, kan ju säga att för ett par personer runt bordet så var det mer än de behövde. Efter det skulle vi ut, lammis skulle iväg och möta ett par kompisar en sväng men tog i alla fall mitt nr så vi kunde ses senare. Bort till studenthaket igen men med samma vakt, samma kö och ingen villig tjej åt vakten i sikte så var det bara att inse att man inte skulle komma in där inom den närmsta timmen, så då drog vi hem. Lammis ringde precis när jag kommit innanför dörren och frågade hur det var möjligt att jag klarade att smita hem under de tjugo minuterna som han lämnade mig för att hälsa på sina kompisar.
Jag vaknade upp ensam i min 160 säng i morse klockan halv nio och det var jätte skönt. Kände mig hur pigg och fräsch som helst tills jag försökte ställa mig upp, då kändes ungefär som någon slog till mig bakhuvudet med en planka, ännu en av årets baksmällor hade slått in. Lyckade dra mig fram till medicinskåpet och plocka fram överlevnadskittet bestående av resorb, treo, vitaminer och cola. Dagen tillbringades sedan liggandes i soffan, pratandes i telefon. Jag har vart (prövade att vara) psykolog åt några kompisar som hade lite väl mycket ågren i dag. Den ena Mr E valde att lämna av sin överblivna sprit (den han inte ville ha i magen längre) mitt på torget och mådde inte helt som en kung i dag. Den andra lilla fröken I hade tillbringat hela kvällen med att undvika en kille som hon dejtade ett par gånger. Han var på festen som vi var på och det är ju aldrig kul att bli påmind om sina tidigare synder eller misstag eller vad man nu väljer att kalla det. Att tillbringa en helkväll med en människa som man egentligen inte vill träffa är ju inte det bästa man kan tänka sig Hon klarade i alla fall att undvika / dissa killen ifråga tills att spriten slog in (en stackars liten flicka skall inte drick en flaska rödvin själv, det är som att dricka en flaska flytande hormoner) sista timmen på kvällen satt i alla fall hon och mr synd tillsammans i en soffa och löste världsproblem, detta har hon dock inte ett minne av så det är tur att hon har vänner som mig som ringer och berätta detta kl 9 en söndagsmorgon. Hon valde dock en bra kväll att bli stupfull på eftersom alla var ungefär i samma redlösa stadie så det var ingen annan som märkte det.
Nej nu skall jag och tjejerna ut på restaurang och äta middag, det är inte riktigt lika lyxigt som det låter dock, vi skall ner på pizza haket i stan och äta pizza och dricka cola för det får/bör man när man e bakis. Bakismat är underbart och underskattat..

Tenta avklarad

Äntligen klar med tentan. Frågan är bara hur det gick. Behöver dock inte bekymra mig för det på två veckor, då får vi tillbaka resultatet. Nu är det äntligen helg. Skall ut med lite vanliga dödliga människor i morgon (dvs inte studenter). Det skall bli så skönt att sitta med mina vanliga tjejkompisar från tiden innan jag blev student och prata om allt utom skola, tentor och böcker. Jag skall få diskutera viktiga saker som tex smink, kläder, killar, (speciellt ett handjur kommer säkert att hamna på tapeten i morgon misstänker jag) kriser etc. Och allt detta kommer att ske över en ett par flaskor vin. Eftersom jag har haft en hel del dötid den senaste tiden, (detta pga ingen tv, ingen hund och ingen kille), så har jag ju haft tid att annalysera varför jag tror att det gick som det gick med Mr Q (åt helvete kan jag bara säga till er som inte har läst mina tidigare bloggar) och jag har ju dragit mina egna slutsatser som troligtvis kommer att komma upp i kväll,
Kanske skall sluta analysera nu och i stället få på mig lite smink, ta mig ner på stan och möta M. Vi skall ut och tröstshoppa, det finns ingen bättre medicin mot sorger än shopping. Måste hitta ngt kul att ha på mig i morgon. Måste ju börja se till det positiva i mitt liv, solen skiner, himlen är blå, tjejerna kommer i morgon och jag är tillbaka på marknade igen :-) I kväll är det middag med klassen och utgång som gäller..

SM- guld, sm-guld, sm-guld

Vad duktiga dom är våra små änglar, jag är en väldigt stolt Göteborgare. Tänk om man hade fått vara där och se matchen.. Så hur har dagen annars varit? Ja klockan ringde klockan sex, precis när jag började komma till de smaskiga detaljerna i min dröm, f-n. Vaknade och insåg att nått var fel, jag var väldigt grinig redan innan dagen börjat. Det finns bara en sak som kan få en att må så. PMS! Dansken är på ingång. Han kommer en gång i månade och viftar med den röda flaggan, stannar en vecka sedan drar han hem igen. Det är han som kan förvandla den sötaste, raraste lilla flicka till ett rabbiat monster på ett ögonblick. Helst hade jag bara velat dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen hela dagen, men eftersom jag har en stooor jobbig tenta på fredag så var det bara att bita i det sura äpplet och gå upp. (Hur mycket mer blä kan det bli denna veckan? Nydumpad, tentaångest, och PMS, hoppas ingen vill prata med mig i dag..) Tog mig i alla fall snubblandes in i köket och fick knökat ner kaffe i kaffebryggaren, mitt morgonkaffe skall vara så starkt att man nästan skall behöva klippa av det med en sax. Satt och funderade på ett par bra anledningar till slippa träna medan jag sörplade i mig kaffet, dansken tex, men jag insåg att jag skulle vara som en zombie i skolan hela dagen om jag inte gick ner. Klockan sju var jag i alla fall nere. Tänkte att det skulle vara skönt att få träna i fred sedan pensjonärsligan inte kommer förrän åtta, men tji fick jag. Den förbannade dörren var ju lika låst och larmad som mormors bankfack. Så det var bara att gå hem, byta om, ta med handtlarna och gå ut och promenera i skogen i stället, blåste gjorde det, och var kallt och jävligt.. När jag äntligen kom hem såg jag fram emot min härliga gröt frukost, men då insåg jag att jag hade slut på bananer. Dubbelt skit!! Så nu fick man äta smaklös äcklig gröt till frulle.. Efter frullen var det bara att duscha, spackla sig (man sminkar sig fram tills man e 25 ca, efter det är det spackel som gäller, allt för att dölja alla ev tecken på att man inte är 20 längre, min pappa kallar det krigsmålning och undrar om det inte hade gått snabbare för alla tjejer att sminka sig om de använde en stor roller i stället för dessa små penslar) och sedan trampa iväg till skolan. Har äntligen fått min super bike fixad så nu slipper man bli omkörd av Asta 85 bast som är ute med sin rullator. Satte mig i biblan och hårdpluggade hela dagen. Efter 11 timmar där så känner man sig liiiite smartare än vad man gjorde när man kom dit. Klockan åtta gav jag dock upp och drog hem. Det finns nästan inget skönare än att få sätta sig på cykeln efter att ha suttit inne så länge och bara få röra på sig och andas frisk luft. Men det är bara 3 km hem så lyckan varar bara i ca 10 min.. Kom hem i alla fall, gjorde en haltimmes yoga på vardagsrumsgolvet, käkade och nu sitter man här med ett glas vin och knappar på min dator. Har man ingen TV (den har gått sönder, väntar på en ny), ingen kílle (han ville inte ha förhållande) och ingen hund (pappa tog med honom hem när han var här) så måste man hitta på något att göra så man inte blir helt knäpp. Men nu hör hur min säng skriker efter mig i sovrummet.. - kom, kom, kom ropar den.. Och jag lyder, nu skall jag sova och hoppas på att morgondagen blir lite bättre än i dag. Jag har kollat så gymmet är öppet halv åtta, jag har handlat bananer och min kära PMS är ju borta i morgon. JIPPI!!

Sunday bloody sunday

Jag är en människa som brukade älska söndagar. Innan jag flyttade till staden som ingen egentligen vill bo i (bortsett från vi som måste) så bodde jag i en massa år bland fjällaporna i deras huvudstad. Jag pratar självklart om Oslo. Denna underbara stad, där finns verkligen allt man kan önska, och lite därtill (som tex 75000 andra svenskar). Jag jobbade på krogen och hade jätte kul. Kunde gärna jobbad 6 dagar i veckan, varav 5 dubbelvakter, bara jag fick vara ledig på söndagar. Det är ju en helig dag, allt var stängt och det fanns inget annat att göra än att chilla. <br />Det råder liksom ett lugn över storstan på söndagar. Det är få människor ute och går, och dom som är det lunkar snarare än går. Söndagar var gjorda för att luncha på stan med tjejerna, fika, gå promenader etc, speciellt på hösten /vintern. Man byltade på sig en massa kläder, möttes upp utanför Kaffe pikerne, köpte med sig en takeaway kaffe och så gick vi runt i parken och skvallrade om veckan som har gått och såg på alla andra som bara gick runt och mös. <br />Lite senare på kvällen var det bara att gå hem, ta en dusch, raka benen, ta på en lämplig parningsdräkt och så gick man ut på krogen och träffa alla vännerna och skaka rumpa hela natten. Jobbar man på krogen i Oslo lär man känna en massa andra folk inom branschen. Det blir lite att alla känner (till) alla, och alla går på söndagar och då på samma ställen, det blev nästan lite som en stor hemma fest varje gång. Gud vad man saknar det. Oslo är en helt fantastisk stad.<br />Här i staden (byn) är det som hela stan dör ut på söndagar. Allt är stängt, det finns ingenstans att promenera (om man bortser från att gå runt i en tråkig skog eller promenera runt den smutsiga ån). Alla människor har låst in sig, finns inget att se på, och staden har jag hört, är klassad som en av de fulare i Sverige. <br /><br />Jag brukar ju älska söndagar. Men här är söndagar inte alls kul. Ett val som man har dock är att gå på det enda öppna köpcentret, som sitter ihop med Ikea, och slåss med alla barnfamiljer. Gjorde misstaget att gå dit en gång med en kompis, bakis en söndag (löningshelgen). Detta var nått av det värsta jag gjort i hela mitt liv. Inte nog med att man var tvungen att pressa sig fram mellan 300000 snoriga, skrikiga ungar, 500 pensjonärer med rullatorer och 800000 hysteriska föräldrar. Nej just denna dagen så var dagen då en gammal idoldeltagare skulle uppträda, och inte vilken som helst utan det var den docksöta, blonda killen. Så köpcentret hade även invaderats av en miljon tuggumiluktande, hårdsminkade och hysteriskt skrikande fjortisar. Och eftersom jag har passerat 25 så får jag numera riktiga baksmällor. Hade någon gett mig en pistol den dagen så hade jag nog gjort slut på mitt egna lidande på plats..<br /><br /><br />Missförstå mig rätt, jag tycker om människor (de flesta). Men tar man allt för många och trycker ihop på en allt för liten yta då kan det bara gå på ett sätt..<br />Så vad har jag då lärt mig av detta? Shopping kan ibland tom vara riktigt obehagligt (fast det är ytterst sällan).

Allsång är underskattat

Människor från södra Sverige är så känsliga, förstår inte varför.. Jag satt i telefon med min underbara kompis J häromdagen. En av mina bästa vänner som jag aldrig ser längre eftersom vi bägge har flyttat från kära Götet till varsinn liten håla i Sverige. Men vi pratar en del med i telefon. Nu berättar hon i alla fall att hon hade haft en redig pruttfylla kvällen innan. Hon läser just nu andra året på polishögskolan och eftersom det är mest grabbar där så blir det att hon hänger med dem. Och är man ute med grabbarna så dricker man med (som) grabbarna. Vad kära lilla J fortfarande inte har förstått dock är att hennes späda lilla kropp klarar inte lika mycket sprit som en 95 kg tung kille. Men jag misstänker att hon gav det ett ärligt försök att bevisa motsattsen i alla fall innan hon gav upp, om jag känner henne rätt.. I alla fall, efter att ha prata i ca en timme så hör jag plötsligt en grov mansröst i bakgrunden, och han pratade inte rikssvenska så som vi i Göteborg gör utan snarare med den grova dialekt som de som kommer mycket längre söder ut pratar med. Och av någon konstig anledning så kände båda jag och J att det var på tiden med lite hederlig allsång. (Ibland funderar jag på om hon kan vara en förlorad tvillingsyster eller om vi vart klonade eftersom hon så ofta kan läsa mina tankar, eller så är vi bara skadade bägge två). När denna underbara känsla kommer i kroppen så är det ingen idè att försöka stoppa den. Så vi tog i från botten med våra späda små änglaröster och sjöng (en del kanske snarare skulle säga vrålade, men vi säger sjöng) våran fina sång som ungefär handlar om att vi borde klippa bort en liten del av Sverige och i stället ge den till det söta lilla landet som ligger vid sidan av oss eftersom det är så litet och så de pratar nästan på samma sätt. Vad jag inte visste var att kära J satte på högtalaren i samma sekund som vi tog våran första ton. Oj så arg han blev! Det hela slutade i alla fall med att killen ifråga tog på sig kläderna medan han mumlade något om "jävla Göteborgare" och gick hem. Så nu tror jag att alla J`s planer om att få göra lite "fy skäms" mellan lakanen med denna killen gick i stöpet. Plus alla mina planer på att komma och hälsa på henne. Det var ju min stora chans att få leka lite syndiga lekar med en man i polisuniform. Det var ju min biljett till uniformsparadiset.. *suck* Ja ja, shit happends. Nej nu e det väll dags att ta en dusch, ta på sig en lämplig parningsdräkt och gå på bio med en annan av mina underbara kompisar, I (det är tur att jag har så många underbara vänner) och kanske försöka övertala henne till en liten liten krogrunda efter det, hoppas bara att hon är lättövertalad i dag. Känner att jag kan behöva lite terapi.. Hon borde snart börja ta betalt för alla timmar hon tillbringar som min psykolog. Den lilla stackarn kom förbi i måndags efter att jag ringde och tjöt för jag hade haft första smällen med Q. Sedan hade hon jag och kära José (Cuervo) en mysig hemmakväll.. Finns inget bättre sätt att bota sina kärlekssorger, var dock inte lika säker på det när jag vaknade dagen efter med universums värsta baksmälla. Men som sagt var, shit happends. Och det som inte dödar dig härdar dig..

Mina underbara grannar

Jag bor i ett område med väldigt mycket gamlingar. Men nu är det ett generationsbyte på gång, Det ser man eftersom det börjar bli glesare och glesare mella rullatorerna och handikapp ramperna börjar avvecklas mer och mer. Men nu när gammlingarna börjar komma i underläge i antal så måste dom tydligen börja hävda sig. Jag brukar vanligtvis komma överrens med mina grannar, gammla som unga. Men när en av de riktiga ruggugglorna börjar med helt orimliga diskussioner klockan åtta en måndagsmorgon innan jag har fått i mig frukost så svartnar det för mig. Jag har även slutat röka för tre veckor sedan och har fortfarande lätta abstinens då jag inte längre får min lugnande dos av nikotin tillsammans med mitt frukost kaffe. Men i alla fall, den senaste tiden har jag börjat gå upp lite tidigar på morgonen, ta en kopp kaffe och sedan går ner på gymmet  (eller kanske snarare motionsrummet) som ligger vägg i vägg och springa en halvtimme innan frukost (jag behöver all hjälp jag kan få för att bli människa innan klockan tolv). Jag har hund så i vanliga fall brukar det bli en timmes promenad men nu är han på semester hos föräldrarna på landet i en, eller kanske två, månader så då är det inte så frestande att gå ut själv i skogen. Men i alla fall, jag kom ner halv åtta för jag vet att pensionärsmaffian brukar dyka upp klockan åtta och då är det stenhårda på att man max får vara 10 min per maskin, annars blir man lynchad. Men i morse tog det lite längre tid att komma igång pga av att dom städade gymmet så vi kom inte i gång förrän kvart i, men det var lugnt trodde jag. Upp på bandet i alla fall och började min powerwalk med handtlar i händerna och musiken på högsta volym i öronen. Detta gjorde att jag missade en av de söta pensionärerna som kom in, Jag var ju helt uppe i musiken. Så hon går bort och sätter sig på en cykel och börjar trampa. Efter en stund så ökar jag farten och börjar springa i stället. Då hör jag att det är någon som skriker något men antog att det inte var till mig och fortsätter. Två sekunder senare så har jag en rabbiat pensionär som står och skriker vid sidan av mig. Jag har aldrig sett en tant röra sig så fort. -NEJ NU FÅR DET VARA SLUT PÅ DUMMHETERNA, DU KAN ABSOLUT INTE SPRINGA PÅ LÖPBANDET!!! kom det ur munnen på den annars så söta lilla tanten som nu snarare såg ut och lät som Godzilla med rödsprängda ögon och fradgan sprutandes ur munnen. -.Ursäkta? var allt jag fick fram. -Du måste ju förstå förstå att dessa banden går sönder om man springer på dom, och sedan är det max tio minuter per maskin som gäller och jag kan se att du har överskridit den tiden för länge sedan vrålar den lilla damen.  -Nu måste du skämta med mig? Detta är ett LÖPBAND, det är meningen att man skall springa på det.  Nu börjardet koka i tanten -Det klarar inte det, det blir för tungt och här på väggen står det GÅNGMATTAN, det betyder att man skall GÅ på det! -Men söta lilla du (jag la även till med den väldigt förstående blicken som man användernär man pratar med ett barn) Det är bara för att förklara så ni skall förstå att man inte får gå på bandet när det står stilla, och denna maskinen är gjord för en person på 120 kg och jag kan säga att det skulle krävas en del innan jag kommer upp i den vikten. Och nu är det så här att det finns en löpmaskin till rätt vid sidan av mig, om du nu har så bråttom så kan du ju alltid starta upp den, det är enkelt, bara att stoppa in sladden i väggen och trycka på den röda knappen. - Jaha varför tar inte du den då? -För att jag står här nu, jag orkar verkligen inte ha denna diskussionen med dig nu. Men är det problem så kan du ju alltid ta upp det med vicevärden så kan du ju samtidigt be honom att förklara innebörden med lappen på väggen avslutade jag med, stoppade lurarna i öronen igen och fortsatte springa. Då trodde jag att tantens sista stund var kommen, det såg ut som hon skulle drabbas av en stroke vilken sekund som helst. Men tror ni att hon gav sig där, nejdå, nu tillbringade hon 10 min med att beklaga sig till det stackars paret som försökte få avklarat sin morgonträning vid sidan av dem. När jag sedan var klar tillbringade hon ytterligare 10 min med att gnälla, då vart jag förbannad och förklarade för henne att hon hade fel samtidigt som jag gav henne instruktionsboken till maskinen där det stod att det var ett löpband. -Denna är felskriven, eller så är det för en annan maskin. Våra maskiner skall man gå på. Suck! Det var nu jag gav upp och promenerad hem i stället och lagade gröt.. Frukost är underskattat :-) Nu skall jag cykla till universitete, har förläsning snart..

En blondins funderingar

När jag föddes för ca 28 år sedan så var jag svarthårig, men det var nog bara en liten miss i planeringen för efter ett eller två år så kom min blonda färg fram och jag har fortsatt vara blond fram tills jag var 25 då jag kom på att jag behövde en förändring. Anledningen kan ha vart för att jag kom in i en ack så liten 25 års kris men det tror jag inte eller så kan det ha varit för att det tog slut med det otrogna svinet, eller kanske en kombination av dessa två, vem vet? Jag sprang i alla fall ner till första bästa frisör och bad om att bli brunett. Tre timmar senare kom man ut som en ny människa. Under mina 2,5 år som brunett kom jag fram till att det är en viss skillnade i att hur folk behandlar en. Som blondin så blir man ju klassad som lite osmartare än resten och lite billigare. Detta visade sig bla i form av att de oftast överskattade tio i tre raggen glesnade och man kan ju inte skylla på att jag passad bättre som blondin för alla vet ju att den som kör det sista desperata ragget innan stängning är ju bara ute efter att få göra lite fy skäms efteråt. Nu är det ju då inte direkt tid att försöka hitta någon som stämmer in på ens 2 sidor långa kravlista med allt från max 165 cm och 55 kg, skall kunna baka bullar som mamma, skall tycka om katter och skogspromenader etc. Det är ju snarare som att gå på Willys en söndag klockan fem, ok ditt vanliga favvo märke är slut men om du nu skall bli mätt i kväll så får du ta det som finns och det brukar ju vara något i stil med Eldorado (undantagen finns om du som jag bor i en studentstad, där ryker Eldoradon först för det är vad vi fattiga studenter har råd med). Det samma gäller på krogen, ta det som finns eller gå hem hungrig. Men tydligen är man inte lika hett byte längre som brunett, inte ens om man hade på sig en slampig topp. Det kanske är därför blondiner ses på som billigare? Vi får fler sista minuten ragg och jag vet att det kan komma som en chock för en del killar, men vi tjejer har faktiskt också drifter. Ibland kan det vara skönt att gå hem med en kille bara för att ha sex och sedan klä på sig på morgonen, gärna innan han vaknat och smita hem och hoppas att ni inte ses allt för snart igen. Och är utbudet bra så varför tacka nej?
Den andra skillnaden som jag märkt var ju detta med intelligensen. Folk tror verkligen att blondiner är osmartare,, Varför detta måste man ju fråga sig. Kan det vara så att hjärncellerna dör av väteparoxid? 

Hur man bäst försummar sina studier och lite annat

Så då har man skaffat sig en blogg också.. Kanske inte var så smart, jag behöver ju egentligen läsa min väldigt stimulerande bok om kalkylering. Men å andra sidan, den försvinner ju ingenstans och på måndag är det ju en ny vecka och då SKALL jag verkligen sitta i biblan hela veckan i minst 8 timmar om dagen och läsa, och det är helt säkert det.
Måste bara få nämna lite om förra veckan, även kallad "veckan då allt gick åt helvete". Mina kompisar bara skrattar åt mig när jag ringde ca 200 ggr för att beklaga mig över att ngt nytt hade gått åt skogen. Och eftersom vi är tjejer så tillbringade vi otaliga timmar i telefon med att göra det som vi tjejer gör bäst, vi analyserade och kom fram till att min karma måste vara vääääldigt dålig. Problemet är bara att jag har ju vart extremt snäll den senaste tiden, I vart fall de senaste två månaderna (det är så länge jag har träffat mr Q) och ni vet ju hur det är när man e nykär, man går runt med ett fånigt flin på läpparna hela tiden och ler mot alla. Livet är ju underbart :-). Så jag vet inte vad som har gått fel. Hur långt tillbaka räknar dom egentligen detta med karma? är det nu jag skall få igen för allt elakt jag gjort under 28 år? Det är ju jätte mycket, man var ju inte guds bästa barn mellan det att man var 3-27 år, innan jag fyllde tre var jag jätte snäll har mamma sagt, men saker förändras ju. Är det nu jag skall straffas för att jag tex tränade karatersparkar på min lillebror när första karatekid filmen kom ut, eller för att jag råkade ha en extra nyckel til min brors kassaskrin, och eftersom han sparade alla pengar han fick så fick han därför försörja mig med godis och ett eller annat cigg paket under något (några) år, eller för att jag kanske råkade hångla med kompisens pojkvän när jag var 14? Eller kan det vara för att jag låg med mitt ex (det otrogna svinet) efter att det tog slut bara för att straffa hans nya tjej och såg till att hon fick reda på det, oj vilket liv det blev... Men jag var ju ung och dum då. Skulle nog inte göra om det i dag.
Men tillbaka till veckan. Min underbara far skulle komma hit för att ge mig, hans studerande och därmed fattiga dotter, en hjälpande hand med lägenheten. Detta var nödvändigt eftersom killen som bodde här innan tydligen inte hade en aning omhur man gjorde när man skall renovera men tänkte tydligen att han provar ändå... Så länge det ser bra ut så är det väll inte så noga? Eller? Och detta får jag nu sota för. Killen skulle lägga golv i köket, men jag antar att plattorna tog slut lite tidigare än beräknat så under spisen, diskmaskinen och kylen finns det inga stenplattor, dvs inget golv utan bara lite plast. Vilket är väldigt bra om det skulle börja läcka.. =( Så pappa kom hit laddad med 15 stoooora väskor med borrmaskiner, hammare, skruvar, etc etc. Mitt hem förvandlades från ett fläckfritt nystädat hem till en byggarbetsplats på loppet av 5 min, Alla mina städporer skrek :
-FÅ BORT SKITEN FRÅN GOLVET!!!
Men det vara bara att bita sig i tungan och se glad ut. Så pappa satte igång och greja, men insåg ganska snart att vi behövde en tur till K-rauta, detta blev den första av ca 10 turer på tre dagar. Det stället är ju helt överskattat, finns inte ens gardiner. När vi sedan kom hem så tänkte jag vara smart och hämta resten av stenplatorna som låg på vinden. Så upp dit, hämtade plattorna plus lite annat och började gå ner igen, problemet är att ena klacken följde ju inte med så det slutade med att jag ramlade, med armbågen först, rätt ner i stentrapporna. AJ! ( nu har jag lärt mig att det tydligen finns tillfällen då det är olämpligt att gå med högklackat). Senare på kvällen hade jag hade en armbåge i storlek med en tennisboll så dagen efter fick man tillbringa 6 tim på sjukan och röntgen. När jag äntligen var klar där så var det bara att åka hem och hjälpa pappa med golvet osv. Problemet är bara att när vi drog fram spisen så ser vi att Mr Handyman som bott där innan även har haft lite hobbyrenovering av eluttaget bakom spisen. Alla andra har ett eluttag och en stickkontakt bakom spisen, själv hade jag en hög med sladdar som satt ihop med hjälp av en svart klump av en gummiliknande massa, knappast lagligt va? Så det var bara att ringa elektrikern. Och nu 2100 kr fattigare så har jag fått en stickkontakt bakom spisen, ingen kan vara lyckligare än mig. Jag kunde ha fått två nya par stövlar för de pengarna!! Pappa är glad att jag har ett så ekonomiskt tänkande och kan omvandla värdet av pengar till materiella saker...
Sedan flöt resten av veckan på i ung samma stil. En kuggad tenta, missade alla bussar jag försökte hinna med så nu har jag en hög med taxi kvitton i plånboken. Kaffet var slut när man vaknade på morgonen, och pricken över iet var när tvn la av.
Men nu är den veckan över men vet ni vad? Det går bra, jag e ju kär så livet leker ändå :-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0