zz

Att vara trött och stressad samtidigt är en dålig kombination, vart skall jag börja? måste jag börja? JAG VILL SOVA!!

ett lyckat mission

Nu är man ensam hemma igen.. min kära sambo är borta lite för mycket för min smak. Fast jag klandrar inte henne, hade jag fått välja så hade jag hellre sovit i en säng med en snygg kille än i en säng med henne. Tyvärr så har jag ju inte de valet som det är just nu utan jag får vara glad över de stunderna som jag får..

Var på jobbet i dag som vanligt, lite seg efter att ha sovit 7 timmar för första natten på länge. Medans jag står och däckar på ett bord kommer min arbetskamrat fram till mig och pekar mot dörren.. - det är till dig. Kollade mot dörren och där stod det ingen som jag kände så jag gav honom en blick och fortsatte däcka, - hallå, det är någon som söker dig i dörren Maria. Jag kollar upp där står blomsterbudet. Jag tittar lite surt på honom och ger min chef en ond tanke som inte har berättat att den tian som jag skall ha om ett tag skall ha blommor på bordet vilket innebär att jag måste börja duka om. Går upp till mannen och han frågar om det är jag som är Maria samtidigt som han trycker upp en bukett med tolv enorma rosor i min famn, ja svarar jag, - vad bra, här kommer blommor till dig, de har du säkert gjort dig förtjänt av säger han och ler  innan han går. Kvar står jag med famnen full av rosor, rodnandes medans jag har ca 70 gäster i restaurangen som sitter och ser på mig och ler. Det kan jag iofs säga att ler, det gör jag med. Alla mina kollegor kommer helt plötsligt farandes och kräver en förklaring till dessa, det kändes som jag blev utfrågad av tio SÄPO agenter, Detta var väldigt svårt att svara dock eftersom jag inte vet hur jag skall förklara denna fantastiska man som gav dem till mig...


Två av tjejerna började nästan gråta eftersom de tyckte det var så romantiskt och frågade om han hade några kompisar medans killarna muttrade lite sura komentarer om att det var väll ingenting, hade det varit dem så.  Vi kan med andra ord säga att killen lyckades med det som han vill, BIG TIME =)

hur mitt liv kunde ha tett sig

Mitt liv springer ifrån mig just nu, känns som jag borde stanna upp och leva lite. Dagarna ser likadana ut egentligen, jag har varit här i tre veckor snart men jag har fortfarande inte hunnit träffa alla mina vänner. Men jag försöker att planera in ett par till nu, det känns som att planera inför framtiden är det enda jag gör, det och försöka pussla ihop tiden. I går var andra kvällen som jag hade ledigt sedan jag kom för tre veckor sedan (Sverige räknas inte) så det blev en middag på landet hos en tjej som jag inte sett på två år. Det var jätte kul att träffa henne men man märker att tiden inte har stått still överallt som jag trodde. Hon hade förändrats från min partykompis som dansade på borden till ensamstående mamma med en liten son. Det var jätte kul att träffa henne, men jag kan också säga att det var väldigt skönt att komma därifrån, komma hem till lägenheten och mitt vanliga liv.

Storstädade hela lägenheten och mig själv (man får ju finbesök på söndag) innan jag gled ner i soffan med ett glas vin och nya Cosmo och bara njöt. Sambon var ju hemma hos sin nya kille så jag var home alone. Det kändes verkligen tomt att sova ensam, har ju haft sällskap i sängen varje kväll de senaste veckorna, antingen har det varit sambon eller en snygg man =) Men efter att ha mött partybruden och fått en inblick om vad man kunde ha varit, det hade varit föga troligt, men det kunde ha vart så, så njuter jag verkligen av det livet som jag har.


Planen var egentligen att åka hem till Göteborg nästa helg, men så ringde L och berättade att hon och hennes man kommer upp, det skall bli så kul att få visa dem stan. En hel helg skall jag få tillsammans med mitt favvo par..

Nu skall jag bara försöka få planerat in ett besök hos frisören, massören och hudvårdsterapeuten så är man redo att ta tag  i allt igen..


=)

Förstår inte alls vad som händer, går runt med ett fånigt flin på läpparna och drömmer mig tillbaka till helgen. My gaaad vilken helg det var, och jag som trodde att jag hade slutat med sådanna dumheter..

Vaknade i torsdags morse med paniken i halsen. Det var midsommar på fredagen och min outfit var ungefär halvklar, så det var bara att gå ut och panikshoppa skor och accesoarer. Sedan skulle man bort och jobba på en ambasad som skulle ha gardening party. Problemet var bara att jag höll på att inte komma in förbi vakterna då det var strul med mitt namn, men efter lite samtal så var man inne. Iklädd vitskjorta och svarta byxor i regnet så kände man nästan en släng av lunginflamation komma farandes. Vädret pendlade mellan "bara lite regn och blåst" till skyfall, tänderna klapprade där man stod i tältet och serverade Bud. Klockan kvart över fem var det jag som sprang ut därifrån för att slänga mig i en taxi, springa upp i lägenheten för ett snabbt ombyte och slet sedan åt mig den "lilla" väskan. En av mina starka sidor är att jag är väldigt duktig på att planera min packning och sedan bara få med det viktigaste NOT!! Öppna väskan och tryck ner allt du kan tänkas behöva är snarare min melodi. En snabb koll i spegeln för att se att man såg ok ut innan man sprang ner till taxistoppet igen, jag hade ju en dejt med en otrolig kille i Göteborg =)

Bussresan var seg och utdragen men det var det värt när man såg vem som mötte mig på stationen. Hemma på soffan sedan var man uppassad som en prinsessa med sushi och gott vin.

Helgen bara försvann sedan. Hann knappt träffa min familj och det var ett väldans flängande från stan till landet, sova var inte högt prioriterat, men vinet flödade och 5 dagars dejten var värd det och lite därtill =)

Bridezilla

15 timmars arbete i går på ett bröllop, med en brud som var en riktig Bridezilla. Första dagen som hon kom in för att prata om att hyra hela stället för den nätta summan av 350 000 så stegar hon fram till min chef med en stoooooor tjoooock pärm, lägger den framför chefen och frågar:
-Ser du på Desperate House wifes?
-Ja om jag får tid svarar den annars så coola tuffa chefen lite tyst
- Bra då vet du vad du har att vänta dig, jag är Bree..

Vi började klockan halv tolv i går på dagen. Kommer in på jobbet och möts av en liite lätt hysterisk chef.
-Aperitiffen skall vara klar om en halvtimme och här sitter vi. Sedan var det 15 hektiska timmar som följde. Klockan halv fem i morse satt jag i bilen på väg hem och nu sitter jag här med en kopp kaffe igen och försöker preppa inför en ny dag på jobbet.

tv-addicts och ollade drinkar

I dag är första gången på två veckor som jag ligger på en soffa och kollar på tv. Jag är ju en tv-addict, jag har tom klarat att missa säsongsavslutningen av Greys Anatomy, och det värsta är att det stör inte mig en sekund.

Jag har jobbat häcken av mig i en vecka (för att uttrycka det ordagrant), jag har serverat en massa bönder som går på restaurang en gång i året ( att supa sig full varje helg på byns enda krog räknas inte som restaurang besök) och som inte har en aning om hur man beter sig när man går på restaurang där maten kostar över 200 kronor för en varmrätt och där man inte har något som heter "husets vin". Jag har lyssnat på par som firar sin 35e bröllopsdag och som gladerligen berättar för mig om deras bussresor till spanien och deras swingersplaner efter ett par flaskor vin. Jag har haft gäster som undrar om man inte skulle kunna fälla ner de 20 MEGA parasollerna på uteserveringen när solen gassar ner, vinden står stilla och det är ca 30 grader i skuggan, för det "förstör hans utsikt" från de fönsterbord som han fått efter två timmars tjöt (inga problem, allt för att göra dig lycklig min "kära" gäst). Och sommaren har precis börjat och industrisemestern har inte ens börjat (det är då alla bönderna och jobbiga turister intar Oslo). Hur kan man inte trivas inom restaurang branschen??

Men det är kul ändå, det händer något nytt varje dag, fjällaporna är inte så smarta men jag har fantastiska arbetskamrater. En kollega till mig tillbringade en vecka med att försöka sälja "ollade drinkar" till norrbaggarna.

smekmånaden är över

jag tror aldrig att jag kommer få priset som "årets mest aktiva bloggare"..

Tiden har bara runnit i väg sedan jag kom hit. Första dagen som jag kom så lyckades min underbara sambo lura med mig ut på "en liten öl", som det någonsinnn skulle bli en liten en, nejdå, runt klockan två var det två salongsberusade flickor som rasade i säng. Klockan ringde klockan åtta dagen efter. Anledning till detta var att jag är en av de största tids-optimisterna som jag känner till så hade jag ju planerat att hinna sola och bada med L, handla lite mat och kläder och sedan hinna hem och duscha innan jobbet. Halv nio ringde L. Klockan elva kom vi fram till stranden och klockan tre sprang jag in på jobbet, stressat direkt från stranden. Första dagen på jobbet kändes i kroppen även om det bara var ett litet sällskap så är man ju inte van att bära. Men det är otroligt kul att vara tillbaka på berget och i stan. Första dagen på jobbet handlade bara om mig, vad jag hade gjort de senaste tio månaderna, hur skolan gått och hur jag mått. Sedan kramades vi hela kvällen. Det är det bästa med att komma tillbaka, alla underbara vänner, kollegor, ex och bekanta som man inte sett på länge.

Första dagen var dock smekmånaden som gick över efter den dagen. Andra dagen på jobb så började det, har nu jobbat 28 timmar på två dygn, från elva till ett på natten bägge dagarna. Jag har enats med min chef om en liten deal, jag jobbar varje dag nästan, och i utbyte så får jag ledigt fyra dagar vid midsommar och en vecka innan jag skall iväg och leka lektant på ridlägret. Hem till goa Götet mao.. Det är skönt att ha en chef som gillar en, man får jobba lite hårdare än de andra, men i utbyte så får man en massa fördelar..

Men nu ligger jag här i alla fall, öm i hela kroppen på soffan, med ett glas riesling och väntar på min kära sambo så vi kan tjöta lite om dagen innan man skall sova..

Snart är jag "hemma" igen

I morgon vid den här tiden så är jag på väg till Oslo =) Det skall bli så skönt att lämna denna staden ett tag nu, känns som det har varit lite väl mycket negativ energi här i det sista. Att komma bort ett par månader kommer att göra susen.

Första veckan när jag kommer upp är planerad in i det sista. Skall bo hos en vän S, vi skall dela på en etta, kan låta jobbigt men jag ser verkligen fram emot att ha människor runt mig från morgon till kväll igen. Det är så när man är översocial, att vara ensam en kväll är så segt, ibland kan det vara skönt, men nu vet jag att det kommer att bli ett par hektiska veckor, inte så mycket till semester men det skall bli grymt kul. Fast jag funderar på att inte jobba ihjäl mig denna sommaren utan att "bara" jobba ca 200 timmar i månaden..inte 280 som det blev förra sommaren..

AS!!!!!

Gaaaah!!! Jag blir tokig. Hur kan en del människor vara sådanna svin? Jag förstår inte hur man kan göra så mot en annan människa. Och det värsta av allt är att jag har bidragit till svinerierna. Fast hade jag vetat så hade jag inte gjort det. Det har råkat komma fram att killen som jag ha träffat ett tag som har flickvän har glömt att nämna vissa detaljer. Och jag vill inte ha något med det att göra Jag är så besviken så jag vet inte vad jag skall göra, inte träffa honom mer i alla fall. Och när jag ändå var igång så insåg jag att det var dags att städa ur ordentligt i garderoben så det gjorde jag. All gammal skit skall ut nu..

RSS 2.0