Duktig flicka? jag? Alltid!!!

Jag måste ha varit väldigt snäll i år, det kommer att vara fullt under granen med presenter till mig, skall nog iväg en liten sväng till i dag och fylla på med de sista paketen till mig själv. Var en sväng på Femman i förrgår, bakis ochh sleten. Jag måste säga att det är konstigt att det inte begås mer mord eller andra vansinneshandlingar vid denna tiden på året. Som igår när vi var på Frölunda torg. Det var ju inte så hysteriskt där inne som det var i Femman dagen innan, men bara att hitta en parkering kan ju driva folk att begå handlingar som inte är så övertänkta.. Men klapparna blev inhandlade och klarade även att få med ett par födelsedagspresenter till mammsen. Har tyvärr råkat öppna ett par paket i förväg så nu skall jag iväg och handla nytt papper och slå in paketen på nytt..

ho ho ho santa is in da house

Jag har jullov!!!!! Det är det bästa med att gå i skolan. Jaghar haft jullov sedan klockan tolv i dag (tio) när jag skred ut från tentasalen bort till Göran. Hoppade upp och trampade bort från campus =) Och vet ni vad det bästa är? jag har på loppet handlat alla mina julklappar utom en, jag har tom handlat julklappar till mitt lilla monster och hans flickvän och jag har framförallt handlat julklappar till mig själv =). 

Skall bort snart bort till Monstrets foderhem och skriva på "fodervärds" kontraktet och pussa lite på den lilla skiten. Sedan skall jag "bara" hem, städa, packa, tvätta om jag hinner och i morgon går tåget klockan sju. Väl hemma så har vi lite planeringar att göra inför nyårsfesten som kommer att vara i en stor lägenhet tillsammans med med killen, mina tjejer och annat löst folk =) Det skall bli så kul =)

Men tänk de som röker och är överviktiga, hur skall det gå för dem??

Jag såg ett tv-program häromdagen där de pratade om normer och vad som är socialt accepterat i dag i vårt samhälle. Programmet i sig handlade om fetma och om hur farligt det är att vara just överviktig. Men så var det en man (en professor) som pratade om hur accepterat det är att klanka ner på rökare (jag har själv varit stor stor rökare i 14 år fram tills för ett år sedan då jag kom på idéen att prova plåster och tuggummin så jag funderade lite extra på det). Han pratade om hur ok det är för vilt främmande människor att klaga på folk som röker. I just hans fall så hade han suttit på en restaurang med en massa främmande människor efter en konferens. Vid hans bord så hade det suttit en kille som hade tänt en cigarett. Innan han ens hade hunnit dra sitt första bloss så var det en trevlig man vid bordet som hade börjat en utläggning för rökaren om att han borde sluta med det för det gör att han luktar illa, kroppen tar skada av det, han kommer att dö i förtid, och att han kommer få rynkor tidigare. Inget att reagera över tyckte han (och jag) det händer ju jämt. Men bredvid den mannen så sitter det en kvinna som är grovt överviktig berättar han, men till henne är det ingen som vågar säga något i form av - men gud så du ser ut kvinna, sluta ät så mycket, det är skadligt för dig, du ser för hemsk ut, du kommer att dö i förtid etc. Varför är det så undrade mannen. Och jag tyckte att självklart så kan man inte säga det, det hade ju varit jätte hemskt. Men så började han argumentera och jag tänka: Är inte mat för överviktiga vad cigaretter är för rökare? Ett gift som man är fast vid, säkert vill sluta med men inte kan? Om man ser alla bieffekter av rökningen så är de inte direkt mildare än de ärr av att vara överviktig. Namnet på programmet var "fetma vår tids rökning" eller något i den stilen. Jag tror inte att det kommer att vara så accepterat i vårt samhälle att vara överviktig så länge till. Forskningen om hur farligt det är går ju framåt hela tiden. I USA så är det ju ett jätte problem med all överviktiga människor. 

Men det jag ville få fram var egentligen inte diskussionen om fetma eller om det är ok eller inte (det är ingen liten tandpetare som sitter på denna sidan skärmen och jag vet vad mamma har sagt om att kasta spjut i radhus) utan hur det kommer sig att normer kan förändras så. Det som är tabu dag kan snabbt bli ok i morgon och tvärt om. Vi människor styrs ju av vår omgivning. Betyder det att vi egentligen bara är skapade av den också, att inget är medfött? Även om vi tycker att något är fel ett tag så förändrar vi snabbt uppfattning om det är så att resten av samhället tycker att det är ok. Se bara på mode. När det först kommer ut så ser alla skeptiskt på det men 6 mån senare så går alla i det..

skit tenta

Jag har tenta på torsdag och måste säga att det inte går så bra med pluggandet. Måste nog sitta till tio i dag igen..

undrar hur det hade gått om jag hade försökt cykla i det tillståndet..

Undra hur mycket mina grannar egentligen gillar mig? Planen var att plugga hela veckan och städa på söndagen, jag hade tom förbjudit mig själv att städa under veckan. I annat fall så är det oftast så att när man tentapluggar hemma så är lägenheten så ren, det finns ju ingen bättre tid att ta sig en svängom med dammsugaren än när man har flera hundra sidor litteratur som man egentligen borde/ måste tugga sig igenom. Men inte denna gången, hon hade städförbud i en hel vecka. Jag kan säga att jag mådde dåligt av att vara hemma de sista dagarna. Var på julfest hos en av brudarna i går och sedan gick vi ut. Problemet var bara att det råkade bli en salig blandning i går och ganska stora mängder av allt. Vaknade på värdinnan från gårdagens soffa,  Var tvungen att sova där för jag hade ingen lust att försöka cykla hem till gettot på en mountainbike (herrmodell) iklädd en tight klänning och klackar på natten när det är snö och glashalt ute. Jag trodde jag hade fått ett slag i huvudet när jag försökte sätta mig upp (då jag vaknade första gången kl åtta och undrade vart fan jag var)

Klockan fem var jag åter i min lägenhet efter att att vi hade en "left over" lunch ned julmaten från gårdagen. Klockan sju började jag städa och klockan tio drog jag fram dammsugaren. Jag tror verkligen att jag är en bra granne..

Igår var en väldigt bra dag, först kom det ett blomsterbud med rosor från killen och sedan ringde en väldigt trevlig man från elbutiken där jag köpt luren och berättade att jag får lämna tillbaka den, så torsdagen efter tentan, då blir det telefon shopping =) 


Säg hejdå till lårbenshalsarna, för nu är det jul och snö...

Det är jul!!! Vaknade i morse och ser att det snöar ute, jätte mysigt men det kan ev orsaka ett par problem när jag skall ut och cykla snart.. Här i gettot där jag bor är inte saltning/sandning direkt högt prioriterat. Detta kan tyckas konstigt eftersom exakt där jag bor kan det liknas mer ett äldreboende. Och alla vet ju vad man säger om gamlingars lårbenshalsar.. ett litet snedsteg så är de kaputt! Men det verkar inte bekymra denna komun utan det är bättre att sjukvården får kosta lite mer..

Jag måste bara få berätta lite om min nya telefon jag köpte.. Var inne i en butik, med ett namn som rimmar på VIBA och kollade telefoner. Där inne möttes jag av en kille som jobbar där. När jag berättade att jag ville ha en ny telefon blev han helt lyrisk och började berätta om den bästa telefonen som fanns på marknaden. Denna lur skulle vara "da shit" (vilket den senare mer ordagrant visade sig vara) Hans argument var slående, det skulle vara en iphone fast utan alla dåliga grejer, den skulle klara allt etc. Två dagar senare så var man 4900 fattigare men en ny svart juvel rikare.. Efter att ha haft denna skit lur i en månad så hade den brakat ihop helt så då var det bara att lämna in den, för lämna tillbaka den odugliga luren var bara att glömma.. EN MÅNAD senare kom den tillbaka, fungerade i en halv dag tills att det inte gick att ringa ut eller svara på den om man inte stängde av skiten och startade om den igen, och detta var man tvungen att göra inför varje nytt samtal. Ringer butiken igen och nu skall skiten in på rep igen.. En månad, men jag skall vinna detta, den där luren skall återlämnas till butiken även om det skall krävas tre rep försök. Så är det så att någon försöker att sälja på er en lur som heter något liknande den mörka juvelen så spring. Alla som jag har hört talas om har haft problem med sin (utom de tre säljarna som jag pratat med då för dem har vart heeeelt fantastiska. Det kan ju tyckas konstigt, jag menar att alla säljare fick de bra, fungerande och felfria telefonerna mens kunderna fick måndags exemplar. Borde kanske prata med telefonbolaget om detta...).

Undra vad en sista-minuten biljett skulle kosta till Syd-Korea?

Killen har åkt till Syd Korea, han kommer att vara borta i allt från två veckor till en månad. Detta innebär att han troligtvis kommer att vara borta både jul och nyår och våran 6 månaders dag. Så man kan lugnt säga att livet kunde ha varit bättre nu... Hade gett så mycket för att ha honom här i stället i vinter, finns inget jag hellre hade velat. Men det positiva är att jag kommer att ha en massa tid att umgås med mina fantastiska vänner i jul. Kommer bli massa fika, fest och stallet denna julen..

Men lägg på då för böveln

När jag pratar i telefon så lägger jag aldrig på luren.. Jag menar när samtalen är slut så lägger jag inte på utan jag väntar till den andra personen lägger på så bryts samtalet av sig självt. detta inträffar speciellt när jag har har på handsfree settet. Jag orkar aldrig lyfta upp telefonen och trycka på "röd-knappen" utan jag bara väntar, oftast med lurarna i öronen. Men nu har jag upptäckt att det finns fler som mig där ute. Och det är ju ingen fara, så länge vi inte pratar med varandra. Men nu den senaste tiden så har jag pratat med två stycken sådana. Det brukar bli en liten tävling i slutet då ingen vill lägga på utan man bara väntar. Jag vinner alltid men det är fortfarande frustrerande...

Jag skall bara

Chokladkalendern är slut så nu är det egentligen julafton. Satt innan och tittade på min fantastiska julpyntning (två stjärnor på fot i vardags rummet tillsammans med en lite tomte och en ljusstake i köket, modell nyare) och är inte helt säker på att de kommer att tas bort efter jul. Det var ju så mysigt med dem... Undra hur länge man kan ha kvar dem innan grannarna klagar? För klaga, det kommer tanterna att göra om de blir kvar för läge. Det finns ju både för och nackdelar med att bo i ett område som snarast kan liknas med ett äldreboende.. 

Skulle bort till ett köpcenter här i stan igår för att köpa ett nytt telefonkort eftersom mitt gamla hade "bränt sönder" som den trevliga killen i butiken sa, och så rök återigen alla bilder man hade och alla telefonnummer som man "bara" sparat på kortet... Hallå!! det skall ju vara det säkra stället att spara på! 

Medan jag gick omkring i centret, helt slut efter en heldags studier (tentadags snart) så var det någon som liksom drog in mig i en massa olika butiker. Och inte nog med det, denna någon tvingade mig att handla också. Så nu har jag fixat en nyårsklänning, en jacka, lite krams från IKEA och just det ja, ett nytt telefonkort. Det var ju därför jag åkte dit.. Jag vet, jag är en svag människa.. Denna gången hade jag till och med stålsatt mig för att förhindra att det skulle ske, jag valde att vända i centret innan jag kom bort till VILA för jag misstänkte att det kunde gå lite galet annars, men klarade jag det ändå? Nejdå? Jag var tom inne och provade stövlar. (Myyy gaaad vilka stövlar) Men att spendera flera tusen på ännu ett par svarta stövlar, det förstår tom jag att det är fel, bättre att vänta tills mellandagsrean för då, då skall hon shoppa!! Men innan dess så skall jag kurera min träningsverk. 

Kände mig ju som Hulken i går när jag stod inne på Pump passet (fast i kvinnlig form och inte grön eller tunnhårig och heller inte iklädd endast ett skynke runt höfterna) så jag slängde på lite extra. Det skall ju kännas att man tränar och nu har jag ju haft två veckors vila så nu var det dags att komma igång. Men det var då, första 15 minuterna idag på spinningen var man inte så kartig som man säger här i Östergötland. Och nu ligger jag här i sängen och känner mig som en pensionär, som att jag på riktigt skulle höra hemma här med mina grannar. Och så vet jag att det kommer att bli värre i morgon..

* Notering till mig själv * - Nästa gång, låt bli de extra vikterna, du är inte så stark som du tror.
     - lämna plånboken hemma nästa gång "jag bara skall handla en liten grej"

Mamma hade rätt, tiden går fort när man har roligt (eller roliga veckan)

Enligt min chokladkalender så är det den 12e december i dag och den 24e närmar sig med stormsteg.. Jag fick en kalender av min söta väninna i dag. Hon hade skaffat till hela gänget. Ett litet problem bara, det är den lilla roliga veckan i månaden.Så när jag hade ätit klart min middag i dag kom chokladsuget  som ett brev på posten. Det var då jag kom på den briljanta ideén, min nya kalender. Så nu ryker dagarna utav bara farten, snart e det julafton.. 

Tjejerna kanske kommer över på torsdag så jag måste skaffa en ny tills dess. Men jag inser ju att detta kan komma att bli ett problem om ca 5-10 jular framöver, nu skall inte jag ta ut segern i förskott men tänk om jag en dag kommer att skaffa barn. De får sin älskade chokladkalender den 1a december och allt är frid och fröjd tills att deras mamma kommer hem från jobbet och drabbas av jag-måste-ha-choklad-för-det-är-den-veckan-i-månaden sjukan. Jag vet ju vad det är som ryker då. Stackars eventuella framtida barn...  

RSS 2.0