välkommen hem

Tillbaka i staden som gud glömde med en lätt ångest klump i magen, förstår inte varför bara. Åkte från Götet tidigt i morse,  måste säga att det var jätte skönt att sitta på en buss i 4 timmar med bränd rygg och rumpa.. Sätena i Sverigebussen är väldigt stickiga.. Kom hit och fick ett väldigt bra välkomnande av Mystery man, en del människor vet verkligen hur man välkommnar andra människor =)

AW med jobbet i stan, de flesta var där, även de som man inte sett på länge, men jag kände bara att jag orkade inte. Saknar Götet en massa. Men om en vecka blir det ju Oslo i alla fall så det är ju en bra början.. Jag har ju haft en kanon vecka hemma, tack brudar för en fantastisk vecka ;-)

Ridlägerledare, mitt nya kall

Ibland är jag så smart att jag nästan skrämmmer mig själv. Meningen var att jag skulle ha åkte hit i torsdags, och så skulle jag åka hem i söndags. Men eftersom Götet och landet är så mycket bättre än hålan som gud glömde och hemtentan kunde man ju lika gärna skriva här å blev det att jag stannar till fredag i stället. Problemet är bara att jag måste betala mina räkningar och har glömt kodkortet hemma. Inte så smart, men får fixa et på något sätt. Vad är det värsta som kan hända? att jag bli vräkt? Nej, det är ju en bostadsrätt!! Sedan tror jag att jag har glömt att ge fiskarna mat för mer än  5 dagar så mitt akvarium kommer troligtvis snarare se ut som en massgrav än ett vackert akvarium. Det kanske iofs var lika bra, hade ju inte en aning om vart jag skulle göra av de små liven när jag åker. Min mamma har gått omkrig och muttrat djurplågare i två dagar nu efter att jag berättade om det lilla problemet. Men men hon kommer över det snart hoppas jag.

Måste ju fira lite, sökte ett jobb som ridlägerledare för ett tag sedan, och i går blir det klart. Sommaren kommer att bli: två månader i Oslo och slavande på krogen med en massa festande och de sista tre veckorna så skall jag ut på landet där det inte finns tillstymmelse till bar eller sprit. Där skall jag tillbringa tiden med att vara i stallet, rida, sola och bara ha det skönt. Jag har dock en liten känsla av att jag kanske måste ta hand om ett eller annat barn under de tre veckorna. Men det kan vara skönt med lite omväxling från monstret, han förstår inte varför han måste tillbringa en timme på ballkongen om han inte äter upp sin frukost, men det gör ett barn tror jag.

my gaaaad

Oj vilken helg. Fredagen började ju inte så bra och därför inte lördag morgon heller ( se tidigare inlägg) Men gud så bra det blev. Klockan tolv lyckades jag och Å ta oss ut till Slottskogen för lite välbehövt solande. Laddade upp med en massa frukt, glass dricka och tidningar så hade vi tänkt oss ett par timmars solande/sovande i solen men så blev det inte eftersom vi fck besök av två väldigt trevliga killar som befann sig i samma stadie som oss, slagna krigare mao. Humorn höll en väldigt låg nivå solen gassade och livet var gött. På kvällen så blev det middag på avenyn, mycket trevligt med en massa folk. Den snygga lilla flygvärdinnan dök upp lite senare och förgyllde våran kväll med sin närvaro. Det var ungefär där som kvällen började bli riktigt intressant =) Vid ett tiden så fick jag med mig den lilla flygvärdinnan och en snygg man och vi begav oss återigen till rockbaren. Resten av kvällen är censurerad men jag kan bara säga att den blev sjuuuuukt bra =) Nästa gång blir den dock troligtvis ännu bättre men det tar vi då.

Men nu är det tyvär måndag, jag sitter här med en helvetisk hemtenta som troligtvis kommer att göra att jag inte får sova på två dygn, men jag skall banne mig klara den om det så är det sista jag gör. Pratade med två class mates och vi enades snabbt om att våran föreläsare är en sadist som njuter av att plåga sina stackars studenter med en helt jävlig tenta som avslutning på terminen. Synd tt de flesta i klassen tagit ut sommarlovet lite för tidigt och inte lästa alla fyra böcker som han vill. Jag tror att det räcker med den förklaringen av vad jag tycker om mr Cock, annars så kan jag lägga ut en halvsida med svordommar.... Men men, om en vecka så är det jag som åker till Oslo! Oj oj insåg när jag skrev det hur lite tid det är kvar, dags att starta paniken nu tror jag.. AAAH!

Fyllekajan checkar in

My gaaaad. Är det inte underbart när man vaknar upp på morgonen med en ångestklump i magen efter en kväll ute för att man inser att man inte minns något efter klockan halv tolv..

Hade grillning på bakgården med ett par flaskor vin och några vänner. Efter det så är det svart. Men som tur var så har jag två fantastiska vänninor som gärna återberättade kvällen för mig. Den delen om att jag missade bordet med armbågen var dom snälla att återberätta flera gånger, sista gången i parken framför två killar som jag precis träffat. Men hey vilken kille vill inte ha en fylle kaja??  Den delen som jag är mest stolt över är att jag klarade att skicka sms och även ringa ett par samtal under gårdagskvällen, men det var tydligen inte bara jag som var våryr i går, hade ett par missade samtal på luren när jag vaknade i morse..

Vad jag borde göra i dag är egentligen att ligga hemma och kanske lära mig något av mina misstag men man lever ju bara en gång så det är väll lika bra att försöka göra det bästa av det och konservera kroppen i lite mer sprit så man ser ung ut längre..

Dags för duschen och försöka preppa för en ny och betydligt nyktrare kväll..

sommarlov, med bad och sol....


  Det här var inte i går, men jag är ju såååå upptagen om dagen, herre gud =) Eller inte, passiviteten har legat som ett moln över mig nu den senaste veckan, jag skyller allt detta på Gotland.

Herre gud vilke underbar helg det var. Hämtade bilen klockan elva, tog en runda genom stan och hämtade upp brudarna på olika ställen och handlade räkor, eftersom det var 5 brudar som skulle ner så var det ingen stress. Hade en hel lista med saker att göra på vägen. Klockan halv ett kom vi iväg från stan och första stoppet var Motala där vi skulle lämna monstret innan vi begav oss mot Kalmar.

Resan ner gick väldigt bra, hade ju fått hyra en jätte fin liten polo där man satt som en kung i framsätet och lekte dj. Musiken skrålade ur högtalarna (och när Jason Mraz eller Kalle Baah spelades, även ur våra små munnar.)  Solen sken och det var bara att njuta. Med alla stop för lunch, fika, glass och handla mat och lämna monstret så tog det 7 timmar ner. Vi stannad på något som hette city gross där vi sprang omkring som yra hönor och försökte handla all mat inför helgen. Då våran shoppinglista var relativt sparsamt utformad så fick vi höfta lite, men jag kan säga att det var väldigt bra höftat.

Pratade med mystery man innan vi åkte och han sa att jag skulle räkna med tre timmar ner, tre och en halv om vi tog det lugnt, killar har ju inget tidsperspektiv, för oss tog det närmare 7..

Väl nere så blev det vit vin- och räkkväll. Somnade tidigt och gick upp vid sju dagen efter. Lördagen var det dags för årets dopp. Kanske borde nämna att jag är en sån badkruka, är jag utomlands så kan årets första dopp ske i juni, men hemma i Sverige så kan jag bada när vattnet har blivit sådär härlig rumstempererat ungefär i augusti.  Är det under 25 grader så blir det inget. Men i år så blev jungfrubadet den 10 maj då det var runt tio grader i vattnet. Det var heller inte så att man hoppade från en brygga utan det var lång grunt så det var bara att springa 30 meter och slänga sig ner. Kunde ha svurit på att jag såg ett isflak med en isbjörnsfamilj på åka förbi när jag låg i vattnet. Så kallt var det och det är säkert det..

Efter det så var det bara att gå hem och korkade upp rosé vinet vid två innan vi lade oss i trädgården för att pressa. Det var ungefär de fyra sakerna som vi ägnade hela helgen åt, sola: dricka vin, äta god mat och bada (det blev ett dopp till på söndagen). Det sista vi gjorde innan vi åkte på söndagen var att släna ihop en enorm skål med marängsvisch som vi avnjöt i solen efter våran sill-lunch. Helgen var tyvär alldeles för kort, hade gärna stannat en vecka till med det vädret. Sedan Men vi hade i alla fall en snygg bränna att visa upp när vi kom hem =)

Veckan som har varit har varit seg, vi läser egentligen en jätte intressant kurs nu om ledarskap som skall avslutas med en hemtenta och ett seminarie, detta innebär att man inte behöver råplugga och det hade ju varit en stor överdrift att påstå att jag gör om dagen. Snarare slöpluggar lite, det är ju snart sommarlov och jag får flytta till Oslo om två veckor =) Längtar såååååå!!!

Öland

Snart är det dags, på fredag packas brudarna in i bilen så bär det av mot Öland och en lugn skön helg med massa gott vin och god mat =) Mystery man gick precis (bra tajming, nu hinner jag se Greys som börjar snart ) så den delen är lugn inför helgen, så nu skall här bara mysas.. 2 dagar till=)


Min akademiska kvart, bara min..

Nu är det äntligen slut på sjukerierna (kan man säga så?, tror inte det) men nu är jag frisk i alla fall. Sitter här med ett glas vin och planerar kvällen med tjejerna (och deras respektive). Den här känslan av att vara femte hjulet ibland är något som alla borde uppleva =).

Öl och middag på Bishops med efterföljande biljard är planen för i kväll.

Jag skall vara på torget om 23minuter och sitter här osminkad, och inte ens påklädd. Oddsen att jag kommer i tid? = 0%(det tar en kvart att cykla ner). I alla möten som jag kommer att ha genom livet så räknar jag med en akademisk kvart (inte när det gäller jobb dock). Mina vänner håller på att bli tokiga på mig, men jag vet inte vad jag skall göra, jag är född en kvart för sent och det drabbar resten av mitt liv, allt är mammas fel..


Drömveckan i Götet kontra skitveckan här

Läser tillbaka och inser att detta är mitt straff, mitt karmakonto jämnas ut lite. Jag straffas för att jag varit en olydig flicka..

Hur min vecka skulle ha sett ut:

Tisdagen efter tentan så skulle vi ligga i parken och sedan grilla på kvällen. So far so god, detta blev ju av.

På onsdagen skulle jag vakna vid elvatiden efter en fantastisk sovmorgon, sedan skulle jag ta med mig monstret och min lilla packning som jag skulle ha packat så smart kvällen innan och bege oss ner till stationen där vi skulle ha klivit på X2000 som skulle ha tagit oss hem till underbara Götet. Därifrån skulle jag ha tagit tåget ut till landet och mina föräldrar. Min första lediga dag skulle ha tillbringats i en solstol i deras trädgård, med en tidning och en iskaffe. Klockan fem skulle mamma ropa att middagen stod på bordet. Vi skulle blivit serverade lam med rosmarinsås, pressad potatis och till detta skulle jag ha fått ett gott glas med vin. Efter middagen skulle jag ha hopat in i duschen för att göra mig i ordning innan jag skulle ha mött upp L och S i Kba så skulle vi ha åkt på grillfest hos deras vänner.

På torsdagen skulle jag ha vaknat upp hos föräldrarna. Frukosten skulle ha stått på bordet när jag vaknade, solen skulle skina och jag skulle återigen tillbringa dagen i en solstol med en iskaffe vid sidan av mig djupt nersjunken i en bok. På eftermiddagen skulle jag ha åkt in till stan för att möta upp tjejerna och så skulle vi ha tagit en öl på någon mysig uteservering i stan. Och sedan skulle resten av veckan fortsätta i samma stil, shopping, sola, fika/öl på uteserveringarna etc etc. Alla dessa skulle ha gjort/varit/haft!!

Vad blev det i stället? Jo man är kvar i den fantastiska stad där solen aldrig (sällan) skiner, och där det har varit kallt, blött och regnigt de senaste dagarna. Liggandes hemma i lägenheten, förkyld och uttråkad. Det enda nöjet som jag hade att se fram emot var jag tvungen att ringa och avboka.. Jag har levt på grönsakssoppa och gröt i två dagar och inget vin, snyft! 

Men vet ni vad? Nästa vecka är jag frisk, då kommer Mysteryman på besök och nästa fredag så är det jag och fyra brudar (tre långa) som pressar oss in i en bil (en nissan micra eller en polo) och beger oss ner till en stuga på Öland. Där skall vi sola, dricka vin och äta en massa god mat i tre dagar. Så det går bra, jag vet vad jag har att se fram emot. Nu skall jag bara koncentrera mig på att sova en massa, äta massa frukt och bli frisk snart.

tentor, grillning och baciller

Gud vilken seg vecka. Jag har legat inne i allt för många dagar, min telefonräkning har stigit avsevärt och jag vill bara komma ut och träffa folk. Jag skulle nog egentligen ha varit frisk nu om det inte var så att tisdagen bjöd på 25 grader med strålande solsken. 

Kom ut från tentan fem över tolv och insåg att detta fungerar ju inte. Åkte hem snabbt och bytte om till sommarkläder och hämtade monstret. Sedan begav vi oss ner till stan för att käka lunch med flickorna och fira att S fyllt år. Satt ute i solen och åt en taskig lunch som gav mig en dejavu tillbaka till bamba. Men solen sken så vi var nöjda i alla fall. Efter lunchen smet  jag och AK och handlade glass innan vi styrde stegen mot parken där P och ett par andra väntade. Sedan följde tre timmar då vi bara låg och lapade sol innan vi var tvugna att åka för att hinna till kvällens grillning. Jag tror att halva klassen var samlade på ängen. Vi grillade, drack vin och tjötade fram till nio. Det var då jag kompå att jag hade en förkylning som jag förträngt hela dagen men som nu kom tillbaka med stormsteg. Inte ens en flaska vin kunde hålla den borta längre. När jag kom hem vid halv tio så kändes det som jag hade käkat taggtråd. Fick halat fram myskläderna innan jag gled ner i soffan framför en film

Vaknade vid ett på natten på soffan, (nästa soffa som jag köper skall vara obekväm så man slipper somna på den jämt) kände mig lite småbakis, ont i halsen plus att jag hade ju lyckats bränna mig i solen så mitt ansikte hade antagit en lite rödare nyans plus att jag hade en liten frossa på det. Livet är gött.

Släpade mig fram till pillerförådet och blandade ihop en lite coctail av piller som svaldes ner innan jag letade fram en aftersun från tidigt 1800-tal som jag gegga in i ansiktet innan jag kröp ner i sängen. Måste säga att jag har  dagar då jag känner mig snygg och detta var absolut inte en av dem. Vaknade dagen efter vid sex och insåg att jag hade en helt kravlös vecka framför mig men nu är man ju sjuk igen så det blir ju inga fler vin eller sol dagar för denna donnan, men det var det värt.. =)


RSS 2.0