babyboom, tapas, catering och lite annat

Söta lilla Jentan fyllde 30+ i går så det blev en sväng till Norrköping. Hon är ju som sagt var på tjocken så att gå ut och slå klackarna i taket var ju inte direkt att tänka på.

När jag satt på bussen dit igår så började jag fundera. Sist jag satt på den bussen på väg dit så var jag på väg att träffa mr Q. Fick återigen en konstig klump i magen när jag tänkte på det.. Missförstå mig rätt, jag är jätte glad att det är över, det är bara det att jag saknar att må så bra som jag gjorde när jag träfade honom, för det gjorde jag. Oj oj oj så glad jag var då, livet var kanon,  man hade hela tiden ett gött pirr i magen och ett fånigt flin på läpparna.. Och så saknar jag självklart hans stora armar omkring mig, att känna mig trygg när jag låg där. Men det är också allt jag saknar med honom, och det kan jag ju alltid hitta någon annanstans. Men jag vill bara må så där bra snart igen, bara gå runt och vara sådär glad. Inte att det är något större fel på mitt liv nu, men jag vill bara ha det där lila extra, bara lite, som tex varje måndag...

Vi var i allafall och inveg den nya tapas restaurangen i Norrköping. L hade kommit från Oslo, C (deras barndomskamrat) var med och så kom Jentans syster, man och barn. Hade en jätte kul kväll, skrattade hela tiden. Det var mycket prat om barn, bröst, massage och amningar då alla andra tjejerna hade barn, eller var med barn.. Dom är ett par år äldre än mig måste jag få tillägga men det är klart att det får en att börja tänka, men bara lite.. Maten var fantastisk, servicen katastrof men vi hade jätte kul i alla fall..

Tillbringade natten på en fantastisk ny soffa och sedan en heldag på stan i högklackat och skulle shoppa, men jag hittade inte en pinal.. Sedan åkte jag tillbaka till hålan (byn) och  jobbade en catering för ett vääldigt känt bilmärke. Ett märke som många killar med utländsk härkomst brukar tycka om att köra (och min mamma innan jag lånade bilen). Det var en "tjejkväll" där dom hade bjudit in 140 rika damer från byn. Dom blev serverade soppa, pannacotta och mouserande. Sedan fick de (som inte drack) provköra deras nya bila, prova smink (dior var där) prova glasögon (gucci var också där) och prova klockor (ray ban hade också kommit förbi). Efter att ha gjort det i tre timmar åkte de hem och likaså oss.
Så nu skall jag sova, är trött som en bäver..


snart kommer haren

Jag klarade min tenta!!!!
Detta betyder att jag kommer att få påsklov =) Me sooooo happy!!

min nya kärlek

Ett mirakel har inträffat..
I går när jag kom in i vårat "gym" /motionsrum så var det samma gamla trötta maskiner som stod där. Ett helt och ett trasigt löpband, två trötta cyklar, en allt-i-allo maskin och en skivstång.
I dag när jag kom in till det samma rum så möttes jag av en massa nya, stoooooora, tuffa maskiner. De stod liksom bara där och strålade med sina silvriga färger och skinande displayer. Jo det är sant kära folk, vi har fått nya maskiner, my gaaad vad jag e nöjd. Ett stort löpband, två nya cyklar, en ny allt-i-allo maskin med en inbyggd roddmaskin. Och den viktigaste maskinen av dem alla, en cross training maskin som man kan ändra om till en step maskin. I think Santa is in da house!! Det är så mycket kärlek i det rummet nu så jag vill bara flytta in, vilket är väldigt bra, för sluta röka, det var döden för min kropp. Så nu är det dags, jag skall bli en sund människa igen, och det är inte en dag för tidigt. Min soffa är underbar, men nu är det dags att klippa navelsträngen, vi kan inte sitta ihop längre, vi måste skiljas. Jag skall inleda ett förhållande med den nya cross/step maskinen. The löööve of my new life!!

vill man så kan man

Ibland blir man så trött. Jag skulle boka tågbiljett häromdagen för att jag och det lilla monstret skulle ta oss hem till Göteborg. Jag började med nätet men eftersom Sveriges största tågbolag inte ens kunde få ordning på en hemsida så blev det lite svårt. Hittade en jätte bra biljett för oss för inga pengar alls i första klass. Men efter att ha försökt i ca en halvtimme att boka så gav jag upp. Morgonen efter så ringer jag till bolaget i stället och får då reda på att den biljetten som jag försökt boka kvällen innan inte finns, den har aldrig existerat, men den står bara där. Killen jag lovade att hjälpa mig att fixa en ny biljett dock dubbelt så dyr, men fortfarande första klass (det var billigare än andra klass??). Jag tyckte att det verkade lite skumt att man fick ta med sig hundar i första klass och frågade om detta för säkerhetsskull men han sa att det fick men, så länge det fanns plats. Han skulle skicka biljetten som dök upp i brevlådan i förrgår. I går kväll innan jag skulle sova tänkte jag bara kolla en sista koll med tider etc, det var då jag såg, första klass, 07.00, men det stod ingenstans djur tillåtet. Ringde snabbt upp det fantastiska bolaget igen och förklarade problemet och kvinnan jag pratade med förklarade att hon skulle se om hon kunde fixa det. Jag förklarade att det inte var fråga om hon skulle fixa det utan snarare hur hon hade tänkt fixa det, jag skulle med tåget dagen efter så att jag var framme i Gbg klockan tolv. Hon valde då att koppla bort mig i fem minuter vilket kan verka som en smart ide då men det gav ju mig fem minuter extra att bli arg och fundera ut vad jag skulle säga. Hon återkom efter en stund och berättade att nu hade hon fixat det. Allt jag behövde göra var att uppge mitt kontonr så jag kunde betala det fulla priset för den nya biljetten, som var mycket dyrare för att man fick ju faktiskt inte ha med sig hundar i första klass förstod jag väll. Så jag var tvungen att ta en andraklass biljett. Och sedan var det bara för mig att lämna in min andra biljett på stationen så skulle jag tom få hela summan tillbaka för hon kunde inte boka om den bara så. Nehe du lilla stumpan, så fungerar det inte i min värld. Förklarade för henne att det inte var mitt fel att det jobbade så inkompetenta personer där utan det fick hon fixa på ett annat sätt, blev bortkopplad i två minuter till innan hon kom tillbaka och berättade att hon nu helt plötsligt kunde boka om biljetten så nu var det bara att hämta den nya biljetten i maskinen på morgonen när jag skulle åka. Tänk vad man kan ordna om man bara vill..


bli vän med din mobil

Som jag har sagt innan så bor det en massa pensionärer i mitt område vilket det finns en massa fördelar med, men även ett par små nackdelar (se tidigare inlägg). Häromdagen när jag kom hem från skolan så trampade jag över posten i hallen som vanligt efter en snabb titt där jag såg att det inte innehöll någont läsbart. Senare på kvällen samlade jag ihop tidningar och reklamblad för att slänga i soporna, det var då jag såg det. I mitten av högen stack det fram ett litet papper från bostadsföreningen jag bor hos. Det handlade om olika studiecirklar som de hade tänkt anordana framöver. Det fanns en massa olika att välja mellan men det var en som jag inte kunde låta bli att skratta åt när jag läste. "Bli vän med din mobil, lär dig skicka och ta emot sms, svara i mobilen, använda alarmet och andra smarta finesser"  Detta skulle då vara en liten studiecirkel för dem över 60.

Kära Lias

 jag är aldrig bitter, kom ihåg det =)

7e feb 2006

I dag när jag kom hem från skolan hade jag fått ett brev. Det var ett sådant där annorlunda brev som man inte får varje dag, ett där namnet och adressen var handskrivet. I samma sekund som jag vände på brevet och läste namnet så viste jag vem det var ifrån och jag fick en kall klump i magen, jag har träffat henne men visste inte hennes namn, men när jag såg brevet så bara jag visste jag att det var hon. Det var från en person som jag nu har klarat att förtränga i två års tid. Det har inte varit lätt då hon har spökat i min hjärna titt som tätt under hela den här tiden. Efter att ha läst brevet fem gånger, var tvungen att läsa om det flera gånger, så kändes det som en stor sten ramlade från mitt bröst. Brevet var så öppet och tårarna rann när jag läste det, men nu efteråt så käns det så bra, men samtidigt ännu värre, om jag bara hade vetat... 

Ibland så stöter man på människor som man blir så imponerade över och faschinerade av, hon är en av dem.. Tack! 


valla folk

Vaknade av någon konstig anledning klockan kvart över åtta i morse.. monstret tyckte att det var en underbar ide att gå upp då, så han åkte ner på golvet och jag vände mig om och somnade om. Gött med sovmorgon. Var ute i går, började med en temaförfest där alla skulle ta med sig en maträtt och ett vin från något land. Jag och H valde Italien och skulle laga tiramisu. Den blev dock inte så bra so den borde vara när man gjorde den på försvenskat sätt, med grädde och creme fraiche i stället för mascarpone. Ju mer man vispade ihop de två, desto lösare blev det. Så den åkte in i frysen och det blev tiramisu glass i stället.
Jag hade med mig H för att hon skulle få träffa mina tjejer för första gången, det gick ok. Kände bara att jag satt på helspänn hela kvällen i fall det inte skulle det.. Det enda som jag var sugen på igår var att dansa. Lyckades lura med mig I (H var ju redan på) till ett "inte student ställe". Första timmen var jätte kul men sedan tröttnade man på att dra omkring på en full H som bara ville leta efter killar (en kille), och I som inte var det minsta nöjd med valet av uteställe vilket hon påpekade konstant under kvällen. Man kan milt säga att all partylust som man hade försvann sakta men väldigt säkert under kvällen.

tiramisu

Nu e det lördag, jaghar vart på språng sedan åtta i morse, har inte fått gjort någonting. Det är meningen att jag skall slänga ihop en tiramisu vilket inte hade vart något problem om det inte var så att Willys inte har fem av sex ingredienser som jag behöver.. Men jag har vinet tills i kväll i alla fall och det är ju det viktigaste.

motivation saknas

Åååå vad jag älskar fredagar, snart e det helg, men först är det bara ett par saker som skall fixas. Just nu sitter jag och funderar på bra anledningar till att inte träna i em, men som sagt slut på usäkter, om det inte är så att jag känner en liten förkylning komma krypandes? bara en liten?

Happy halloween

Alla hjärtans dag.. Som singel och arbetandes på krogen så kan man ge sig på att man blir tillfrågad / bönfallen eller till slut tvingad genom diverse hot att jobba på denna dag. Och vad kan vara bättre för en singeltej än att få servera ca 20 lyckliga par deras romantiska middag under en hel kväll. Det bästa är de paren som sitter och hånglar igenom hela middagen så varje gång man skall komma med mer dricka, sätta ner maten eller rydda bordet så måste man nästan bända isär dem för att komma åt..  
Men jag måste faktiskt säga att jag fick tillbaka tron på kärleken i dag, Vi hade det sötaste paret inne i dag.  Dom kunde ha vart i 75 år åldern eller kanske tom lite äldre,och vet ni vad han gjorde under middagen, han friade. Dom var så söta, som två förälskade tonåringar...  Och jag som trodde att detta med kärlek var över efter 55..
Jag är lite kluven med detta med alla hjärtans/smärtans/skjärtans dag. Kärt barn har många (ök)namn... Å ena sidan så är det ju bara en väldigt fjantig kontroversiell dag som bara handlar om pengar egentligen, varför skall man behöva en viss dag för att visa att man älskar varandra. Fast å andra sidan så ser man en massa lyckliga folk överallt, förälskade par som håller handen och pussas och ser jätte lyckliga ut (det är faktiskt inte så farligt att jobba en sådan dag, de flesta människorna är bara glada). Det kanske behövs en sådan dag för folk att stanna upp och tänka efter hur mycket man älskar varandra (eller i alla fall tror att man älskar varandra). Nej som sagt jag vet inte helt vad jag skall tycka om denna dag.. Det är ju inte bara pojk och flickvänner som visar att dom tycker  om varandra denna dagen heller, det gäller ju även vänner och familj.

Telefonen har dock varit död i dag, Mr body skickade ett valentines mess (så söt=)), sedan tror jag att  jag har fått tio kompis sms (eller är det sympati sms) av mina kära singel vänner, och ett happy halloween meddelande. .  Men nu är denna dagen snart över så nu skall jag krypa ner i min stora säng och sova massor =)
Funderar faktiskt seriöst på att ta en tur till gymmet i morgon, har fått slut på ursäkter att inte gå dit nu.. Men kan ju inte säga att jag är det minsta motiverad.. 

greys is back

Satt i telefon med I innan medans jag kollade på femman, helt plötsligt kom det upp en liten ruta längst upp -Snart greys anatomi. Både jag och I utbröt ett långt -ååååååå i kör och insåg plötsligt att vi är tv suckers, vi är häktade. Så nu är onsdagskvällarna räddade igen =)

Dåligt samvete och det fula lilla ordet äktenskapsförord

Efter att ha skrivit tenta i fyra timmar igår morse så var man lätt trött när man kom hem. Problemet vara att jag hade dövat mitt dåliga samvete som jag haft den senaste veckan för min försummade hund (tenta veckan är inte hans bästa period) med att tänka att på måndag, då skall han få komma ut i flera timmar. Började med att ta med honom på en tur till zooaffären, det gillar han, ibland så mycket att han kissar där inne till butiksägarens stora lycka. Då är det bara att skämmas och smita ut, eller ja, jag skäms medans monstret är jätte nöjd över att ha lyckats märka ut ett nytt revir.. Fast i går klarade han faktiskt att hålla på alla sina kroppsvätskor i hela tio minuter, en bidragande anledning till det kan ha varit att kopplet var så spänt att han inte ens kunde vända på huvudet.. Men han fick i alla fall en påse godis av de som jobbar där "för han var så söt" innan vi smet vidare. Tog en promenad bort till hundslätten och letade efter någon passande kompis tillmonstret att leka med men det enda som fanns var två pittbullhannar, och med tanke på att monstret har lite samma problem som sin matte (en uns av lite för mycket attityd ibland) så får han numera bara leka med tjejhundar. Traskade vidare, när vi kom hem efter ca 1,5 tim såg jag fram emot en timme på soffan innan jag skulle möta en kompis och hennes hund för en långpromenad. Men som tur var så var hon klar lite tidigare så jag hann ta av mig skorna innan jag var tvungen att gå ut igen, lucky me.. Ut i spåret i två och en halv timme. Vädret var helt fantastiskt och det var en massa människor  som hittat ut så det fanns massor att titta på. När jag sedan kom hem så var det dags att storstäda, en annan sak som man lätt försummar under tenta-p. Jag har gått runt i en sandlåda den senaste tiden, det är inte så att den lilla pälsamöban bara hårar ner, nejdå, han drar även med sig ca ett kilo sand in varje gång vi varit ute. Det bästa är att det lyckas ofta ta sig hela vägen upp i min säng och alla vet ju att det finns ju inget skönare än att vakna mitt i natten av att man glider runt på en massa sand.. Tänk om man haft en städerska *drömmer sig bort till ett konstant rent hem utan grus och hår*  Den dagen som jag blir rik skall jag ha detta. En kompis mormor hade en fantastisk lösning till alla flickors problem med att bli rika. Det är ju bara att gifta sig till pengarna. Det verkar vara en vis kvinna det där. Det finns bara ett par små problem.
Tex det hemska lilla ordet  "äktenskapsförord", tänk vad en liten signatur kan förstöra för en.. Är det så att du skriver på detta lilla papper så kan det lätt bli lite jobbigt senare i livet. Är det nu så att man gifter sig med en rik man, skriver på pappret och ger upp alla planer på egen karriär för att ta hand om era barn och hemmet och han kommer på när man börjar närma sig 50 att han vill ha en liten 25 åring i stället så kan man säga att det är kört. Det kan lätt kännas lite jobbigt när man står där med tre barn, utan utbildning och inser att enda lösningen för att överleva är att flytta till någon liten förort och ta jobb i kassan på Ica. Att gå från lyxhustru till ett liv i missär kan kännas lite som ett antiklimax. Bara för att man var ung, dum och naiv och råkade skriva på ett litet papper för mycket. Nej tack då skaffar jag hellre en egen karriär så kan jag välja hur jag vill spendera mina pengar och resten av mitt liv.. 

snart så

Nu käns det äntligen som man snart är människa igen. Tentan avklarad, lägenheten städad och det dåliga samvetet dövat.. Allt jag behöver nu är bara 24 timmars sömn så borde jag bli mig själv igen.

Pokerturneringar och övernattningsgäster

Under ett svagt ögonblick för två veckor sedan så hade jag tydligen tackat ja till att jobba i går kväll. Jag är mitt uppe i min tentap så det var kanske inte det smartaste, men just då tror jag att jag tänkte att "det kan vara skönt med en paus från allt pluggande". Detta var innan jag viste att en kompis kulle komma och bo hos mig i två dagar. Så man kan ju milt säga att jag kanske inte har varit allt för seriös med mina studier de senaste dagarna.
Kom till jobbet i går i alla fall och fick reda på att jag skulle vara "värdinna" åt trettio gäster som skulle ha en pokerturnering som hade anordnats av ett känt tobaksmärke. De tretti gästerna bestod av krögare och bartendrar från mellansverige. De var mao inte de lättaste gästerna att ha. Dom kom klockan halv sju, klocka halv åtta hade dom druckit upp hela vårt lager med fernet. Jag kan säga att den som roddade den baren på dagen var lite optimistisk med hur mycket det skulle gå åt. Att vara värdinna /bartender/ servetris åt 30 killar kan vara ganska jobbigt i vanliga fall, är det tretti restaurangkillar så är det 100 gånger värre. Som tur var  så var det ett gäng med väldigt trevliga killar. Och ju mer sprit de fick i sig dessto trevligare blev de... Klockan halv tolv så tackade jag för mig och smet hem, och jag kan säga att det var en väldigt trött tjej som ramlade i säng den kvällen.
Desenaste tre dagarna har inte varit helt snälla mot mig. Det hela började med att en kompis Å ringde och frågade om hon kunde få sova en natt hos mig eftersom hon skulle landa med flyget på flygplatsen i närheten här klockan tolv på natten men kunde inte ta sig vidare till Oslo förrän på dagen därpå. Självklart så fick hon det. Klockan två på natten dök hon upp, efter att jag sovit två timmar. Planen var att släppa in henne och sedan krypa ner i sängen och sova vidare. Första delen gick bra, men sedan låg vi där och pratade, klarvakna bägge två. Klockan tre smet vi ut i köket öppnade en flaska vin och tillbringade sedan ett par timmar med att catcha up sedan sist vi sågs (det var i sommras). Jag kan säga att det var en slagen krigare som dök upp på föreläsningen klockan tio den morgonen efter fem timmars sömn. När jag kom hem den eftermiddagen så var Å fortfarande kvar eftersom vi kom på att vi hade det så trevligt så hon borde stanna en dag till. Vi var ute och storhandlade på kvällen. Medans jag var ute med hunden sedan så stod Å i köket och lagade en jätte middag (hon är grym på att laga mat den lila tjejen). Det var sedan två väldigt hungriga tjejer som satte sig ner och mumsade i oss en jätte midag. Som student och ensamboende är man inte direkt van vid att få två-rätters serverade sådär mitt i veckan. Att laga mat kan vara kul ibland, men man tillbringar inte direkt en timme i köket och lagar sådan mat utan det blir snarare mycket pasta och annan lättlagad mat. Insåg när hon var här hur mycket jag saknat att ha någon att bo med, eller som det var i Oslo, två minuters promenad till tjejerna eftersom de flesta bodde i närheten eller en minuts promenad ner till stammisfiket där vi sågs dagligen.
Å stannade till lunch i går och då fick jag äntligen tid till att läsa igen innan jag var tvungen att smita till jobbet. Jag tror att jag kan räkna med omtenta denna gången. Lathet brukar straffa sig...

Lata söndagar och hangups

Jag kan säga att jag var nog en av världens lataste människor i går. Vaknade först klockan tio, gick ut med hunden, åt frukost och lade mig sedan på soffan. Där lyckades jag sedan somna och vaknade inte förrän klockan sex på kvällen, sov hela dagen med ett litet avbrott då telefonen ringde vid två. Klockan sju kom E över och vi gick och hyrde film. Det som är så bra med E är att, bara för han är kille så måste han inte alltid se skräckfilmer eller andra blodiga historier med en massa krig, blod och slakt. Han kan lika gärna se en kul film, som tex på smällen som det blev i går. Tog vägen om Willys och inhandlade chips, godis, dricka, pizza för att få en riktigt bra söndagskväll, sedan låg vi som två döda sillar i soffan och tryckte i oss våran "hälsomiddag". Vi diskuterade det lite att det kanske inte var så bra men så kom vi fram till att om man trycker i sig ca 5000 kalorier på loppet av två timmar så finns det ju inte en chans att kroppen kan ta till sig allihopa och lägga det i form av fett på magen, rumpan, låren etc. Största delen måste ju bara gå rätt igenom systemet. Nöjda med våran upptäckt fortsatte vi at mumsa i oss.   

Diskuterade även igenom den sista tiden och allt vad det har inneburit med skola, festande, killar, vänner etc. E är en väldigt förstående vän som är väldigt bra på att lyssna och komma med smarta lösningar (för det mesta).  Han hade tom en lösning för hur jag skulle bli av med en liten "hang up" som jag skaffat mig i det sista. Det hela började mest som en rolig grej men så blev det helt plötsligt en större grej av det och det har resulterat i att det har förvandlats till en hang up. Jag tycker inte om hangups, speciellt när jag inte kan bli av med dem. Men vis som E är så kom han fram till att det enda sättet att bli av med denna är att byta ut den mot en annan hang up, en som jag kan göra något åt och sedan få ur skallen. Undra om det kan vara så enkelt? Kanske värt ett försök..

presenter

Sist jag hade tenta-p så lyckades jag på något konstigt sätt börja prenumenera på en mängd olika tidningar. Beställde man tre numer så fick man en massa roliga presenter, och det är ju alltid kul. Lyckades tom beställa hem National Geographics. Man fick ett väldigt fint knivsett om man beställde tre numer och vem behöver inte nya knivar??? Jag fick hem tidningarna som jag inte ens öppnade, synd bara att jag glömde att avbeställa prenumenationen efter de tre tidningarna så det fortsatte komma tidningar i två månader innan jag fick tummen ur och ringde in så jag betalade nog 500 för det knivsettet i alla fall. Ett tag så prenumenerade jag på 5 olika tidningar. Men så avbokade jag alla så nu hardet inte kommit någon tidning på länge, förän i morse. Jag skulle precis plocka fram böckerna och börja med statistiken då nya numret av Glamour ramlade ner i brevlådan. Tur att man är så viljestark att man klarade att lägga bort den och sätta sig och läsa det som man skulle. NOT! Men det är bara att se det positiva i det,om tre veckor får jag en ny present =) Synd bara att jag har glömt av vad det var..


sleeping my day away

Jag har nu sovit bort en hel söndag och det käns helt fantastiskt, not!
Klockan är snart sex och jag skulle ju plugga i dag.. Men men då kanske man får lite press på sig att läsa i morgon i stället *hoppas*.
Satt hemma i går eftermiddag och kände att det kröp i hela kroppen. Det var full snöstorm ute så jag tog en promenad med djuret i en timme men var lika rastlös igen efter att ha varit hemma i 10 minuter. Men jag kan säga att jag var ganska svårövertalad i går i alla fall när H frågade om jag skulle följa med ut. Det var inte så frestande att först tillbringa en timme med att sminka sig, fixa håret och hitta kläder när man vet att man skulle se ut som en dränkt katt i alla fall efter en 15 min cykelturen ner till stan. Men som ett mirakel så slutade det snöa och blåsa när jag skulle åka. Så det blev en kort förfest innan vi smet ut och shakade rumpa, shit vad kul det var, det var länge sedan man varute och dansade en hel natt och det var länge sedan jag hade så kul här. Provade ett annat ställe igår utan en massa studenter och jag kan säga att det kommer att bli vårt nästa stamställe =).
Lite mycket köttmarknad kanske men det får man väll ta då.. Träffade M ute, men han såg ut som han satt fast i drakulas grepp där han stod med en äldre kvinna med sönderblonderat tuggumihår och en krigsmålning som hade fått de flesta dragqueens att se "naturliga" ut runt halsen. Ville ju inte förstöra en sådan match made in heaven så jag smet lite diskret förbi =) (Frågan är bara om han såg det på samma sätt om han vaknade upp bredvid henne i morse, misstänker att hon inte var så fager i dagsljus..) Själv var jag en fin flicka igen och åkte hem själv i snöstormen som hade börjat igen vid fyra. Kan säga att jag var lite lätt stelfrusen och genomsur när jag ramlade in genom dörren hemma. Sängen var helt fantastisk att krypa ner i då. Och jag kan säga att jag sovit sedan dess med ett par pauser för bla mat och vatten. Borde skämmas för man är så lat när jag inte ens är så bakis egentligen, bara seg.. 

Har hört från vissa håll att jag kanske inte borde skriva så detaljerat om allt som händer är på min blogg, att folk kan bli lite stötta av att läsa vad som står, men detta är ju trots allt min blogg som handlar om mitt liv och hur jag uppfattar det. Tro mig det är mycket som jag hade velat skriva men som inte lämpar sig helt för alla att läsa. Så är det så att en del inte är helt bekväma med att läsa vad som står så är det bara att sluta läsa. Ingen vits i att konstra till det mer än så =)

Drama, statistik och drakar

Jag måste bara få ångra mig om en sak från ett tidiga inlägg. Jag tycker inte alls om dramatik (fr inlägget: 30-års kalas) Speciellt inte när det handlar om en liten grej som sprider sig som en löpeld, när det går från ett kul skämt till en jätte grej. Jag trodde att jag slutade på dagis för 22 år sedan men tydligen inte. Växer man någonsinn ifrån dagisfasonerna?

Undrar hur mycket statistik man kan trycka in i huvudet innan det tar stop? Vår tenta-p har inte ens börjat (nästa vecka) och jag drömmer redan om formler och standardavvikelser på nätterna. En väldigt vis vän till mig försökte förklara, - för att på riktigt förstå vad statistik handlar om så måste du försöka sätte in det i det verkliga livet. Om vi tänker att x är antalet killar du dejtat de senaste åren, den oberoende variabeln, och y är hur dom var som personer (hur dom levde upp till dina krav och ideal), den beroende variabeln, sedan räknar du ut ett medel tal utifrån detta. Om du sedan räknar ut standardavvikelsen   ∑(χ-‾x)² /n-1  så kan du se hur mycket dina gamla dejter avviker från dina normala önskemål och krav..
Fin förklaring men hjälper föga lite. håller mig i stället till det gamla uttrycket "det finns lögn, förbannad lögn och så finns det statistik".

En fördel med denna pressen/stressen är ju att man slipper planera vad man skall göra på fre/ lör kvällarna de närmsta två veckorna, att festa är inte att tänka på så det blir två vita veckor med näsan begravd i de väldigt intressanta böckerna: "statistik för beteendevetare" och Hinkel. Nje så illa är det faktiskt inte alltid, det är bara väldigt frustrerande när man inte förstår. Ibland kan man sitta en hel dag med ett kapitel utan att förstå någonting. Men helt plötsligt ramlar poletten ner och man känner att man blivit lite smartare så går man vidare till nästa kapitel, men där är det stop igen. M.a.o de lyckliga stunderna är få och korta när man läser statistik. Men när de väl kommer är de väldigt fantastiska. Kan nästa sammanliknas med en annan känsla..

På tal om det E, grattis till återuppvaknandet av draken ;-) Men du vet vad vi förväntar oss...

RSS 2.0