30 års kalas

Oj vad jag är dålig på att skriva i perioder..
Var hemma i Göteborg i helgen eftersom en av brudarna fyllde 30. Meningen var att jag skulle åka med en vän (M)hem på lördagsmorgonen, stanna och festa under kvällen / natten och sedan åka tillbaka på söndagen igen. Men det går ju aldrig som man planerar.
M var hemma hos mig på filmkväll på onsdagen och det var då vi kom fram till att jag skulle åka med honom ner till Götet på lördagen eftersom han skulle på mc-mässan den helgen. Trodde att allt var klappat och klart men på fre kommer det ett mess om att ha inte skall åka pga att han är sjuk. Kollade snabbt tågen och insåg att det fanns inga lediga biljetter varesig på fredagen eller lördagen. Det fanns platser på ett tåg som gick 30 min senare men jag hade inte packat så det var bara att glömma. Men som tur var hitade jag en kille som skulle köra på anslagstavlan på universitetets hemsida. Att samåka med folk som man hittat där brukar vara ett bra och billigt sätt att komma hem, men det brukar vara väldigt varierande standars på de som kör och vad dom kör. Den sista tjejen som jag åkte med ansåg att det som Bin Ladin gjort var bra (9/11) eftersom han fick folk att reagera. Detta säger hon när vi kommit halvvägs (det var då jag började fundera på om hon kanske var en sån självmordsbombare) så jag pratade inte mer med henne på resten av resan. Men denna gången hade jag tur. Åkte med en helt fantastisk kille. Jag förlät tom att vi åkte två timmar senare än planerat. Resan hem var lite spännande, körandes i 80, med släp, i stormen med pyspunka på ena bakdäcket. Vi stannade vid varje mack på vägen hem så det tog bra mycket längre tid än vad det brukade, men det var lugnt. Tror att jag skrattade oavbrutet i 5 timmar, han var en sådär härligt tyken, sarkastisk och rätt fram person på ett kul sätt .. (Hemresan däremot var rena antiklimaxen i jämförelse, tre tråkiga data nördar i en gammal saab 900 som jag trodde skulle rasa ihop efter en timme)

Festen var i alla fall bra och värd att komma hem för =) En sak som jag har funderat lite över är det att alla mina tjejer hemma är sjukt snygga och har en massa killkompisar. De flesta kompisarna som dom har har ju vart med ett tag och har ju en del historia ihop. Antingen så har dom vart tillsammans med eller vart med en eller ett par av tjejerna och har säkerligen prövat sig på alla. Detta är ju bara kul, själv har jag ju knappast varit hemma de senaste 10 åren så jag har ju inte träffat ,eller knappt träffat, de flesta av dessa grabbarna men det tar ju emot om någon av dem stöter på en, det är ju trots allt så att de flesta av dem är mina vänners "left overs" om man får säga så.. Det räcker för mig att vara vän med mina vänner, behöver inte ta det så långt som till at bli "buksvägerskor".. Hade som sagt var väldigt kul i alla fall (intriger e ju alltid trevligt). Pratade med en massa kul folk, ett intressant ämne under kvällen var möbler som självantände, dom kan tydligen göra det bara sådär.. konstigt!
Var i alla fall en duktig flicka och åkte hem själv. Men trots detta så fick man göra den berömda Walk of shame hem, i gårdagens kläder och vita gummistövlar. Passade en kompis lägenhet och katt och dagen efter när jag skulle tillbaka hem till L & S så hade jag så ont i fötterna att jag inte kunde gå i mina pumps.  Jag var tvungen att låna ett par skor och eftersom hon som jag bodde hos har mindre fötter än mig så var gummistövlarna det enda som jag kunde få på mig. Jätte snygg kände jag mig där jag gick osminkad i lång kappa,nylonstrumpbyxor och vita gummistövlar =)

Luresnoppar?

Vi tjejer har ett par små fördelar i livet som vi kan ägna oss åt eller utnyttja, vilket inte är mer än rätt.  Något bra skall vi väll ha för att väga upp för smärtan vi måste genomgå då vi skall föda barn, ha mens en gång i månaden med allt vad det nu innebär, och få lägre löner.
Funderade ett tag och kom fram till följande fördelar som vi har:
1. Sminka oss, vi kan dölja mycket fult under det
2. Push up bh även där under kan vi luras
3. Lyft-upp-och-håll-in strumpbyxor, praktiska men sjukt obekväma, speciellt om kvällen innebär att man skall äta mer än en salt pinne så kan det leda till lättare syrebrist.
4. högklackat, vi kan lätt lura på oss ett par extra cm på två sekunder
5. humörsvängningar, detta är något som alla kvinnor har rätt till, speciellt när dansken e på besök. Då kan vi gapa, skrika, kasta saker och bete oss konstigt helt utan anledning.
6. choklad svullande. Vi kan kläcka i oss en hel chokladkaka utan att någon ser konstigt på en, mumlar man fram ordet deprimerad samtidigt som man mumsar på den så får man istället förstående blickar.
7. Tjejkvällar, att samla ett gäng tjejer över ett par flaskor vin är underskattat och inget som killar troligtvis någonsinn kommer att förstå sig på..
8. Multiorgasmer, inga komentarer behövs väll här?
9. Är vi sugna på att sova sked en natt så kan vi alltid lura med någon stackars kille hem från krogen genom att få dom att tro att dom skall få göra mer. Luremus kallas detta.   

Punkt ett till fyra är ju kanon, killar är ju liksom fast med det utseendet som dom föds med, om dom inte vill lägga sig under skalpellen medans vi kan fuska massor utan plastikkirurgi. Detta är ju bra saker, men nu i det sista så har jag fått höra talas om att en del killar har försökt att smita in lite på punkt nio. Luresnoppar! Dom hör av sig lite spontant och ger flickorna förhoppningar om lite fyskäms, men helt plötsligt ändrar dom sig också skall dom spela svårflörtade och säger nej. Vad är detta?? Detta med att luras skall ju vara våran grej, inte grabbarnas. Vad skall komma härnäst? Killar som sitter hemma och gråter, svullar choklad och lyssnar på Celine Dion? SKÄRPNING!!

My baby is here

Jag har fått hem min tv shalalalala.
Finns ett fåtal saker som kan göra en så glad som vetskapen om att man numera kommer att kunna se Greys, Desperet etc om man vill. Behöver inte våldgästa mina stackars kompisar på tisdag och onsdag kvällarna längre.. Och min nya tv är så mycket finare än den förra, jag tycker tom att det är ok den är lite mindre. Även om det var kul när det såg ut som bla Jessica Simpsons mfl hade behövt ta en nutrilett-kur (den lade på ca 10-15 kg). Men det kan jag leva med, min nya skönhet är så vacker, så svart och så platt. Den står som en trofé på tvbänken och ser bara jätte snygg ut.. Kärlek kärlek kärlek.

Föräldrarna var på besök i går. Jag ville ju köpa en tv på mellandagsrean hemma i Göteborg men då var ju bara det stora kruxet, hur skulle man få upp den till staden som gud glömde (eller bara sket i)?
Det var då jag kom på en briljanta idé. Berättade först för mina bröder om idéen, som var att ge föräldrarna två biljetter till en dansshow som jag vet att dom ville se (på så sätt lyckades jag även baka in pappas födelsedagspresent i där även om han inte fyller än på ett par månader) och dom tyckte det var en kanoon bra idé (och jag fick en klapp på ryggen för att jag är en så uppfinningsrik syster). Vad jag ev kan ha glömt berätta var att showen bara gick i den lilla hålan som jag bor i... Så nu var föräldrarna tvungna att köra hela vägen hit, det var ju synd men det var bara att göra det bästa av situationen och baxa in min tv i baksätet innan dom åkte. Men det var lugnt dom var så nöjda så efteråt.
Jag hade storstädat lägenheten i otaliga timmar innan dom kom (är det något du inte skämtar med min mamma om så är det städning, det skall vara kliniskt). Fanns bara en lite hålhake, jag var tvungen att vara hundvakt åt deras två rabbiata hundar som lider av separationsångest från min mor, men men det får man ta. Lagade middag till päronen inna dom åkte på showen och passade på at klämma två rejäla glas vin till middagen medans det fortfarande var lugnt i hemmet, allt för att lugna nerverna..  Föräldrarna kunde inte dricka mer än en klunk vin eftersom en av dem skulle köra och den andra fick vara avhållsam i ren sympati (desto mer till lilla moi).
Innan dom åkte så laddade jag en vattenpistol och passade på att dricka lite mer vin (nerverna). Sedan började det. Jag hade sett framför mig fyra timmar med två gallskrikande, ylande och skällande hundar (har passat dom förr) Men vet ni vad, det gick faktiskt ganska hyfsat. Så fort det kom nått litet ljud från dem så var det bara att sikta med vattenpistolen och skjuta. Efter en timme var det bara att sikta så var dom tysta.. Fungerade så bra att jag funderar på att uppfostra mina barn med samma metod..

willys wohoo

Den här dagen är full av nya upptäckter. Började min cyckeltur med en sväng in på systemet. Plockade åt mig två flaskor billigt vin. Jag kan säga att det är inte det lättaste att hitta goda och billiga rödviner, men jag har hittat tre-fyra stycken italienska som faktiskt smakar gott. Hade jag haft pengar till det (som jag med min planering skall ha när jag är klar med mina studier och har fått ett bra jobb) så hade jag bara druckit Amarone. Men än så länge så får jag nöja mig med att vinerna i alla fall kommer från Italien. Smiter fram till kassan och skall betala och guess what ?jag får fortfarande visa legg vid den ringa åldern av 28 år. Frågan är nu, skall man ta det som en komplimang eller skall man bli irriterad? Jag försöker intala mig att det är en komplimang men brukar bli lite smågrinig. Det är ok om det händer någon gång om man tex kommer rätt från träningen tex och är osminkad med mössa. Men detta händer varje gång.. Jag anser inte att jag ser ut att vara under 20 men jag kan ha fel.
Sedan skulle jag på Willys, Meningen var att jag skulle storhandla, men när jag kom in där och såg alla mammor med skrikande ungar och överfulla kundvagnar insåg jag att det finns roligare saker att göra.. Finns roligare saker att lägga dom pengarna på.. plockade åt mig ägg och nötter och lite annat krafs för att överleva kvällen. Ställer mig i kön bakom två pensjonärer med överfull kundvagn och inser att detta kommerta tid. Men det är då jag ser den. Självscaningsmaskinen.. My god, har man en halvtimme till övers en fredagskväll så är detta grejen att roa sig med. Scanade in alla varorna (4 st) det tog ca 3 min, sedan vardet ciggen, scanade in den lilla lappen och då kommer det: -var vänlig visa legitimation för kassörskan (som hade rymt från sin plats). Skit maskin! När den skylten till slut slocknat tänkte jag vara en bra kund och betala för min plast påse, men det fanns det ingen knapp för och kassörskan var fortfarande borta, jag skulle ju visa legg också.. HALLÅÅÅ!!! Lite småstressad med tanke på att jag hade en liten skabbig tant som inte kunde läsa kön-börjar-här-skylten 4 meter bort, utan stod och flåsade mig i nacken tänkte jag att jag skiter i det. Jag snor en påse (dom e väll ändå inte larmade eller??) tryckte betala och då kommer den lilla skylten; hur många påsar har du? Fantastisk maskin det här...  Jag vet vad jag skall göra i fortsättningen, scana varor själv. 

My new friend kronofogden

Dagens stora fråga. Är kronofogden da shit??
Efter ett samtal i fem minuter kom jag på att, ja, Kronofogden is da shit. Vilka fantastiska människor det finns där. För två veckor sedan trodde jag aldrig att jag skulle få tillbaka pengarna som jag lånat ut till en av de mest ointelligenat människorna jag mött (det är lätt att vara efterklok). Men efter ett snabbt litet samtal till mina nya kompisar på kronofogden så kan dom fixa det mot en liten kostnad på 300 kr (värt varenda litet öre). Me so happy!!
I morse när jag vaknade så trodde jag aldrig att dagen skulle bli så bra..

 

Sovmorgon tjalalalala

I går kväll lät det så här i mitt huvud innan jag somnade -nu har äntligen den litteraturen kommit till statistiken som jag har beställt, jag går upp 06.30 så kan jag vara i skolan 1,5 eller två timmar innan föreläsningen och fått läst lite. Ställde klockan och somnade..
Klockan 06.30 i morse ringde klockan (har bytt till väldigt behaglig avslappningsmusik som alarmsignal) slog upp mina stora blå och tänker - men gud så bra att gå upp nu egentligen, men nu när jag har fått hem boken som jag beställt så behöver jag ju egentligen inte det, jag kan ju läsa hemma i kväll i stället. Sedan kommer ju monstret på tisdag och då blir det inga fler sovmorgonar, (måste gå upp tre timmar innan föreläsningarna då för att hinna gå ut en långpromenad med honom innan jag går vilket ibland gör att jag måste gå upp klockan 5..) Bäst att passa på att sova ut.
Ställer om klockan, somnar om och vaknar klockan åtta och nu halv nio sitter man här och knappar. Jag skulle ha vart på skolan för tio minuter sedan enligt gårdagens planering.. SUCK!!

Vin på en tisdag, det går ju inte!!!

Jag är så offantligt sugen på rödvin!! Men nu är man tillbaka i studenthålan så då är det inte lika ok att dricka rödvin på en tisdag helt utan anledning, Räcker det inte med att det är gott som anledning??

Pratade med C för ett par dagar sedan, hon berättade på nyårsdagen att en av killarna som vi var ute med på natten hade fått för sig att han var min stora dröm (enligt mig) skrattade massor åt detta då det var så långt ifrån sanningen som man kan komma. Han (D) är jätte rolig och trevlig men absolut inte min typ. Tykte att han verkade lite konstig på kvällen men tänkte ínte mer på det då. Men nu förstår jag varför, han hade verkligen förklarat för C att han inte ville såra mig men viste inte vad han skulle göra. Jag funderade tillbaka men kunde inte komma på en enda anledning till varför han skulle ha fått för sig att det var så. Begriper mig inte på handjuren längre..

I´m baaaaack

Jaha, då var man tillbaka i staden som gud glömde igen.. Funderar seriöst på att flytta hemtill Gbg igen, saknar mina tjejer, min familj och framför allt pulsen i en storstad. Hade verkligen en ångest klump i magen i dag när jag åkte tillbaka upp igen (en bidragande effekt kan iofs ha varit ätardagen i går). Men nu börjar verkligen det nya livet, Sluta röka, börja träna och festa mycket mindre än det jag gjort i det sista.
Jag har faktiskt varit hemma i nästan tre veckor, det käns snarare som tre dagar. Har verkligen haft det jätte kul hemma tack vare mina underbara tjejer som gör att man alltid känner sig välkommen när man kommer hem.. Men nu är man som sagt var tillbaka i vardagen igen.
Men nu skall jag ta min bakfulla särgade kropp och krypa ner i sängen..

Ätdag

Var och såg en jätte söt film med tjejerna i går (och S). Guldkompassen, den var jätte bra, och jag klarade mig igenom filmen utan att gråta en enda gång =) vad vi däremot hade missat var att det troligtvis var en triologi. Slutade jätte konstigt, lite surt att man inte viste det tidigare men men.
Satt i morse och planerade vart vi skulle gå i kväll, rockbaren kom upp på tal, anser att det är dags att komma ut och utforska lite nya jaktmarker, och ett uteställe som innehåller en massa tränade tatuerade killar kan ju inte vara fel. Men så minns jag mitt nyårslöfte, inga fler stora korkade. men snygga, killar utan hjärnan. Jag måste börja försöka få tillbaka tron på att det finns bra killar där ute. Men å andra sidan kan vi se det så här. Folk som bantar,  dom äter nyttigt i sex dagar, men sedan får dom ha en ätardag. I dag skall det vara min ätardag, en dag av synd. Det är mänskligt att fela som tur är..

ingen sympati alls

Jag håller på att bli tokig. På tisdagen (nyårsdagen) så låg vi på soffan hela dagen. På onsdagen vaknade jag med en dunderförkylning hemma hos M och S. Jag hade lovat att följa med M till stallet och rida på morgonen. Jag var inte det minsta sugen på det när jag vaknade på morgonen med ett huvud som kändes som det hade vuxit två storlekar på natten och en hals som kändes som den var full av taggtråd. Men har man lovat så har man. Satte oss i alla fall i bilen och åkte ut till Onsala. Stoppade till hos föräldrarna för att byta om till något lämpligare att rida i innan vi åkte ner till stallet. Väl där nere så hade man glömt allt vad förkylning hette. Det var helt underbart att vara i stallet igen. Kom upp på hästarna och skrittade iväg. Det var kallt ute men ändå skönt. Hästen jag satt på var lite morgon trött men efter att ha fått springa lite så vaknade hon till. Ridturen var över allt för fort dock. Efter det så var det bara rätt hem. Ner i ett varmt bad och sedan pendlade jag mellan soffan, sängen  och datorn hela dagen. Det fanns ingen som tyckte så synd om mig som jag gjorde..
Skulle egentligen ut och rida i går morse också men när jag vaknade första gången vid fem så kände jag hur min kroppstemperatur stigit minst 20 grader. Jaha då hade man fått feber också. Fick messat bruden att jag inte kommer (trodde jag i alla fall) men det visade sig att jag hade somnat på telefonen innan jag skickat iväg messet. Dagen i går gick åt till att sova och kolla på film. Men i dag är man lite piggare och det kliar i hela kroppen. Allt jag vill är att få träffa mina vänner, att få lite andra människor än mina föräldrar. Dom är helt fantastiska, men när dom inte ens kan ta hand om sin dottter när dom ser att hon är en hårsmån från döden så är jag hellre med chicksen. Men snart e det dags. I kväll skall jag på bio med brudarna (och S)  

Nunna goes Madonna, eller nått

Är fast ute på landet med något som måste vara årets värsta förkylning. Jag är döende.. men tror ni att man får någon sympati från föräldrarna? Nej! Det enda dom säger är - du får skylla dig själv som går så lättklädd på nyårsafton.. Om inte en gång ens egen mor kan ha medlidande med en, vem skall då ha det?? Hallå, jag är ju nära döden här!!! snyft.. Tur att det lilla monstret ser att matte lider i alla fall..

Nyårsafton var kanon. Maskeraden var väldigt lyckad. Laura Craft blandades med rödluvan, pirater, en sjuksköterska, en salloongirl, Al Capone, Batman, batwoman, riddare, flinta och en hög med björnbusar och en liten nunna (moi) och en sjukt porrig polis. Det var mycket korta kjolar, strumpeband och djupa urringningar (även om inte alla hade rent mjöl i påsen). Middagen var bra och tolvslaget firades med cigarr och champagne medan vi kollade på fyrverkerierna nere vid operan.
Klockan halv två kände ett par av oss att det kanske skulle vara tid med en liten tur på krogen. Så det slutade med att salloonflickan, ängeln, nunnan, Goose (fr topgun) och Indiana Jones packades in i en taxi och åkte på excet. Kön var lång men eftersom vi var så snygga i våra kläder fick vi smita förbi ändå :-)
Väl inne på stället så haglade det komentarer fick bla höra att jag såg ut som en nunna goes Madonna. Det var ju ett fint sätt att uttrycka det på.. Sedan smet vi snabbt ut på dansgolvet. Nu förstår jag varför inte nunnor går ut och dansar. Det lilla hucklet hade ju en tendens att fastna i allt och alla som gick förbi och ramlade av.. Tillslut plockade jag av mig det..
Runt fyra så tyckte jag att det var dags att smita så jag tog en promenad längst avenyn i min outfitt ensam. Mötte sedan upp piraten och en av björnbusarna och tog en taxi hem. Klockan halv sex stöp vi tre i säng (det var väldigt skönt att sova sked). Problemet kom var bara dagen efter. Jag hade mina kläder hemma hos batman och batwoman och dom bodde på andra änden av stan och jag hade inga planer på att göra en walk of shame genom hela Göteborg på nyårsdagen iklädd min outfit så vi blev kvar hos piratbruden.

Klockan sju på kvällen, efter att ha stoppat i oss en massa godis och pizza och legat i soffan hela dagen skjutsades björnbusen hem och sjuksköterskan hämtades upp. Hon var heller inte jätte sugen på att promenera hem i sin gummidräkt, stayups och skyhöga pumps.


RSS 2.0