body what??

Nu vet inte jag helt vad som hände med skriften på det förra inlägget, detta eftersom min dator plötsligt vägrade skriva å,ä och ö och istället bytte ut dem med vad han ansåg vara mer (o)lämpliga bokstäver. Och det är därför det ser lite roligt ut,  och inte för att jag har hyrt in en femåring att skriva åt mig vilket man annars kunde tro när man läser det.. Men i dag fungerar den ju som en klocka så jag vågar inte gå tillbaka utan ber i stället om ursäkt och låter det stå kvar.

Hade planerat ett pass i dag som heter bodycombat, jag har alltid trott att et skulle vara tortyr av rang, men tydligen inte på mitt gym. Där är det en kombination av boxning och aerobics.. ???? Men när halsen käns som någon har varit nere och filat lite i den i natt så funderar jag på att kanske nöja mig med en timmes power walk nu på morgonen i regnet... Eller kanske en timma till i sängen, eller kanske inte. Kom igen nu, på med regnkläderna, latis!!!

oups

Kollade mina fonder i morse, förra året hade de stigit med 52% från det jag köpte dem. Dagens kurs var 54% lägre än det jag köpte dem för. Man kan mao säga att jag hade köpt dååååliga fonder. Ja ja sånt händer, får ändå inte ut dem på ett år så det är ju inget att gråta över nu.

Killen var återigen här i helgen. Var ju tvungen att tacka honom för blommorna :-) Hade en väldigt skön helg. Drog med honom på alla loppisar härifrån till grannstaden. Var jätte kul och sedan avslutade vi med vanlig shopping i grannstaden. Roade oss med att härma dialekter och hånskratta åt urinvånarna både här och i Norrköping (jag vet, min karma men det är svårt att låta bli). Vet ni vad som var så iorreterande. Här föreslår jag en heldag med shopping som killen går med på och vad händer? Jo jag hittar en trött tröja medans han shoppar jacka etc för flera tusen. HALLÅ!! Det var ju jag som ville och skulle shoppa. Inte han. Jag har inte variet en bra shoppare den senaste tiden...1




min fantastiska kille =)

Vilken tur att jag har världens bästa kille. När min dag var som värst och jag svor som värst ringer det på dörren och där stod det ett blomsterbud med 5 långa röda rosor i famnen och ett kort från killen.. Min dag blev genast mycket bättre *L*


Det är liiiite mycket skit nu...

Min dag är skit, min telefon är skit, mitt kylskåp är skit (tomt) och jag är så trött på skolan, skitstaden och allt annat.

Fick hem min nya mac i dag som jag skall lämna tillbaka och därför inte kan öppna och pilla på. Med den så fick jag min nya skrivare (som för övrigt var väldigt stor och ful) som jag inte kan använda för den skall ju kopplas in i min nya dator som kommer den 4e november. Vill inte installera ngt på killens dator som jag lånat nu för jag tror inte han blir så glad om jag lämnar tillbaka hans dator med en massa extra installationer på som tar en massa plats och som han aldrig kommer ha användning av. Jag fick även hem min nya i-pod nano i dag som jag heller inte kan använda eftersom jag måste installera i-tunes på datorn innan  den fungerar och som jag skrev ovan så är nog inte heller det någon väldigt populär grej att göra. Så istället för att leka med alla mina nya elektriska leksaker så sitter jag här och filar på en hemtenta som jag sitter fast med. Det är iofs ett ganska kul ämne men när man inte kommer någonvart så är det också skit. FAN!!!!!!

Men det slutar inte där, det är mer saker som är skit.. Jag har inga pengar kvar denna månaden eftersom jag kan ha slösa lite i det sista så jag kan inte ens gå ut och shoppa mig lycklig. Jag hade verkligen mått bättre om jag bara hade fått ett par nya stövlar, eller en ny handväska, eller en ny jacka kanske, eller kanske bara lite inredningsprylar, eller kanske en ny spelare till mitt hockeylag... Killen ringde även innan och berättade att han kanske inte kan komma upp i helgen för han måste på ett jobb i fjällapornas land. Så där sket sig det med, får iofs lön (bidrag + lån) till helgen, kanske en tur på stan?

Jag är faktiskt ganska dålig på att vara student.. jag shoppar för mycket (vilket man inte bör när man lever på existensminimum), jag pluggar dåligt, just nu sämre än någonsinn (fast jag klarar iofs alla kurserna) jag tycker inte om att ränna på studentpubbar eller göra andra studentiga saker (fast jag har iofs en overall som hänger i hallen och samlar damm). Jag borde helt enkelt inte vara student utan jobba, tjäna pengar, shoppa och gå på "vuxenställen", vad jag hade varit lycklig då. Men nu är det bara 19 månader kvar tills jag är färdig och har en magister inom PA =).

Jag avskyr inkompetenta människor

Speciellt när de sitter i på supportavdelningen på den butiken där jag köpt min telefon som jag nu måste lämna tillbaka för det är den största skit telefonen jag vart bort i, kan inte säga namnet på butiken, men en ledtråd är att det rimmar på liba..  Inte nog med det, människorna som sitter på supportavdelningen där jag köpt min(a) dator(er) är också inkompetenta, det är därför jag nu sitter med två nya datorer som jag betalt för... (Men det skall jag också fixa snart) GAAAH, man kan bli tokig för mindre, men jag skall nog snart återkomma med en lista på företag som har inkompetent personal.

Men just nu sitter man i en tom lägenhet utan hund och har precis ätit en underbar middag bestående av past, kyckling och brysselkål efter att jag kom hem från träningen. Meningen är att jag skall städa lite eftersom killen kommer i morgon, men det kan därför vänta tills i morgon..

Förra helgen var jag hemma och firade att man har ett år kvar. Hade en helt fantastisk helg som innefattade ridning, champagne, en fantastisk middag med killen, en familjemiddag, en tjejkväll och en fest med alla underbara vänner hemma i Göteborg. Själva födelsedagen (eller dagen innan då vi faktiskt firade den) började med en tidig dag ute i stallet. Var ute och red med M på landet, som vanligt var det jätte skönt att komma upp på hästen igen. Kom hem vid tre tiden till en väldigt arg kille som tyckte att alla hans planer gick i stöpet den dagen. Men jag var ju sjukt nöjd med hur dagen vart hittills.. Att jag sedan fick över en timmes underbar massage gjorde inte dagen värre. Detta avslutades sedan med ett varmt bad och champagne innan ansiktet och kläderna skulle på. Jag vet inte om jag har nämnt det förrut, men jag har världens bästa pojkvän tror jag.. På kvällen tog han med mig ut på en fantastisk middag på en väldigt mysig restaurang. Hjorten var fantastisk och likaså vinet och desserten. Killen klarade att beställa in en single malt till sig själv efter middagen som jag snabbt lade beslag på. Det var nog den godaste wiskyn jag druckit i mitt liv, men eftersom jag vid detta laget var lite lagom sallongis så glömde jag av namnet på den efter ca en minut. Efter middagen åkte vi hem till S&M som hade varit två änglar och ordnat förfesten hemma hos sig. Vi kom kanske lite sent och var kanske lite mer berusade än resten. Men hade jätte kul. *Tack tjejer* Vid tolv så smet vi faktiskt (från min egen fest, jag vet jag borde skämmas) men jag var för full, taxibilarna stod på utsidan och det bara blev så.. Ramlade i alla fall in på ett uteställe på avenyn som kvallen till ära hade hyrt in Sveriges sämsta dj´s.. Men vi hade kul i alla fall =)

Som sagt, helgen var kanon, men det bästa var nog att jag fick en massa dagar med killen och fick träffa alla tjejerna. Kan säga att jag har inte så mycket att klaga på. Inte just nu i alla fall. Tänkte sätta mig ner nästa helg och börja strukturera upp mitt liv. Jag har ju faktiskt en hel helg där jag inte har några planer alls. det var längesedan jag hade det sist.. Men nu är det dags att ladda inför i morgon när jag återigen skall få det stora nöjet att prata med en massa inkompetenta människor...

Vad skall jag göra?

Gjorde jag rätt val?? Om jag nu gjorde det, hur kommer det sig att jag mår sämre än jag gjorde innan? L Och V var här innan och hämtade monstret, en vecka på prov blir det först. Är det så att det går bra så skall de behålla honom i två år på ett sk fodervärdsavtal. När de två åren har gått så skall vi se vad som händer, vill de inte ha kvar honom för en eller annan grund så tar jag tillbaka honom, men är det så att alla trivs med varandra och han har det bra så får han stanna, jag kan ju inte tvinga honom att flytta till ny familj igen.

Det är helt tomt i lägenheten nu, ingen som smaskar ben och grymtar eller snarkar i soffan och ingen som ligger på mina fötter och är allmänt i vägen medans jag knappar på datorn. I två år har jag haft honom så man har ju vant sig med att ha en minigris/pittbull i huset som grymtar och förstör allt jag köper till honom. Men jag tror att han kommer att få det otroligt bra i sin nya familj, men jag då? Jag vill ju ha mitt monster här ju..

Och alla andra förbannade val som jag måste göra nu. Kan jag inte bara få vara någon annan ett tag. Jag orkar inte fatta fler beslut, inte nu, inte på länge. Kan ingen bara komma och säga till mig vad jag skall göra. Som tex, borde jag satsa på att skriva min c-uppsats själv och skall jag försöka göra det i Argentina. Måste i så fall börja planera det nu, hitta ämne, söka stipendie etc. Skall jag hoppa av skolan här och flytta till Göteborg i stället till nästa höst. Borde jag verkligen ta en magister i PA? Eller borde jag kanske försöka läsa något annat, ekonomi tex. Är skolan bättre eller sämre i Göteborg? Vad händer då med mina vänner här om jag flyttar, kommer jag då att mista dem? Om jag nu bestämmer mig för att flytta till Göteborg vad skall jag göra med min lägenhet här? borde jag försöka sälja den nu eller om ett par månader, eller borde jag i stället försöka hyra ut den i ett par år tills att bostadsmarknaden kommer på fötter igen. Vart skall jag bo när jag kommer till Göteborg. Jag vet att killen har nämnt någon gång att han har ju stor lägenhet, men skulle inte det vara att sätta alla pengarna på en häst. Tänk om det händer något. Kärlek kan man ju absolut inte styra över. Vi kommer ju ha varit tillsammans i ett år när det blir aktuellt, men det kommer ju ha varit ett år av distansförhållande. Så om jag väljer att bo själv, hur skall jag få tag i en lägenhet i stan, jag har ju vänner som har letat i flera år men först nu fått tag i ett andrahandskontrakt?  Alla dessa jobbiga frågor och beslut, Vart skall jag börja????? FAN!!!!! Jag vill inte vara mig just nu.. Kan ingen bara komma och säga vad som är rätt val?


söndg, igen!

Vad jag borde göra
1. börja se lite på bostadsmarknaden i Göteborg i alla fall
2. börja planera min c-upsats om jag nu vill skriva den i Argentina eller något annat land
3. Läsa min roliga bok
4. gå ut med monstret
5. tvätta

Blir trött bara av att se på listan så nu går jag och lägger mig på soffan..

Jobbiga barn!!

Jag är lite seg i dag måste jag säga, man skulle nästan kunna skylla på att jag är bakis även om så nog inte är fallet, drack ju bara bubbel i går ju.. Men när jag tycker som mest synd om mig själv i morse så inträffardet som jag trodde jag skulle slippa ett par år, mens. FAN!! Jag trodde att man hade slutat med det, jag var ju världens bästa tjej sa killen när jag berättade att jag var fri från sådanna dumheter pga fantastiska hormonpreparat. Undra hur han tar det när jag berättar att jag kanske tagit ut segern liiiiite grann i förskott, (kommer jag fortfarande att vara världens bästa tjej?? ).

Lyckades i alla fall ta mig ut på promenad med monstret i området (gettot) och letade efter en lekkamrat till honom utan lycka. Mötte en tant med en vit liten pälsboll som gav monstret onda ögat så där var det inte ens någon idè att fråga om de fick leka lite. Sedan kom det en enormt stor schäfer hanne som var ute och gick med en ful tant som hängde som en trasa efter i kopplet, så där blev det heller inget leka. Men så kommer det två barn, en svensk och en mörk.
- Får man klappa??
- Självklart.
Den blonda lilla ungen trampar fram till monstret på sin cyckel och håller på att köra över hans tassar i sin iver att få komma fram. Men monstret gillade inte honom utan ville fram till den andra ungen som inte kom fram. Men det visade sig ju som vanligt att ungen var livrädd för hunden och slängde sig av cyckeln. 
-Är du rädd för hunden? frågar jag
-Nej, varför skulle jag vara det?
(Hmmm kanske för att du var på väg att rasa ner i asfalten med huvet före då du släng dig av cyckeln för att komma bort från honom)
- Bara undrade, men stå bara still om han kommer fram och du inte vill hälsa.

Sakt och gjort, ungen stannar upp och monstret sätter sig framför ungen.
-Vad är det för röd sak som han har under magen?? frågar ungen med ögon helt plötsligt stora som tefat och stirrar ner mellan monstret bakben.
-Röd sak? nu förstår jag inte vad du pratar om, han är ju svart ser du väll. (som tur var så var den "röda saken" infälld nu igen) Nej nu måste vi hem, hejdå!! 
Puh.. den kunde ha blivit jobbig. Ungefär som när jag var på ridläger och skulle ha frågelekar med barnen framför deras föräldrar. När det gått tre minuter så var det slut på frågor i pärmen sådå fick man hitta på egna..
- Vad kallas det hästen har på sig runt huvudet då de går i hagen?
- EN GRIMMA!!! skriker alla barnen i kör.
- Bra, hmmmm, är det någon som vet vad det är för skillnad på en valack och en hingst? frågar jag
- Nej!!
Helt plötsligt utbrister en förälder:
- Nej men vi ser verkligen fram emot att höra din, självklart väldigt pedagogiska, förklaring Maria..
Aouch!!! Touché..
-Ojoj så mycket klockan blev
- Så mycket är hon inte än, nå Maria?? (självklart samma elaka förälder)
- Jo ni förstår att en hingst kan bli pappa, det kan inte en valack (smart förklaring enligt mig själv) kläcker jag ur mig lite lätt rosig om kinderna..
Det var nära ögat..

 


champagne, brudarna och lite annat

Middagen i går blev ju kanoooon bra.. Min planering gick dock åt skogen. Klockan sju skulle tjejerna komma. Tjugo i sju ringer det på dörren!! Jag sliter upp dörren, stresad som en örn (jag vet det är mycket liknelser med örnar i min blogg) ikläddmysbyxor och linne (en halv minut tidigare hade jag inte ens byxor på mig) med håret på ända och mascaran nere vid näsborrarna (hade precis hackat en massa lök) och en halvt hysterisk blick.. Där utanför står S.
-Vad gör du här nu?? Du skall inte vara här nu!  Du kan inte komma tidigt till en tidsoptemist förstår du väll!! Lyckas jag haspla ur mig. Stackars S tittar på mig med skrämd blick.
-Förlåt, jag tänkte ringa och kolla att det var ok men så blev det inte så..

Lyckades skicka i väg henne till butiken för att handla lime innan jag fortsatte min panikstädning och sedan slängde jag mig i duschen. Problemet som hade uppstått var att det tog en timme och tjugo minuter att skrubba 3 kg musslor i stället för tjugo minuter som jag hade räknat med och då drack jag inte ens vin till.. Men som tur är så kan man lite på mina tjejer. I och S2 kom en timma för sent.. 5 flaskor champagne, cava och brut slank lätt ner och klockan ett smet flickorna hem och jag kröp ner i sängen. Vaknade vid halv åtta av en tass i ansktet och ljudet av monstret svans som slog mot kudden. Ibland önskar jag att han kunde sova på golvet som andra hundar så jag kunde få sova i lugn och ro, men eftersom jag är en svag människa så klarar jag inte att säga nej till de bedjande ögonen som han lägger till med varje kväll då han sitter på golvet och ber att få komma upp i sängen.. Men som straff för detta tidiga uppvakanadet så skall han få åka till salongen och få lite manikyr i dag och det, det är inte populärt. Det är ju så äckligt att klippa klor på en hund så det betalar jag hellre någon annan för at göra, bara jag slipper..



mästerkocken

För ett par veckor sedan så bjöd jag in tjejerna på en champagnekväll vilken skulle inträffa i kväll. Men som vanligt urartade detta lite igår och blev i stället en champanemiddag.. Jag skal laga mat till mina chiccas, självklart så kommer de hit och äter på egen risk.. Kvällens meny kommeratt bestå av ..
Förrätt; något med parma- eller serranoskinka
Varmrätt: Musslor, kokta i grädde och vitvin och coccosmjölk och chili
Desser. Toast med camambert och hjortronsylt
Och till detta så skall det drickas bubbel, en massa bubbel.. Visst låter det bra? Men nu kommer det lilla problemet, jag måste ut och handla ingridienser till detta och sedan tillaga maten... Och jag som hade tänkt en lugn dag hemma med en riktig långpromenad vid lunch och sedan bara lugn och ro..

RSS 2.0